SRI LANKA

SRI LANKA

715 500 Ft-tól

A könnycsepp alakú paradicsomi sziget, nyolc UNESCO világörökségi helyszínével és számtalan nemzeti parkjával elkápráztatka az odalátogatót. Srí Lanka utolsó érintetlen trópusi esőerdeje különleges fajok otthona. Nuwara Eliya teaültetvényein közelről látható, hogyan gyűjtik be a helyi asszonyok reggeltől estig a híres ceyloni teafüveket.


1. nap, Budapest – Dubai

Utazás Budapest Liszt Ferenc Nemz. Repülőteréről Dubai átszállással Sri Lankára (Colombo), a Emirates Légitársasággal.

2. nap: Dubai – Sri Lanka (ebéd, vacsora)

A reggeli órákban érkezünk meg Colombo-ba, majd elindulunk a sziget belseje felé (kb 3 órás buszozás). Féluton megebédelünk , majd folytatjuk utunkat Dambulla felé. Szállás Dambulla -ban (2 éj, Amaya Lake Dambulla Hotel).

3. nap: Dambulla - Habarana Falu  - Sigiriya (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után Habarana faluba látogatunk, hogy megtapasztaljuk egy igazi Srí Lanka-i falu természetét és kultúráját. A túra kocsikázással indul ökrös szekéren, majd hajókázunk a települést átszelő folyón. Rövid rizsföldi séta és zöldségtermesztés után juthatunk el a faluházhoz, ahol már finom Srí Lanka-i ebéddel várnak. Délután északnak vesszük az irányt, Sigiriya felé. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást. Majd a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya Erőd romjait keressük fel. Sigiriya, Sri Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. 

4. nap: Dambulla - Matale - Kandy (reggeli, vacsora)

Reggeli után tovább indulunk Dambulla -ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentélyéhez. Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. A látogatást követően elindulunk Kandy irányába. Útközben Matale -ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Szállás Kandy-ben (2 éj, Amaya Hills Kandy).

5. nap: Kandy (reggeli, vacsora)

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha egy fogának ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. A Szent Fog ereklye a 4. században került Srí Lankára, s ott végül Kandy-be. A városnézés után szabadidő és vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutatón veszünk részt.

6. nap: Kandy - Vonatozás - Nuwara Eliya (reggeli, vacsora)

Reggelit követően indulás a Kandy vasútállomásra, ahol vonatra szállunk, hogy hegyen – völgyön és természetesen lenyűgöző tájakon át eljussunk Nuwara Eliya-ba, a Fény városába. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek, kanyargó teaültetvények között helyezkedik el, amely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja. Felkeresünk egy helyi teatermesztő manofaktúrát is. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. (1 éj , Melheim Haputale)

7. nap: Bandarawela - Yala Nemzeti Park (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után elindulunk Bandarawela-ból délnek. Csodás tájakon vezet szinte végig az utunk, többek között megállunk a Ravana Ella Vízesésnél egy fotószünetre. Déli órákban érkezünk a Yala Nemzeti Park közelébe. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elköltjük a jól megérdemelt ebédünket. Ebéd után indulás vadlesre. Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. Szállás a nemzeti parkközelében. (1 éj, Chaarya Resort Tissamaharama)

8. nap: Galle - Teknősbéka Tenyészet - Madu folyó szafari (reggeli, vacsora)

Reggeli után tovább Galle -ba, az ókori kikötő és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, az UNESCO Világörökség része. Ezt követően egy teknősbéka tenyészetet keresünk fel, ahol természetes közegükben tekinthetjük meg ezt a különleges és védett állatot. A nap végén, vízi szafarin veszünk részt a Madu folyón. A folyót kisebb szigetek és mangrove erdők tagolják, amelyekben több mint 300 állatfaj található a színes madarakon át a hátborzongató krokodilokig. Az esti órákban érkezünk Bentota óceán parti településére, ahol az utolsó két éjszakát töltjük. (2 éj, Riff Hikkaduwa)

9. nap: Szabadnap Hikkaduwa -ban (reggeli, vacsora)

Egész napos szabadprogram, pihenés az óceán parton. Vacsora a szállodában.

10. nap: Hikkaduwa – Colombo – Dubai (reggeli, vacsora)

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd a déli órákban elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadidő és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Majd szép élményekkel telve elindulunk Dubai-on keresztül Budapestre.

11. nap, Dubai – Budapest 

Várható érkezés Budapesre helyi idő szerint 13.35-kor.

Utazás

Utazás Sri Lanka-ra repülőgéppel Budapestről,
Dubai átszállással az Emirates Légitársasággal.
A repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat
a szálláshelyünkre
.


Hazautazás Budapestre,
szintén Dubai átszállással,
az Emirates Légitársasággal.

EK112 10NOV BUD-DXB (15.10 - 23.20)
EK650 11NOV DXB-CMB (02.40 - 08.25)

EK649 20NOV CMB-DXB (02.55 - 05.55)
EK111 20NOV DXB-BUD (10.35 - 13.35)

Szállás

4 és 5 csillagos szállások 

8 éjszaka elhelyezés két-,
illetve háromágyas szobákban.

Dambulla: 1. és 2. éjszaka
Kandy: 3. és 4.  éjszaka

Bandarawela: 5. éjszaka
Yala: 6. éjszaka
Hikkaduwa: 7. és 8. éjszaka

Ellátás

Félpanzió

A következő napokon teljes ellátás:

(3. és 7. napon)

Időpontok

2024. november 10.-20.


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    klimatizált buszokkal
    Félpanzió + 2 x ebéd
    8 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban
    Vízumdíj + ügyintézés
    Borravaló    

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-és betegség biztosítás
    hozzájárulás: 950 Ft / fő / nap
    Nemzetközi & belföldi rept. illeték:
    96.500 ft

    Helyben fizetendő
    részvételi díj:  500 EUR

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Habaran falu látogatás ebéddel 

- Sigiriya ősi romjai

- Dambulla Arany Temploma

- Matale fűszerkert

- Kandy - Ella vonatozás 

- Yala Nemzeti Park , dzsip szafari

- Gale Erőd

- Madu folyón, krokodil szafari hajókázásSrí Lanka beutazási feltételek:

Útlevél, melynek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a belépéskor.
Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.