Bella Szicília

Bella Szicília

249 900 Ft-tól

Palermoban az arab és normann hatás úgy él egymás mellett, mint a széles sugárutak és a keskeny sikátorok elegye. Agrigento, Catania és Siracusa városai az ókori görögökről mesélnek, de az igazi olasz hangulatot is léptennyomon élvezhetjük. Az élményeket növelve hajóra ülünk és felfedezzük a vulkanikus Lipari-szigetet is. Ne hagyja ki ezt a fergeteges hangulatú szigetet és az ősz utolsó napsugarait!


1. nap: Budapest - Catania

Indulás repülőgéppel Budapestről a menetrend függvényében Catania repülőterére. A helyszínen helyi képviselőnk várja Önöket. Szobák elfoglalása, majd vacsora a szállodában.

2. nap: Etna és Taormina

Első kiránduló napunkon Európa legnagyobb és legmagasabb működő vulkánját, az Etnát tekintjük meg. Buszunkkal 1923 méterre kapaszkodunk fel, ahol a Silvestri kráterek megszilárdult lávafolyása és egy igazi holdbéli táj fogadja az idelátogatót. Itt megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, a különböző ízű mézeket, pisztácia krémet és a helyi igen erős pálinkát is. A kb. egy órás szabadidőben a vállalkozó kedvűek és természetesen csak egészségesek felvonóval és dzsipekkel feljuthatnak a megasabban fekvő kráterekhez is. (ára: kb.: 60 euró) Délután a sziget legszebb települését, a Jón tenger felett fekvő Taorminát tekintjük meg. A mediterrán vegetációval körbevett kisváros rendkívüli hangulatot áraszt, valamint teljesen megőrizte középkori jellegét. A szabadidőben mindenkinek lesz ideje, hogy egy nagy sétát tegyen a városban, illetve közösen megtekintjük a botanikus kertjén, ahonnan egy csodálatos kép tárul elénk a tengerre.

3. nap: Palermo és Cefalu

A korai reggeli után Conca d’Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezett csodás fővárosba,Palermoba utazunk. Korábban Európa egyik legpompásabb városa volt. Műemlékei Szicília három nagy korszakát idézik: az arab-normann virágzás idejét, a reneszánszot és a spanyol uralom korát. Megtekintjük többek közt az 1185-ben alapított normann stílust magába ötvöző dómot, ahol királyi és császári síremlékeket találunk. A délután a természetes öblök és gránitsziklák között fekvő, kis halászfaluból lett kedves üdülőfalút, Cefalú-t keressük fel. Cefalú fő vonzereje a szépsége! Mediterrán, homokos tengerpart, kanyargós középkori utcák jobbnál jobb helyi specialitásokat kínáló éttermekkel és egyedülálló Normann székesegyház várja, hogy felfedezzék. A sziklafal tövében elterülő városka hangulata és látványa sok turistát vonz a városba.

4. nap: Pihenés a tengerparton,  vagy

   ...extra fakultatív program a Lipári és Volcano
      szigetekre   
(Ára: később)

A reggeli órákban busszal, majd komppal a vulkanikus Lipari szigetét keressük fel (ha az időjárás is engedi!) mely már 6000 évvel ezelőtt is lakott volt. Lipari a 37 km2-es területé­vel a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmus­ból él.  Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal is büszkélkedhet. Délután ismét hajóra szállunk és tovább utazunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. 


5. nap: Siracusa és Noto

Ma a görögök alapította Siracuca-ba tartunk, melynek híres lakója Archimédesz volt. Ebben a városban dolgozta ki a később róla elnevezett törvényt is. Látnivalói többek között a görög színház, a római amfi teátrum és Aretusa forrása. Az egyik leglátványosabb része a városnak, a Dionysios füle, ami egy hatalmas hasadék a város alatti sziklában. A régészeti parkban tárlatvezetés keretében ismerhetjük meg az antik Siracusa történetét. A színház hatalmas márvány lépcsőire ülhetünk le, és onnan nézhetjük a várost. A közelben egy forrás is ered, ami már az ókorban is ismert volt. Ortygia szigete igazi óvárosi hangulatot áraszt. Az utcák szűkösen haladnak végig az ovális szigeten. Egyik legszebb pontja Ortygiának az Arethusa forrás. A mitológiai történet szerint Arethusát üldözte szerelmével Alpheus, ezért a nimfa forrássá változott, hogy elmenekülhessen előle. A katedrális épülete meghatározza a főteret. Délután a Szicíliai barokk fellegvárába látogatunk, ahol egy kellemes sétát teszünk a belvárosban.


6. nap: Piazza Armerina - Caltagirona

Reggeli után utazásPiazza Armerinábaaz eukaliptus és mogyoróerdő között fekvő kisvárosba, ahol felkeressük a Villa Romana del Casale ásatását. A Villa Romana del Casale padlómozaikjai a legszebb és legnagyobb mozaikok, amelyek az ókorból megmaradtak. A villa valószínűleg egy, a IV. században uralkodó római császár számára készült, a művész pedig észak-afrikai lehetett. Délután Szicília kerámiaipari fellegvárát, Caltagirone városát fedezzük fel. Különösen a majolika és terrakotta termékek ismertek. Barokk stílusú település régi épületekkel, katedrális templommal és műemlékekkel. Fő látványosságok közé tartozik a Duomo San Giulinao és a La Scala, monumentális lépcső, 2002 óta az UNESCO világörökség része is a történelmi belváros.

7. nap: Keresztapa legendája

Félnapos kirándulás keretén belül hamisítatlan szicíliai falvakba látogatunk el, ahol eljutunk többek között a világhírű Keresztapa című film forgatási helyszínére is. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült. Itt játszódnak a “bárjelenetek”,  a “BAR VITELLI” teraszán, valamint a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.


8. nap: Catania - Hazautazás

Rövid városnézés Cataniaban, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre és a menetrend függvényében hazautazás Budapestre.

Utazás

Utazás Cataniaba - ba repülőgéppel a Wizzair menetrendszerű közvetlen járatával.


Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre


Hazautazás szintén Catania - ból a Wizzair járatával.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

7 éjszaka Giardini Naxos-ban,
tengerpart közeli szállodában.

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A reggeli svédasztalon kerül  felszolgálásra
A vacsora 4 fogásos felszolgált menüvacsora.

Időpontok

2024 szeptember 29. - től // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:
 - Utazás repülőgéppel, és
     modern autóbuszokkal
 - Félpanziós ellátás
 - 7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban
 - max 10 kg-os feladott poggy.:
    (méret: 140 x 110 x 170 cm)


20 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: 0000,- Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)


Kötelezően fizetendő:
 - Baleset-, betegség- és
     poggyászbiztosítás
:
     640 ft / fő / nap
- Nemzetközi reptéri illeték:
    45.900 Ft/fő
- Helyben fizetendő
   kirándulás csomag ára: 250 Eur/fő


Extra fizetendő:
- Egyágyas felár: 7.400 Ft/éj
    (vagy társítás)
- Stornóbiztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.