Tengertől az Óceánig /Andorra-Lourdes-Barcelona/

Tengertől az Óceánig /Andorra-Lourdes-Barcelona/

259 900 Ft-tól

1. nap / Indulás Budapestről Barcelonába:

Elutazás a Liszt Ferenc Repülőtérről. Az érkezést követően indulás Lourdes-ba, a híres zarándokhelyre. Útközben ellátogatunk a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező mini államba, Andorrába. Európa ötödik legkisebb állama, a Pireneusok hegycsúcsai között helyezkedik el. Területe mindössze 468 km2, tehát az ország kisebb, mint fővárosunk, Budapest. Az UNESCO 2004. július 1-én a világörökség részévé nyilvánította az ország csaknem egyötödét. Érkezés az esti órákban Lourdes-ba, a világhírű francia kegyhelyre. Szállás és vacsora Lourdes-ban (3 éj).

2. nap / Lourdes:

A reggelit követően a délelötött Lourdes-nak szenteljük. A Keresztút és a kegyhely látnivalóinak megtekintése. A Lourdes melletti Massabielle-sziklafal barlangmélyedésében a 14 éves Bernadette-nek 18 alkalommal jelent meg a Boldogságos Szűz Mária, aki felszólította, hogy fakasszon  forrást, igyon belőle és mosdjon meg benne. A Szűz parancsára puszta kézzel fogott hozzá a forrás kikaparásához, mely felfakadt, és azóta naponta mintegy százezer liter vizet ad. A városnézés után, a délutáni órákban lehetőséget biztosítunk egy hosszabb szabadidő keretében (kb 3,5 óra) , hogy egyedül is felfedezhessék a várost, esetleg pihenjenek egyett a szállodában. Majd a késődélutáni órákban a Pireneusokra nyíló legszebb panorámát csodálhatjuk meg a Pic du Jer csúcsáról. 100 esztendős sikló viszi fel a látogatót a közel 1000 m-es hegycsúcsra, ahonnan 360 fokos csodálatos panoráma nyílik a Pireneusok vonulataira. Este a vacsora után mindenki a kedve szerint részt vehet a loudes-i nagy gyertyás körmeneten. Hívőknek és kevésbé vallásosak számára is nagy élmény a körmeneten való részvétel.

3. nap / Kirándulás a Navarrai hercegek várához Pauba és az Atlanti-óceánhoz:  

Reggeli után ellátogatunk a navarrai hercegek kastélyához, Pauba. Itt született 1553-ban Navarrai Henrik, aki IV. Henrik néven lépett a francia trónra. A hajdani lovagvárat a XIV. században építették, majd reneszánsz kastéllyá alakították át. A délutánt pedig már a kedvelt üdülővárosban, Biarritzban, az Atlanti-óceán partján töltjük. Mint üdülőhely, 1854-ben vált ismertté, amikor Eugénia francia császárné palotát építtetett az óceánparton. Eugénia császárnő palotája ma Hotel du Palais néven szállodaként üzemel. Ezután Európa királyi családjai rendszeres nyaralóvendégeivé váltak a városnak.

4. nap /Carcassonne vára - Lloret de Mar:

Reggeli után elhagyjuk Lourdes városát és a katalán Lloret de Mar felé vesszük az irányt. Útközben látogatás Carcassonne-ban, amely Európa legnagyobb éppen maradt 13. századi kettős városfallal körülvett középkori városa, amelyet Szent Lajos király alapított. A mesebeli erődvárosnak 50 tornya van, emellett a Világörökség része. Gyalogos séta a várfalon belüli hangulatos kis utcákon. Majd tovább a „Vad Partszakaszra”, Lloret De Marba. Szállás és vacsora a Top Hotel Royal Beach****-ben. (4 éj)

5. nap / Tossa de Mar - Borkóstoló (Félnapos kirándulás):

Az előző napok fáradalmait kipihenve egy kellemes, könnyed programot állítottunk össze erre a napra. Délelőtt Tossa de Mar-t, a mintegy 1 km átmérőjű, 6000 állandó lakosú települést keressük fel. A „spanyol St. Tropez” természeti adottságai miatt méltán vonz évről évre megannyi turistát. A patkó alakú öböl, a XII. századi vár, az ódon óváros, a homokos strand együttese különleges atmoszférát teremt. Majd egy jó hangulatú borkóstolón veszünk részt, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes spanyol borokat. 6. nap
 / Figueras & Girona: 
 

Salvador Dalí, a XX. század egyik leghíresebb művésze volt. Reggeli után elindulunk a mester szülővárosába, Figuerasba, ahol saját tervei szerint készült múzeumát keressük fel, mely haláláig egyben lakóhelye is volt. A rózsaszínű, tojás alakú szobrokkal díszített múzeum tele van meglepetésekkel. Hazafelé a "halhatatlan" jelzőt kiérdemlő várost, Gironát keressük fel, mely több, mint 200 évig arab uralom alatt állt, s ennek hatását tükrözi a város hangulata is. Az óvárosban megtekintjük a gótikus katedrálist, az épületet körülvevő kertet, majd séta Nyugat-Európa egyik legszebb zsidónegyedében.

7. nap / Nagy Barcelona városnézés

Kirándulás Katalónia fővárosába, a világ egyik leghíresebb és legizgalmasabbmetropoliszába. Barcelona nemcsak a modern várostervezés egyik legszebb példája - főként Gaudi műveiben tükröződik vissza -, de a gótikus építészeté is; melyet labirintusszerű, középkori hangulatot árasztó szűk utcácskákban sétálva ismerhetünk meg. Főbb látványosságok: La Sagrada Familia Gaudi életének fő műve, melyen több mint 40 évet dolgozott; a szintén a Világörökség részéhez tartozó Güell park; a Santa Eulália Katedrális; az Olimpiai létesítmények. Délután korzózás a La Ramblán, ahol kávézók, butikok, üzletek, trafikok és piacok várnak ránk.

8. nap / Hazautazás:

Reggeli után búcsút veszünk Costa Brava-tól és Spanyolországtól, és megannyi élménnyel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.

 

 

Utazás

Utazás repülőgéppel és modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban
3 éjszaka Lourdesban és
4 éjszaka Lloret de Marban

 

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok


2024. június 01 - 08. / 4 hely


Részvételi díj tartalmazza:
   Utazás repülőgéppel,
   és modern autóbuszokkal
   Középkategóriájú szállások
   félpanzióval
   8 nap / 7 éjszaka
   Idegenforgalmi adó
   10 kg - os feladható poggyász
  

Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   580 Ft/fő/nap
   Repülőtéri illeték: 45.500 ft / fő
   Helyszínen fizetendő kirándulás:
   csomag ára: 270 EUR / fő


Extra fizethető:
    Egyágyas felár: 9.500 Ft/fő/éj
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.