Nagy Görög Körút /Athén-Meteorák-Delphoi/

Nagy Görög Körút /Athén-Meteorák-Delphoi/

169 500 Ft-tól


ATHÉN - DELPHOI - NAFPLION1.nap:Budapest -Thesszaloniki - Paralia
Utazás a déli órákban Budapestről közvetlen járattal Thesszalonikibe, hogy minél előbb élvezhessük Görögország vendégszeretetét. Érkezés után Görögország második legnagyobb városával ismerkedünk. Thesszaloniki gazdag múltú város, ahol az utcákat járva hol egy római, hol egy bizánci vagy éppen egy ottomán korabeli emlékbe boltlunk.  Előszőr az ország legnagyobb bazilikáját a Szent Demeter Bazilikát látogatjuk meg. Utunk során megcsodálhatjuk az Arisztotelész Egyetemet, a Szent György Rotundát, a Diadalívet, a Rézművesek Boldogasszonya Templomot, a Bezeszteni 6 kupolás török bazárt, a Kikötő épületét, a Fehér-tornyot, Arisztotelész szobrát, végül egy kis szabadidőre is nyílik lehetőség, hogy akár Thessaloniki nagypiacát is bejárhassuk. Majd búcsúzóul a fellegvárból készíthetünk csodás panoráma képeket Görögország második legnagyobb városától. Majd elindulunk az Olymposzi Riviérára, Paráliára. (Paralia, 1 éjszaka)


2. nap: Meteorák - Delfi
Indulás a reggeli után a Meteorákhoz az „ég és föld között lebegő” kolostorokhoz. Első állomásunk egy ikonkészítő műhely lesz ahol beavatnak minket a bizánci időkig visszanyúló ikonfestészet rejtelmeibe. Buszunkkal felkapaszkodunk a csodálatos sziklák közé és a 6 kolostor közül egyet belülről is megtekintünk. Csodálatos élményekkel gazdagodva tovább utazunk Delfibe. Érkezés az esti órákban. (Delfi, 1 éjszaka)

3. nap: Delphoi - Tolo
Reggeli után a Parnasszosz hegy lábánál épült Delphoi-t ismerjük meg, mely Görögország legfőbb szentély együttese. Az Ókorban a világ közepének, tekintett Apollon–szentélytől fenséges kilátás nyílik a tengerre, és a hegyek közt járó felhők gyakran ködbe burkolják ezt a titokzatos helyet. Delphoi megismerése után elindulunk Toloba,  ahol 2 éjszakát töltünk. Az Égei-tengeri település a félszigeten, az Argolikosz-öböl keleti partján található. Tolo egy igazi gyöngyszem. Kékség, sok közeli kis sziget, távolban hegyek, csodálatos, meseszép tengerpart és rengeteg hangulatos taverna jellemzi.

4. nap: Szabadnap (pihenés)
Ismerkedés Toloval. Az egykori halászfalu a Peloponnészoszi-félszigeten, hegyek által körülvett, festői szépségű partszakaszon található. Hangulatos, és szép óváros, szűk, macskaköves utcákkal, finom homokos tengerpart, napfény, tenger, éttermek, tavernák, kávézók, bárok sokasága vár Önökre.


5. nap: Tolo - Nafplion - Athén -Görög est
Reggeli után utazás a Peloponnészoszi-félszigetre, mely Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. Legelőször megcsodálhatjuk a Korinthoszi-csatornát. Következő állomásunk Nafplion. A görög szárazföld legelegánsabb városaként számon tartott Nafplion a modern Görögország első fővárosa volt. A délutáni órákban érkezés Athénba.  A szállás elfoglalása (2 éjszaka) és egy kis pihenés után elindulunk a belvásorba, ahol egy hamisítatlan vacsorával egybekötött görög esten veszünk részt. A Kalokerinos az egyik legrégebbi és leghagyományosabb görög taverna, amely Plaka szívében, Athén legrégebbi részén található, az Akropolisz alatt. A közel 3 órás esten legismertebb görög táncok és dalok mellet tradíciónális helyi ételeket szolgálnak fel.6. nap: Athén
Egész napos városnézés Athénban. Városnézés a történelmi városközpontban, séta és helyi idegenvezetés az Akropoliszon. Lehetőség szerint az őrségváltás megtekintése a Parlament épülete előtt majd szabadidő. Szabadidő után informatív buszos városnézés.7. nap: Athén - Hazautazás
Reggeli után transzfer az athéni reptérre, és megannyi élménnyel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.
Utazás

Utazás Görögországba (Thesszaloniki repülőtér) repülőgéppel, menetrendszerű közvetlen járattal, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Athénból szintén menetrendszerű, közvetlen járattal.

 

Szállás

3 és 4 csillagos szállások:


1. éjszaka: Paraliai közelében
2. éjszaka: Delfiben
3-4. éjszaka: Toloban
5-6. éjszaka: Athénban
Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

 2024. október 14. - 20. // Betelt

Részvételi díj tartalmazza:

    - Utazás repülőgéppel, és modern
       buszokkal
    - 6 éjszaka szállást félpanzióval
    - Kézipoggyász: (40 × 20 × 25 cm)

 10 kg-os poggyász utastérbe:
    kiegészítés ára: 14.000 Ft/fő
    (
méret: 55 x 40 x 20 cm)
    (korlátozott számban foglalható)

 10 kg-os poggyász feladott:
    kiegészítés ára: 19.500 Ft/fő
    (
méret: 55 x 40 x 20 cm)

 20 kg-os poggyász feladott
    kiegészítés ára: 33.000 Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)

Kötelezően fizetendő:
    - Baleset-, betegség- és
       poggyászbiztosítás
       hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    -
Nemzetközi reptéri illeték:
        39.000,- ft

    - Helyszínen fizetendő:
       230 EUR/fő

 

Extra fizethető díjak:
    - Egyágyas felár: 11.800 ft / fő/ éj
      (vagy társítás)

    - Stornóbiztosítás (3,5 %-tól)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Meteorák
- Akropolis
- Delphi
- Görög est vacsorával
- Helyi guide:
      Thesszaloniki
      Meteorák
      Delphi
      Athen

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.