USA  Középnyugat /Chicago-Dallas-New Orleans/

USA Középnyugat /Chicago-Dallas-New Orleans/

Ár: 2024-03-20-tól

Hat különböző állam vár minket érdekességeivel, miközben hajózunk a Chicago folyón, a louisianai aligátoros mocsárvidéken és lapátkerekessel a Mississippin is; cowboyokkal találkozunk a texasi rodeón, megnézzük a ranch-et, ahol a Dallas-t forgatták és megkóstoljuk a helyi finomságokat is. Blues zenét hallgatunk Memphisben, jazz-zel ismerkedünk New Orleans-ban és megtekintjük a várost, amely felfedezte Elvis Presley-t. Egy út azoknak, akik az Egyesült Államokat igazán látni óhajtják.
1. nap: Indulás és érkezés Chicagoba. 


A reggeli órákban indulunk Budapestről és átszállással utazunk Chicagóba, Illinois államba. Érkezésünket követően elfoglajuk a szállásunkat (3 éjszaka Chicago környékén)

2. nap: Chicago I

A Michigan-tó partján elterülő metropolisz az USA 3. legnagyobb városa. Két teljes napot szentelünk arra, hogy minél jobban megismerhessük.Napunkat a Willis Towernél kezdjük, amely 25 éven keresztül a világ legmagasabb épülete volt. A torony tetejéről káprázatos kilátás nyílik és a bátrabbak még az üvegkalitkát is kipróbálhatják a magasban.  A városon átkanyargó Chicago folyó a Michigan-tóba ömlik bele. Hajótúrát teszünk a felhőkarcolók lábánál, közben pedig láthatjuk hol forgatták a Szökevény és a Batman egyes jeleneteit, a város építészete a szemünk előtt elevenedik meg.  Délután látogatást teszünk a világ egyik legjelentősebb természettudományi múzeumában, a Field Múzeumban, ahol többek között láthatjuk a világ legjelentősebb T-Rex csontvázát és a tsavoi emberevő oroszlánokat is. A napot a Millenium Park és a Buckingham szökőkút közelében zárjuk. Vacsora Chicagoban. 

3. nap: Chicago II

Délelőtt közös sétát teszünk Chicago leghíresebb utcáján, a Michigan Avenue-n, amit előkelősége, üzletei, palotái miatt Magnificent Mile-nak becéznek. A sugárút, mintegy száz éve, a múlt század elején épült ki. A sétát követő szabadidő során lehetőség nyílik a souvenirek beszerzésére is.A város feltérképezését buszunkkal folytatjuk és városnézés keretében utazunk a Tudomány és Technika különlegese Múzeumához. A csodás kiállítás attrakciói között szerepel egy 330 m2-es vasúti terepasztalt, Amerika első acélborítású gyorsvonata, a Zephyr és a nyugati félteke egyetlen megtekinthető, megmaradt II. világháborús német tengeralattjárója. Vacsora Chicagoban. 

4. nap: Springfield – St. Louis

A reggelit követően elhagyjuk Chicago-t és elindulunk dél felé. Utunkat az amerikai farmok gabona- és kukoricatermő világa szegélyezi. Fotószünetet tartunk a híres 66-os út egyik történelmi benzinkútjánál. Kora délután érkezünk Illinois állam székhelyére, Springfield-be, a városba, ahonnan a Fehér Házba költözött Abraham Lincoln. Városnézésünk során láthatjuk az Elnöki Könyvtárat, az Illinois-is Parlamentet és végül vezetett túra során nézhetjük meg Lincoln otthonát, ahol 24 éven keresztül lakott, elnöksége megkezdéséig. Estefelé érkezünk a Mississippin folyó mentén fekvő St. Louis-ba. Vacsora és szállás St. Louis-ban. (2 éjszaka)

5. nap: St. Louis

Ezt a napot Missouri állam legnagyobb városának, az 1904-es, első USA-ban rendezett olimpia városának szenteljük. Először a város katedrálisát látogatjuk meg, melynek mozaikgyűjteménye Oroszországon kívül a legnagyobb a világon. Majd egy buszos városnézés következik, ahol érintjük a Forest Parkot, az egyetem és az egykori olimpia stadion környékét, és a világhírű állatkertet is. Utunk a belvárosba vezet, ahol St. Louis ikonjának, a rozsdamentes Gateway Archnak a megtekintése következik. A 192 m magas ívre, speciális felvonók visznek fel minket. A szabadidőnket követően irány a Budweiser sörgyára. Amerika egyik nemzeti sörét természetesen meg is kóstolhatjuk a gyárvizit során. Vacsora St. Louisban.

6. nap: St. Louis – Memphis

Reggelit követően folytatjuk utunkat dél felé, a Mississippi völgyét követve. Kora délután átkelünk a folyón és Tennessee állam legnagyobb városába, a blues és a rock’n roll hazájának számító Memphisbe érkezünk. Memphist a Nílus-parti egyiptomi városról nevezték el, itt élet Elvis Presley és itt van az amerikai szórakozás egyik főutcája, a Beale street. Látogatásunkat a Mississippi partján kezdjük, ahonnan panorámafotót készíthetünk a városról. Ezután felkeressük a híres Pyramidot, amely Memphis egyik legmagasabb épülete és mára ikonjává is vált. Majd a zenetörténelem darabkái következnek, amelyet Beale street-i látogatásunk koronáz majd meg. Az esténként neonokkal megvilágított, különböző muzsikáktól zsibongó háztömbök igazi amerikai életérzést nyújtanak. Vacsoránk a helyi konyha és a blues jegyében telik. Szállás Memphisben (1 éj)

7. nap: Memphis - Arkansas – Little Rock

Reggelit követően rövid szabadidő a városközpontban, majd mielőtt búcsúznánk Tennessee-től, megtekintjük (kívülröl) a híres motelt, ahol 1968-ban merénylet áldozatává vált Martin Luther King, az emberi jogok egyik legnagyobb alakja. Késő délelőtt útnak indulunk és keresztezzük Arkansas államot, megérkezve annak fővárosába, Little Rockba. Rövid szabadidőt követően a híres Central High Schoolt keressük fel, ahol 1957-ben megtették az első komoly lépést az iskolai szegregáció megszüntetésért. Az iskola és a hozzá kapcsolódó kert ma már nemzeti parknak számít. Késő délután búcsút intünk Little Rocknak és folytatjuk utunkat Texas felé. Vacsora és szállás Texarkana környékén (1 éj)

8. nap: Dallas – Forth Worth

Reggelit követően folytatjuk utunkat Texas államon keresztül. Útközben megismerhetjük Texas jellegzetességeit. Délelőtt érkezünk meg a Southfork Ranchre, amely a világhírű sorozat Ewing családjának otthonául szolgált. Ez az a híres épület, amely a mindenki által ismert főcímben is szerepel. A birtokon traktorvonta kiskocsival visznek végig minket a főépületig. A főépület leginkább a külső felvételekben szerepelt, de belülről a sorozat fényűző stílusában rendezték be. A látogatóközpontban Jockey, Bobby és Samantha relikviákat szerezhetnek be a legnagyobb rajongók. Délután átgurulunk Fort Worth-be, amely a marhatartásról, a cowboyokról és az itt élő hosszúszarvú bikáiról híres. Megtekintjük a délutáni marhahajtást, majd a Stockyards területén lehetőség nyílik egy valódi cowboykalap (Stetson) megvásárlására is. Esti főműsorszámunk a rodeó, a világ talán leghíresebb, fedett rodeóarénájában, a Coliseumban. Vacsora és szállás Fort Worth-ben (1 éj)

9. nap: Dallas – Louisiana

Reggelinket követően Dallas felé vesszük az irányt. A texasi nagyváros az a hely, amely közlekedési csomópontként épült ki, és bár nagyobb folyója nincsen, az Államok 9. legnagyobb városának számít. Buszos városnézésünk során láthatjuk a Reunion Towert, a Városházát, a Vörös Bíróságot és a Kennedy Memorialt is (ami emléket állít az itt lelött elnöknek). Rövid szabadidő után buszra szállunk és elindulunk Louisiana felé. Utunk a Red River felé kanyarog, estére a növényzet és az éghajlat is megváltozik, ahogy megérkezünk az igazi déli világba. Vacsora és szállás Alexandria környékén (1 éj)

10. nap: Louisiana állam érdekességei – New Orleans

Louisianát Napoleon uralkodása alatt adták el a franciák az amerikaiknak, de az állam máig megőrizte kulturális sajátosságait. A franciák, és az őket megelőző spanyolok kulturális hatása is érvényesül. A cajun konyha, a jazz, a tornácos építészet, a jellegzetes déli hanglejtés, mind-mind adalékai a sajátos hangulatnak. Délelőtt kalandtúrán veszünk részt, hogy felfedezhessük az állam szinte végtelen mocsarait. Filmekből ismert óriási propellerrel hajtott airboatokra ülünk és bebarangoljuk a titokzatos ingoványt. Utunk során még aligátorokat is láthatunk. Délután végighaladunk a történelmi 405-ös úton, amely a Mississippi mentén vezet. Az egyik oldalon a folyó gátja, a másikon az egykori ültetvényesek birtokai láthatók. A leghíresebb ültetvényt, az Oak Alley Plantationt meg is látogatjuk. A villa az Interjú a vámpírral című filmben forgatási helyszínként szerepelt. A látogatásunk átfogó képet nyújt a rabszolgatartó gyapotültetvényesek világára. Este érkezünk New Orleansba. Vacsora és szállás New Orleans-ban (2 éj)

11. nap: New Orleans

Ezt a napot teljes egészében az Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb városának felfedezésére szenteljük. New Orleans-ot a franciák alapították és máig az amerikai francia kultúra fellegvára. Reggelit követően nagy sétát teszünk a Garden District tornácos házai között. Az itt található műemléki kúriák a viktoriánus időszakba kalauzolnak vissza minket. A ma is álló, XIX- századi kúriák a déli államok legkomolyabb műemlék-együttesei közé tartoznak. Majd a belvárosba utazunk, ahol megtekintjük a város katedrálisát és utána a Francia Negyed hangulatos utcáin teszünk közös sétát. A szabadidőnket követően pedig hajóra szállunk. A Mississippin közlekedő lapátkerekes gőzösök közül ma már alig néhány üzemel, mi felszállunk az egyikre és ebéddel, élő jazzel kísérve andalgunk a Nagy Folyón. Este a Bourbon street forgataga vár minket. A Francia Negyed főutcája a helyszíne a minden Farsangkor megtartott nagyhírű fesztiválnak, a Mardi Grasnak is. (Ezen a napon előreláthatólag ebéd lesz benne a programban és az esti szabadidőben lehetőség nyílik egyszerűbb vacsora beszerzésére). 

12. nap: New Orleans – Hazautazás

Délelőtt pihenés és kikapcsolódás New Orleans-ban, majd irány a repülőtér, ahonnan elindulunk hazafelé Magyarországra.

13. nap: Érkezés Magyarországra. 

Érkezés haza Magyarországra a kora délutáni órákban.

Utazás

Utazás repülőgéppel átszállással
Chicago- ba

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás New Orleans -ból
szintén átszállással Budapestre.


Menetrend:

Szállás

- Három éjszaka szállás Chicago -ban

- Kettő éjszaka szállás St. Louis-ban

- Egy éjszaka szállás Memphis-ben

- Egy éjszaka Texarkana környékén

- Egy éjszaka Fort Worth környékén

- Egy éjszaka Alexandria környékén

- Kettő éjszaka szállás New Orleans -ben

Ellátás

Félpanziós
(reggeli+vacsora)

Időpontok

2024 szeptember vége

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    11 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: _____ ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    _______ Ft/fő
    Elektronikus Beutazási Engedély
    ESTA: 6.800 Ft / fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  ____USD / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: _____ Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Willis Tower látogatás
- Sétahajózás a Chicago folyón
- Field Museum
- Museum of Science and Industry
- Abraham Lincoln Presidential Library
- Lincoln Ház
- Gateway Arch
- Southfork Ranch
- Rodeó est
- Louisianai-lápvidéken hajózás
- Hajózás a Mississippin

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.