Norvégia 8 napban

Norvégia 8 napban

532 500 Ft-tól

1. nap: Budapest - Oslo

Elutazás Budapestről a délutáni órákban a norvég fővárosba. Az érkezést követőentranszfer az Oslo környéki szállodánkba (1 éj).


2. nap: Oslo -Lillehammer

Reggeli után utazás észak felé Lillehammerbe, a téli olimpia városába. Látogatás az Olimpiai Parkban, majd a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeum megtekintésével folytatjuk napunkat. A skanzen területére hozott több mint 140 régi épület, kvázi betekintést nyújt a régi norvég vidéki életbe. Majd szabadidő Lillehammer kedves belvárosában. Szállás és vacsora Slåsæterbek környékén (1 éj).


3. nap: Trollok fala - Trollok útja -Alesund

Reggeli után utazás Európa legmagasabb függőleges sziklájához, melyet a Trollok Falának neveznek. Utunk a Trollok útja szerpentinjein keresztül vezet. Miután a Trollok Falánál elkészültek a fotók folytatjuk utunkat a több szigetre épült Alesund irányába. A várost elsősorban csodálatos fekvése, másrészt a szecessziós stílusú épületei miatt keresik fel. Szállás Alesund környékén. (1 éj).


4. nap: Geiranger Fjord -Briksdal Gleccser - Sogne Fjord

Alesund-ban töltött éjszakát követően elindulunk a fjord vidék irányába, komppal átkelünk Eidsdal-ból Linge városába, hogy megérkezzünk Geiranger-be. Majd kb. 1 órás hajókázáson veszünk részt az egyik legszebb fjordon a Geiranger fjordon. Hellesylt bájos falujában kötünk ki, és tovább indulunk a Briksdal Gleccserhez. Érkezést követően speciális járművekre szállunk fel, amelyekkel megközelítjük a gleccsert. Fotószünetekkel keretezzük be a napunkat. Szállás és vacsora Sogne fjord közelében (1 éj)


5. nap: Sogne Fjord - Bergen

Reggeli után kompátkelés Mannheller és Fodnes között, majd érkezés Flam-ba. Két órás hajóút a Nærøy fjordban, amely során több helyen magasból lezúduló vízesésekben gyönyörködhetünk. Gudvangenben kötünk ki, majd továbbutazás a csodálatos fekvésű Bergenbe. Délután városnézés és szabadidő a városban. Városnézésünk során érintjük a Világörökség részét képező rakparti házsort, majd a Floiban-nal felkapaszkodunk Bergen fölé, ahonnan csodás képeket készíthetünk az elénk táruló városról és az öböl számos szigetéről. Szállás Bergen környékén (1 éj).


6. nap: Bergen - Vøringfoss-vízesés - Hardanger-fennsík

A délelőtt folyamán még Bergennel ismerkedünk, majd kelet felé indulunk tovább, a Hardanger-fjord mentén. Ezen a napon a a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, majd  a Hardanger-fennsíkon (Hardangervidda) utazunk keresztül. Ez a terület egy kb. 100 négyzetkilométer kiterjedésű, kietlen, vad fennsík, nyáron is hófödte magaslatokkal, kristálytiszta vizű tavakkal és óriási vízesésekkel. Távoli gleccserén forgatták a Birodalom Visszavág leghíresebb jeleneteit. Útközben megtekintjük Norvégia egyik legismertebb turistalátványosságát, a gigantikus Vøringfoss- vízesést. Megközelítése a 7 km hosszú, szűk Mabodal-völgyön keresztül lehetséges. A kilátóhelyen szinte érezni, ahogy dübörög lábunk alatt a föld, amint a víztömeg 150 méteres mélységbe zuhan alá. Az esti órákban érkezünk Geilo környéki szálláshelyünkre, amely Bergen és Oslo között félúton helyezkedik el. (1 éj).


7. nap: Oslo - Fram Múzeum

Reggeli után elindulunk Osloba, és a délután folyamán felfedezzük a Norvég fővárost. Informatív városnézés során érintjük a parlamentet, a Királyi Palotát, a városházát, az egyetemet, végül ellátogatunk a Fram Múzeumba. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a „pincétől a padlásig” bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba.  A városnézést követően szabadidő a belvárosban. Szállás és vacsora Osloban (1 éj)


8. nap: Oslo - Budapest

A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, majd sok-sok élménnyel gazdagodva hazautazás Budapestre.

Utazás

Utazás Osloba közvetlen repülőjárattal (Norwegian)

majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás szintén Osloból, közvetlen repülőjárattal (Norwegian)

Szállás

Oslo közeli négy csillagos
szálloda:  1. éjszaka

Gala közeli három csillagos
szálloda: 2. éjszaka

Ålesund közeli négy csillagos

szálloda: 3. éjszaka

Leikanger közeli négy csillagos

szálloda: 4. éjszaka

Bergen közeli három csillagos
szálloda: 5. éjszaka

Geilo közeli négy csillagos
szálloda:  6. éjszaka

Oslo közeli három csillagos
szálloda:  7. éjszaka

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

(sok irodával ellentétben Oslo-ban is biztosítjuk a vacsorát)

Időpontok

2024. június 22 - től // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállást félpanzióval
    20 kg-os feladható bőrönd
   

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás: 640 ft / fő / nap

    Nemzetközi reptéri illeték:
    38.500 ft / fő

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  350 EUR / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 20.800 ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kedvezményes
csomagár: 350 EUR/fő

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Lillehammer Olympiapark (lift)
- Lillehammer Maihaugen Múzeum
- Komp: Eidsdal → Linge
- Troll autó
- Komp: Mannheller → Fodnes
- Bergen Fløibanen-sikló (oda-vissza)
- Hardanger Híd
- Fram Múzeum

  

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.