EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

465 000 Ft-tól

Kairót és a Gízai-fennsík piramisait követően a Föld két leghosszabb folyójának egyikéhez, a Nílushoz látogatunk, ami mellett olyan csodákat mutatunk be, mint „Száz kapuju Théba” - Luxor,  Asszuán vagy Edfu. Többek között eljutunk a karnaki és luxori templomegyütteshez, a híres temetkezőhelyhez a Királyok Völgyéhez vagy éppen motorcsónakázhat a Nílus kisebb szigetei között. Láthat krokodilokat, de akár tevegelhet is. Legyen részese Ön is ennek a kihagyhatatlan élménynek!

1. nap: Indulás Budapestről, érkezés Egyiptomba

Kora délután találkozik a csoport irodánk képviselőjével a repülőtéren, majd repülés a Budapest - Kairó útvonalon. Érkezést követően irány a hotel, majd elfoglaljuk szállásunkat. (A késői érkezés miatt a szállodai ellátás a második nap reggelivel kezdődik. A vacsora a repülőgépen történik. Meleg ételt szolgálnak fel)


2. nap: Cairo - Gízai Piramisok - Egyiptomi Múzeum

 Reggeli után kényelmes autóbusszal folyatjuk utunkat az ókori világ hét csodájának egyikéhez, a Gízai nagy piramishoz, majd a gízai fennsík második legnagyobb piramisának, a Hafré piramis megtekintésével folytatjuk a  napot. A piramisok megtekintése után ellátogatunk az Egyiptomi Múzeumba. Délután transzfer a Cairo-i reptérre, majd elrepülünk Asszuánba. Az éjszakát egy 4*-os szállodában töltjük. Vacsora a szállodában.

 
 
3. nap: Asszuán

Reggeli után elutazunk a Philai templomhoz (más néven Ízisz temploma), mely a második legnagyobb templom Egyiptomban. Az építmény egy szigeten helyezkedik el, melynek kb. egynegyedét foglalja el. Az építkezés II. Ptolemaiosz király uralkodása idején kezdődött (I.e. 282-246). Ezután megtekintjük az Asszuáni-gátat, majd megérkezünk a hajónkhoz, ahol a következő három éjszakát töltjük. Ebéd után a Núbiai falut látogatjuk meg. Éjszaka a hajón. 


4. nap: Asszuán - Edfu

A mai napon Szobek (a krokodil isten) és Hórusz (a sólyomfejű isten) templomát keressük fel. A templomnak két teljesen egyforma bejárata, oszlopcsarnoka és szentélye van. A templom szimmetrikus elrendezése a két isten mitikus kapcsolata előtt tiszteleg. Ebéd után az Edfu-i templom következik, melyet Hórusz tepmlomaként is ismerünk, ez egyben a második legnagyobb, és az egyik legteljesebb és legjobb állapotban megőrzött templom Egyiptomban. Itt rendezték meg az éves koronázási fesztivált, és ünnepelték Hórusz és a fáraó születését. A templom megtekintése után tovább hajózunk Luxorba. Éjszaka a hajón.

 

5. nap: Luxor

Kirándulás a Nílus nyugati partján fekvő, méltán híres nevezetességekhez. Megtekintjük a Memnon-kolosszusokat (melyek a mítosz szerint napkeltekor énekeltek!), és Hatshepsut királynő sziklatemplomát, melyet 3 szintes lépcsőformára építtetett. Eljutunk a Királyok völgyébe, ami 500 éven keresztül a fáraók temetkezési helye volt. Ebéd után a Luxor és a Karnak templomok következnek. Éjszaka a hajón.

 

6. nap: Luxor - Hurghada

Ma a reggelit követően elhagyjuk a hajót, és autóbusszal Hurghadába utazunk, ahol a következő két éjszakát egy 5*-os szállodában töltjük, all inclusive ellátás mellett. 

 


7. nap: Hurghada
Ezt a napot a Vörös-tenger partján pihenéssel, napozással, fürdőzéssel töltjük és évezzük a szálloda nyújtotta all inclusive ellátását, de sznorkelezésre is lesz lehetőség.

8. nap: Hurghada
Ezt a napot a Vörös-tenger partján pihenéssel, napozással, fürdőzéssel töltjük és évezzük a szálloda nyújtotta all inclusive ellátását, de sznorkelezésre is lesz lehetőség.


9. nap: Hazautazás


A reggeli csomagok átvétele után, transzfer a hughadai reptérre. Hazautazás a hajnali órákban.

 

 

Utazás

Utazás Budapestről Kairóba az Egyptair közvetlen repülőjárattal, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

(Belföldi járat a 2. napon: Cairo - Aswan)

HazautazásHurghada- ból szintén közvetlen repülőjárattal. (Wizzair)

Szállás

1. éjszaka: Kairó
 /Hotel Pyramids Park Resort 4*/


2. éjszaka: Asszuán
  /Basma Aswan 4*/

3.-5. éjszaka: Asszuán - Luxor
  /deluxe Nile cruise 5*, (Medea or similar)/


6.-8. éjszaka: Hurghada
  /Hotel Swiss Inn Resort 5*/

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt
biztosítjuk a teljes ellátást.
(Reggeli , ebéd, vacsora.)

 

Időpontok

2024. március 2. - tól / 2 hely

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    8 éjszaka szállás
    reggeli, ebéd, vacsora
    1 db max. 20 kg-os
       feladott poggyász
    1 db max. 40 x 30 x 20 cm
       kézipoggyász
   
 

Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 Ft/fő/nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    45.000 Ft/fő

    Baksis díj: 35 USD / fő
    Vízumdíj:  25 USD / fő
    Helyben fizetendő részvételi
     díj: 390 USD / fő

 

Extra fizetendő:
   Egyágyas felár: 16.000 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás 3,5 %

Egyéb

Helyszínen fizetendő
részvételi díj: 390 USD /  fő

Ország bemutatása

Egyiptom

Népesség: 86 373 600 fő

Terület: 1 001 449 km²

Egyiptom  Észak-Afrikában és Délnyugat-Ázsiában, a Sínai-félszigeten fekvő ország. Az egyetlen olyan afrikai ország, amely szárazföldi átjáróval rendelkezik Ázsiába. Egyiptom tehát transzkontinentális ország, és jelentős hatalom Afrikában és a Közel-Keleten. Az országot északról a Földközi-tenger, keletről a Vörös-tenger övezi. Az Egyiptomot határoló országok, nyugatra Líbia, délre Szudán, északkeletre a Gázai övezet és Izrael.

Egyiptomban a leghíresebbek az ókor monumentális épületei, amik az ország jelképéivé is váltak, a Gízai piramisok, a Szfinx és az ókori egyiptomi civilizáció emlékei. Híresek még az olyan romvárosok, mint Memphisz, Théba, Karnak, Luxor vagy a Királyok völgye. A turizmus a gazdaság 12%-át teszi ki. Az ország gazdasága az egyik legváltozatosabb a Közel-keleten, mert az olyan ágazatokban, mint a mezőgazdaság, az ipar, a turizmus és a szolgáltatás azonos termelési szinten vannak.

Mivel Egyiptom éghajlata száraz, ezért az ország nagy területét sivatag borítja, és a lakosság mindössze a terület 5,5%-át használja. Nyugati irányból Líbia, délről Szudán, északkeletről a Gázai övezet és Izrael határolja. Mivel az ország transzkontinentális ország, ezért fontos geopolitikai szerepe abban rejlik, hogy rendelkezik egy földnyelvvel (a Szuezi földszorossal) Afrika és Ázsia között. Itt hozták létre a tengeri kereskedelem részére a Szuezi-csatornát, ami a Földközi-tengert köti össze a Vörös-tengeren át az Indiai-óceánnal.

Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás

A lakosság 90%-a szunnita muszlim , 9% kopt-keresztény, 1% egyéb keresztény. Az országban az arab nyelv egy dialektusát beszélik az egyiptomi arab nyelvet, de beszélik még az angolt és a franciát is. Etnikum: 98% egyiptomi, 1% szudáni, 1% egyéb (görög, numíbiai, európai).

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.