Varázslatos Vadnyugat - USA Nyugati partja

Varázslatos Vadnyugat - USA Nyugati partja

1 150 000 Ft-tól

1. nap: Elutazás Budapestről, átszállással San Franciscoba

Érkezés a délutáni órákban Amerika sokak szerint legszebb nagyvárosába. Délután fotószünet a Golden Gate Híd lábánál, majd transzfer szállodába (2 éj).


2. nap: San Francisco (hajózással, villamosozással)

Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, városháza, Golden Gate park, az Alcatraz, viktoriánus lakóházak és a meredek dombokon közlekedő híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kialakított szórakoztató központ, mind-mind olyan ikonok, amelyek San Franciscot képeslapokra emelték. Délután sétahajózás a San Francisco-öbölben, ahonnan panorámakilátás nyílik a városra. 

3nap: Monterey - „17-Mile Drive” – Solvang (520 Km)

Reggeli után elhagyjuk San Franciscot és  elindulunk déli irányba a Csendes-óceán mentén. Ismerkedés az óceánparti Monterey városával, Kalifornia egykori fővárosával, amikor az még Mexikóhoz tartozott. Ezt követi egy látványos panorámaút, a híres „17-Miles Drive”. Szállás Solvang közelében. (1 éjszaka)


4. nap: Santa Barbara - Santa Monica - Venice Beach - S. Diego (400 Km)

Reggeli után Santa Barbara-ba indulunk, ismerkedünk a mediterrán hangulatú belvárossal, ahol nagyszerűen felújították a spanyol gyarmati korszak épületeit. Délután továbbutazás déli irányba, következik a Santa Monica Móló szórakoztató központja, majd Venice Beach tengerparton teszünk egy kellemes sétát. A Venice beach-en született meg a gördeszkázás és az itteni életmentő bódék a Baywatch képkockáiról ismerősek. Az esti órákban érkezünk San Diego-ba. Szállás San Diegoban. (2 éj)


5. nap: San Diego 

Városnézés San Diegóban, Kalifornia második legnagyobb városában: történelmi városrészek, Balboa park, Coronado. Délután ellátogatunk a kikötőben horgonyzó híres USS Midway, repülőgép-anyahajó múzeumba. Majd szabadidő a Gázlámpa Negyedben.


6. San Diego - Calico - Las Vegas (540 km) 

Reggeli után indulás a sivatagban található Calico Ghost városába, ahol egy száz évvel ezelőtti, vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. Miután az ezüst elfogyott, a város elnéptelenedett. Az egykori városka ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyugati életet. Majd a Mojave Sivatagon keresztül érkezünk meg Las Vegasba. Szállás és vacsora Las Vegasban, a világ kaszinó-fővárosában (4 éj).


7. nap: Hoover Gát - Grand Canyon (420 km)

Reggeli után elindulunk a Grand Canyon irányába. Rövid fotószünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát. A Grand Canyon az Egyesült Államok Arizona államában található. A sokszínű és meredek völgyszurdok alján, melyet a Colorado folyó vájt ki, rengeteg apró kanyon, völgy, kis folyó, vízesés és erdő bújik meg. Úticélunk a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé. Extra fakultatív belépőként lehetőség nyílik helikopteres túrára. Ennek ára körülbelül 250-300 USD/fő, elérhetőség függvényében. Kérjük, hogy a helikopter túrára való jelentkezésüket legkésőbb az indulást megelőzően 21 nappal jelezzék. Ezt követően csak a helyszínen nyílik lehetőség jegyvásárlásra. A helyszínen történő helikopterjegy-vásárlása a szabad helyek függvényében zajlik.  Estefelé visszatérés Vegasba.


8. nap: Bryce Canyon - Zion nemzeti park (840 Km)

(Ezen a napon nincs reggeli! Előző este a szállodához közeli élelmiszerboltban, vagy a technikai szünetek alatt lehet vásárolni ennivalót!) Hajnali indulás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, Utah állam egyik legelbűvölőbb természeti parkjába. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. században. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egészen szürkületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi parkjába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Érkezés Las Vegasba a késő esti órákban.


9. nap: Szabad nap Las Vegasban (vagy extra fakultatív a Death Valleyhez

Egy teljes szabadnap Las Vegas-ban, hogy felfedezhessük nappal is a várost, vagy az úszómedence mellett kipihenhessük az előző napok fáradalmait. Persze , aki még nem fáradt, és nem szeretné a napot Las Vegasban tölteni, azoknak kínálunk egy extra fakultatív kirándulást a Death Valleybe:

Reggeli után utazás a Death Valley Nemzeti Parkba, ahol különleges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt található Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. A Nemzeti Park híres arról, hogy az eredeti, első Csillagok Háborúja sivatagi jelenetei közül számos itt forgott. A fakultatív program ára: 15.000 Ft (az utazás oda és vissza 400 km, ami kb 5 órát vesz igénybe. A látogatás a Nemzeti Parkban kb. 3 órás. Összesen 8 órás kirándulás.)


10. nap: Las Vegas - Los Angeles (430 Km) 

Egy kényelmes reggeli után indulás Los Angelesbe. Érkezés a nyugati-part legnagyobb metropoliszába a délutáni órákban. Közös séta a történelmi belvárosban, majd a Griffith Observatory közelében megvárjuk a naplementét, ahonnan megcsodáljuk az esti fényekben úszó várost. Szállás és vacsora Los Angelesben. (2 éj)


11. na
p: Universal Studios - Los Angeles városnézés 

Reggeli után indulás Hollywoodba. Ismerkedés filmvilág titkaival, látogatás a Universal Studiosban, ahol életre kelnek a filmtörténelem leghíresebb alkotásai. Délután buszos és gyalogos városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában, a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Sunset Boulevard, Hollywood, Chinese Theatre a sztárok kézlenyomataival, Walk of Fame, valamint az Olvera Street mind a programunk része.


12. nap: Los Angeles - Hazautazás

Reggeli után Beverly Hills-ben sétálgatunk a híres Rodeo Drive-on. Ezután transzfer a reptérre, és a délutáni órákban európai átszállással hazarepülünk Budapestre.


13. nap: Hazaérkezés

 

Utazás

Utazás repülőgéppel átszállással
San Francisco- ba

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Los Angeles-ből
szintén átszállással Budapestre.


Lufthansa menetrendje:

02OCT BUDAPEST-FRANKFURT (06.20-08.05)
02OCT FRANKFURT-SAN FRANCISCO (10.25-12.40)

13OCT LOS ANGELES-FRANKFURT (18.40-14.50)
14OCT FRANKFURT-BUDAPEST (16.35-18.10)

Szállás

- Kettő éjszaka szállás
    San Francisco -ban


- Egy éjszaka szállás Solvang környékén

- Kettő éjszaka szállás San Diego-ban

- Négy éjszaka Las Vegas-ban


- Kettő éjszaka szállás Los Angeles -ben

Ellátás

Félpanziós
(reggeli+vacsora)

Időpontok

2024 október 2-től  // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    11 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 1300 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    128.000 Ft/fő
    Elektronikus Beutazási Engedély
    ESTA: 6.800 Ft / fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  600 USD / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: _____ Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb


Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- San Francisco hajózás

- San Francisco villamos (Cable Car)

- 17 Mile Drive

- Bryce Canyon Nemzeti Park

- Zion Canyon Nemzeti Park

- USS Midway repülőgép hordozó (San Diego)

- Calico Ghost Town

- Grand Canyon West látogatás (Skywalk belépővel)

- Los Angeles Universal Studio látogatás

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.