BENELUX KÖRÚT TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

BENELUX KÖRÚT TULIPÁNVIRÁGZÁSKOR

287 500 Ft-tól

Benelux Körút
Tulipánvirágzáskor


Gyönyörű emlékeket őrző városokat fedezünk fel, mint Amszterdam, Rotterdam, vagy a mesés titkokat rejtő Hága. Belgiumban felkeressük a középkor legnagyobb városát, Gentet és a legszebbet, Brugget. Természetesen utunkból nem hiányozhat Brüsszel és Antwerpen sem!


1.nap: Üdvözöljük Belgiumban
Utazás a kora reggeli órákban Budapestről közvetlen járattal Belgiumba, Charleroi repülőtérre. Érkezést követően utunk az ország kétnyelvű szívébe, fővárosába, Brüsszelbe vezet, amely egyben az Európai Unió és a NATO székhelye is. Rövid buszos városnézést követően a Királyi Palotánál szállunk le. Sétálunk a gótikus Grand Place-n, mely Victor Hugo szerint a világ legszebb tere, de eljutunk a leghíresebb brüsszelihez, a 60 cm-es Manneken Pis-hez is. A délutáni órákban érkezünk meg az antwerpeni szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk.

2.nap: Belga tengerpart - Brugge
Reggeli után Oostendét keressük fel, ahol  a  tengerpart mindig tele van élettel. A 70.000-es Oostende legfőbb látványossága a vízparti promenád. A város további látnivalóihoz tartozik még a kaszinó, a Napóleon erőd, a Hippodróm lóversenypálya, illetve a kikötőben kiállított 1932-es Mercator kereskedőhajóból kialakított múzeum. A délutánt már Brugge-ben töltjük. Európa egyik legszebb látványossága az eredeti középkori hangulatot megőrző történelmi óváros, ahol Belgium legrégebbi téglaépítésű székesegyháza áll. A meseváros központja a Szent Vér bazilika, ahol az állítólag Krisztus vérét tartalmazó üvegcsét őrzik. A városnézésünk során egy felejthetetlen hajókázáson is résztveszünk, majd a napot a város méltán ismert sörfőzdéjében (De Halve Maan) fejezzük be egy finom házi sör mellett.

3.nap: Gent - Antwerpen
Reggelit követően Kelet-Flandria fővárosába, Gent-be indulunk, amely a középkorban Európa egyik leggazdagabb, Párizs után pedig a legnagyobb városa volt. A város szülöttje V. Károly Német-Római császár tette a szövetgyártás fellegvárává. A városképét a Szent Miklós templom, a Belfort és a Szent Bavo katedrális tornyai határozzák meg. A gazdag történelmi múlt hatásai máig jól láthatóak, és megtekinthetőek az impozáns templomok és gazdag kereskedőházak felkeresésével. A délutánt már a szálláshelyünk városában, Antwerpenben töltjük. Antwerpen nem csak Rubens városa, de a gyémántkereskedelem fővárosa és a világ egyik legnagyobb kikötővárosa is egyben. A városnak rendkívül sokféle arca van, amely a történelem és a mai modern élet tökéletes keveréke. Többek között megcsodáljuk a főteret, amely a csodás Városházával és a számos egyesületi házzal a régi város szívének számít, ellátogatunk a Miasszonyunk Katedrálishoz, amely Belgium legnagyobb gótikus stílusú temploma, majd megcsodáljuk Rubens szobrát a Grand Bazaar épülete előtt és végül a buszból láthatjuk a gyémánt formájú kikötőparancsnoki épületet is. 

4.nap: Kinderdijk - Hága
                    - Scheveningen

A délelőtt folyamán búcsút intünk Belgiumnak, és Hollandiában folytatjuk tovább utunkat. Első állomásunk Kinderdijk-ba vezet, amely Lek és a Noord folyók összefolyásánál található és a szélmalmairól nevezetes. A terület lecsapolásához 19 szélmalom épült 1740 körül. Ez a legnagyobb épen és látogatható formában megmaradt ilyen épületegyüttes Hollandiában. Egyben az egyik legismertebb és leglátogatottabb holland turisztikai célpont, 1997 óta az UNESCO Világörökség része. A következő állomásunk az ország székvárosa, illetve közigazgatási székhelye, Hága lesz. Itt van a Felső-, illetve az Alsóház is. Itt él és dolgozik Vilmos Sándor király és Beatrix holland királynő. Nevezetes épületei a Binnenhof (parlament), a Béke Palota és többek között az ENSZ székháza. Romantikus utcáit szép hidakkal átszelt csatorna metszi. Városnézésünket követően, megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét, a „Béke lángját” és egész Hollandia talán legszebb tengerparti szakaszát Scheveningen-ben, ahol megmárthatjuk lábunkat az Északi-tengerben. A késő délutáni órákban elfoglaljuk szállásunkat Haarlem-ben, ahol kettő éjszakát töltünk. Haarlem Amszterdam kisebb szomszédja, nyugodtabb hangulatú, macskaköves, virágokkal teli kis utcái, gyönyörű építészete és kulturális látnivalói miatt sokan az ország legszebb városának tartják.


5. nap: Amszterdam
                   - Keukenhof tulipánoskert

Ezen a napon Hollandia fővárosával, majd az egyik leghíresebb nevezetességével ismerkedünk. Először az ország fővárosát, Amsterdamot tekintjük meg, melyet csatornái miatt a vizek városának, vagy Észak Velencéjének is neveznek. E titokzatos város tele van művészettel. A látogatásunk kötelező eleme egy kellemes hajókázás a számos film helyszínéül szolgáló csatornákon és felfedezünk számos rejtett érdekességet is. Ezt követi a feledhetetlen Keukenhof, mely a világ legnagyobb virágoskertjének számít. A parkot csak az év egy hónapjában lehet látogatni, amikor a leglátványosabb a tulipánok virágzása. Ez egy mesés tulipánbemutató, ahol 30 hektáron több millió tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk, majd lehetőséget teremtünk tulipánhagymák vásárlására is. 


6. nap: Rotterdam - Delfti Porcelán
                    - hazautazás

Elsőként elutazunk a modern építészetéről és hatalmas kikötőjéről ismert Rotterdamba, ahol lehetőségünk nyílik az extravagáns vásárcsarnok felkeresésére és kipróbálhatjuk a híres holland palacsintát is. Rotterdam az ország 2. legnagyobb települése, amelyet a világháború teljesen romba döntött, ezért középkori városrész így hiába keresnénk. Ám a modern, mindenre nyitott, Európában egyedülálló építészete mindenért kárpótolja a látogatót. Majd ellátogatunk a porcelánjairól híres Delftbe. A város tele van kultúrával, hagyományokkal és fantasztikus csatornákkal. Delft több szempontból is világszerte ismert: az egyik ilyen a híres kék kerámiáinak gyártása, a másik, hogy a híres tizenhetedik századi festő Johannes Vermeer itt született és alkotott. Késő délután búcsút veszünk Hollandiától, és megannyi élménnyel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.Utazás

Utazás Belgiumba (Charleroi repülőtér) repülőgéppel, menetrendszerű közvetlen járattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Hollandiából (Eindhoven repülőtér) szintén menetrendszerű, közvetlen járattal.

Szállás

1 - 3. éjszaka: Antwerpenben háromcsillagos szállodában

4 - 5. éjszaka: 
Haarlem környékén háromcsillagos szállodában

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. április 17-22. // 8 szabad hely

2024. április 26 - május 1. // Betelt

2024. május 5-10. // Betelt

 

Részvételi díj tartalmazza:
    - Utazás repülőgéppel, és modern
       buszokkal
    - 5 éjszaka szállást félpanzióval
    - 1 db max. 55 x 40 x 23 cm
        nagy kézipoggyász (10 kg)
    - 1 db max. 40 x 30 x 20 cm
         kis kézitáska
    - Elsőbbségi beszállás


Kötelezően fizetendő:

    - Baleset-, betegség- és
       poggyászbiztosítás
       hozzájárulás: 580 ft / fő / nap
    -
Nemzetközi reptéri illeték:
        44.900 ft/ fő

    - Helyszínen fizetendő
       kirándulás csomag ár: 250 EUR/fő


Extra fizetendő:
    - Egyágyas felár: ár hamarosan
      (vagy társítás)

    - Stornóbiztosítás (3,5 %-tól)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.