Nagy Portugál körutazás

Nagy Portugál körutazás

279 900 Ft-tól

Szépséges tengerpartok, egyedi építészet, gyönyörű csempékkel borított falak, mór csillogás, francia és angol gótika, indiai és brazil őserdei indák szövevényéből felépített portugál reneszánsz, pazar spanyol barokk jellemzi.


 

1. nap / Érkezés Madridba

Indulás a délutáni órákban repülőgéppel a menetrend függvényében a „királyi városba”,  Madridba. (2 éjszaka)

2. nap / Escorial - Segovia

Első fakultatív programunk az UNESCO Világörökség két spanyol gyöngyszeméhez vezet. Reggeli után a hatalmas mészkősziklára épült Segoviaba utazunk. Látványát növeli az óváros ódon házai, a román kor építészeti csodái, a Lozoya lakóház hatalmas bástyájával, illetve a középkori udvartartás kedvenc helye, az Alcazar. Következő állomásunk a világ nyolcadik csodájának tartott El Escorial, a Föld legnagyobb egységes stílusú és szerkezetű kolostorpalotája. II. Fülöp király által építtetett mű hírnevét Verdi Don Carlosának is köszönheti. Főhajója alatt a panteonban 26 spanyol király és királyné nyugszik.


 3. nap / Salamanca

Reggeli után továbbutazunk Portugáliába. Útközben pihenő Spanyolország egyik leghíresebb egyetemi városában, Salamanca-ban, az „aranyszínű” városban. Nevét a történelmi negyed épületeiről kapta, melyek Villamayor-i vörös kőből épültek. Az UNESCO 1988-ban a Világörökség részévé nyilvánította. Vacsora és szállás Portugália szőlőskertjében, Anadia közelében. (2 éjszaka).


 4. nap / Porto

A mai fakultatív programunk már Portugália második legjelentősebb városába, Portoba vezet. A város szintén a Világörökségek sorába tartozik. A két részre osztható, festői fekvésű várost busszal és gyalog fogjuk felfedezni. Olyan látványosságokkal találkozunk, mint az ország első román stílusú katedrálisa, Eiffel tervei alapján készült Ponte Maria Pia vagy a Ribeirinha negyed színes házai. Porto nemcsak látnivalóiról, de borairól is híres. A napot egy gyönyörű hajókázással és természetesen egy jó hangulatú borkóstolóval zárjuk.


 5. nap / Coimbra - Fatima - Óbidos

Ma dél irányába folytatjuk tovább túránkat. Útközben több helyen is megállunk. Az első város Coimbra, mely a római korban Hispánia egyik legvirágzóbb városa volt. Itt található Európa egyik legrégebbi egyeteme, amely az UNESCO kulturális világörökség része.  Majd tovább Fatimaba. A búcsújáróhely híres szerzetes-, illetve apácarendjeiről és különböző égi jelenései miatt. A katolikus egyház által elfogadott jelenések mellett ismert még a „napcsoda”. Utolsó állomásunk egy hangulatos kisváros, Óbidos. Utcaszerkezete az erőd falain belül XIV. századi állapotban maradt ránk. Utcácskái csupán két kisebb szekérnyi szélességűek. (szállás Lisszabon közelében, 3 éjszaka)


   6. nap / Lisszabon

Úgy tartják, hogy „Lisszabonban élni mindig szerencse”. Ahonnan a híres felfedezők indultak, onnan indulunk mi is városnéző körutunkra. Városnézés, a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Ismerkedés nevezetességeivel: Belem-negyed, Jeromosok kolostora, Belém torony (a Manuel stílus legszebb példái Portugáliában), Tengerészek emlékműve a Tejo partján. Az alsóvárosi negyed látnivalói között szerepel az elegáns Comercio tér és rakpartja, a Rossio tér, és a Nemzeti Színház. A Felsővárosban megtekintjük és sétálunk a híres Alfama negyed hangulatos utcáin. Érkezés a szállodánkba a délutáni órákban, hogy még vacsora előttsétálhassunk az óceánparton.


 7. nap / Estoril - Sintra - Cabo da Roca

A reggeli után ellátogatunk az európai kontinens, az „óvilág” legnyugatibb pontjának tartott, 145 méter magas Cabo da Roca szikláihoz. Itt akár oklevelet is kérhetünk arról, hogy mi már jártunk a világ végén is. A délután Estoril elegáns üdülőhelyén átutazva érünk Sintraba, ahol megtekintjük a Nemzeti Palotát. A belvárosban álló palotát, kúp alakú kéményeiről már messziről fel lehet ismerni. A palota tele van szép bútorokkal, festményekkel, s van egy gyönyörű azulejos szobája is. Ezután szabadidő Sintra, üzletekkel és kávézókkal teli hangulatos utcácskáiban. Érkezés a szállodánkba a délutáni órákban, hogy még vacsora előtt sétálhassunk az óceánparton.

   8. nap / Hazautazás

Reggelit követően elindulunk a lisszaboni repülőtérre, és csodás élményekkel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.

 

Utazás

Utazás Madridba repülőgéppel menetrendszerű közvetlen járattal, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Lisszabon-ból Budapestre menetrendszerű közvetlen járattal.

 

Szállás

Középkategóriájú szállások

Ellátás

Az első négy éjszakán svédasztalos reggeli és három fogásos felszolgált vacsora várja az utasokat.

Az utolsó három éjszakán mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos rendszerben történik

 

Időpontok

2024. szeptember 23. // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, majd
     Madridtól modern autóbuszokkal
     Középkategóriájú szállások
     félpanzióval

     7 éjszaka elhelyezés 2 illetve,
     3 ágyas szobákban

 Kötelezően fizetendő:
      Betegség- baleset és
      poggyászbiztosítás: 640 Ft/fő/nap
      Repülőtéri illeték: 49.000 Ft/ fő
      Helyben fizetendő kirándulás
      csomagár: 270 EUR/fő

Extra fizethető:
      Egyágyas felár: 13.600 Ft/fő/éj
      (vagy társítás)
      Stornó-biztosítás (3,5 %)
 

 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:
270 EUR / fő

Ország bemutatása

Portugália (portugálul Portugal) Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. Az országot Porto kikötővárosról, az egykori Portói grófság székvárosáról nevezték el. Portugáliaterületéhez tartoznak azAtlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek (2335 km²) és a Madeira-szigetek (797 km²). Sokáig portugál fennhatóság alá tartozott Makaó, ami 1999-ben került vissza Kínához. Már jóval ez előtt függetlenné váltak egykori afrikai gyarmatai.

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.