Olasz Mozaik - Velencétől Toscanáig

Olasz Mozaik - Velencétől Toscanáig

148 000 Ft-tól

1. Nap: Indulás a hajnali órákban Budapestről

Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Érkezés a szállodába, majd vacsora. Chianciano Terme (3 éjszaka)

2. Nap: Arezzo - Cortona

Reggeli után Arezzo városába tartunk, mely jellegzetesen középkori hangulatot áraszt. A városka ékköve a gótikus dóm, melynek díszei az ott található faragott síremlékek és egy Piero della Francesca freskó. Egyben a városban található még Petrarca és Vasari, két híres olasz szülőháza. Utunk több filmet (Napsütötte Toszkána, Bellini: „Az élet szép”) is megihlető helyszínére vezet tovább. Cortona városa egy meredek hegy oldalában található, 5oo m magasan, fantasztikus etruszk sírokkal körbevéve. A város híres temploma a hegytetőre épített Santa Margherita, ahová Szent Margit testét, gyönyörű koporsóban helyezték el.

3.Nap: Pienza - Montepulciano - Borkóstoló

Pienza nevét alapítójáról, II. Pius pápáról kapta, aki amolyan reneszánsz mintavárossá átalakítatta át szülőhelyét. A trapéz formájú téren látható a mindössze három év alatt felépült katedrális és három korszakalkotó palota. Buszunk a toszkán képeslapokról is visszaköszönő ciprus-sorokkal és lágy dombokkal körbeölelt utakon halad végig. Toszkána egyik legkülönlegesebb, egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekvő kisvárosába, Montepulcianoba juthatunk el. A város szép, középkori épületei mellett jelentőséggel bírnak a firenzei származású reneszánsz művészek által tervezett paloták, templomok. A város fekvésének köszönhetően messze földön híresek borai, főként a Vino Nobile. Ezért egy hangulatos borkóstolóval koronázzuk itt meg utazásunkat. Majd egy kellemes sétát teszünk Chianciano Terme óvárosában.

4. Nap: Bologna - Padova

Reggelit követően elindulunk az adriai tenger partján található Lignanóba. Útközben érintjük Bologna városát. Bolognában több mint 38 kilométernyi árkád alatt sétálhatunk. A világon nincs még egy olyan város, ahol ennyi összefüggő árkádot láthatnánk. Következő állomása Padova. Első utunk a főtér és a Szent Antal Bazilika megtekintése. A bazilika építése során elég sok módosítást hajtottak végre, ezért mind a román, a gót és a barokk stílus elemei is megtalálhatók. A bazilikában látható a Fekete Madonna és a Szent Antal kápolna, ahol a szent síremléke található. Két csodálatos város megtekintése után a kora nesti órákban érkezünk Lignánóba, ahol 2 éjszakát töltünk.

5. Nap: Velence - Murano

Egy hajóúttal egybekötött velencei városnézésre indulunk. Velence olyan, mint egy meseváros, ahol minden eltér a megszokott valóságtól. A házak lábát a tenger vize mossa. Régi templomok, paloták és műemlékek találhatók mindenfelé. Velence 1000 évig volt a Kelet kapuja, ahol a távoli mesevilág hangulata még ma is ott lebeg a város falai között. Az ősi falakból áradó hangulat, a színek és a foltok játéka. A valószerűtlen környezet hatása alatt a szűk sikátorok és a zöldes víz, kanyargó csatornák dísztelen házai is romantikus mezt öltenek. A nap folyamán áthajózunk Muranóba. Muranót a velencei üveggyártás központjaként tartják számon. 1291 óta a velencei üveggyártás központja, ekkor a Velencéből tűzveszélyességük miatt kitiltották az üvegfúvó műhelyeket, és azok Muranóra költöztek.

6. nap: Palmanova - Grado - Hazautazás

A napot Palmanova erődvárosával kezdjük. Palmanova erődje 2017 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A 16. században alapították, amikor Friuli vidéke a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Szabályos 9-szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. A városba három nagy erődített városkapun keresztül lehet bejutni. Ezek megóvott állapotban ma is megtekinthetők. A következő állomásunk Grado. Gradót egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel valójában egy sziget mely történelemi belvárosa köré simul. Két hosszú autóshíd is összeköti az "arany szigetének" is nevezett Gradót a szárazfölddel, az egyik Aquileia, a másik Monfalcone-Trieszt felől. A kisvárost több mint kétezer éve lakják, az óváros színes kis épületeit az 5. században építették, miután 452-ben, Velencéhez hasonlóan, a környék lakossága Attila hun király seregei elől Grado lagúnájának kicsiny, rejteket adó szigeteire menekült. Gradó megismerése után sok sok élménnyel gazdagodva elindulunk hazafelé.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

5 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban

3 éjszaka Chianciano Terme-ben
2 éjszaka Lignano - ban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

 2024. április  2. - tól // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás:

      490 Ft/fő/nap
   Helyszínen fizetendő díj:
     160 EUR/fő

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 8.400 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
   magyar nyelvű idegenvezetéssel
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.