Mesebeli Skócia

Mesebeli Skócia

Ár: 2024-03-21-tól

1. nap: Utazás

Elutazás repülővel Budapestről a Skóciába. Szállás Edinburgh környékén. (2 éj)

2. nap: Edinburgh

A mai nap a Világörökség részét képező Edinburgh felfedezésével kezdődik, amely Skócia fővárosa, Észak-Európa gyöngyszeme. Vára a skót területek leglátogatottabb műemléke. Itt őrzik a skót koronázási ékszereket, többek között a híres koronázási követ is, melyet minden brit uralkodó megkoronázásakor használnak. Délután ellátogatunk a katedrálisba, megnézzük a doboló kisfiúról elhíresült Tron templomot és sétálunk egyet a főutcaként ismert Royal Mile-on. Buszos városnézésünk során megismerkedünk a György-kori Újvárossal, a mindenkori uralkodó palotájával, a Holyrood palotával és a Sir Walter Scott emlékművel is.

3. nap: Forth Bridges - St. Andrews - Dundee - Angus

Indulást követően fotószünetet tartunk a nemrégiben Világörökségi rangot nyert Forth Railway Bridgenél, amely a világ egyik leglátványosabb hídja. Ezt követően St. Andrews-ba, a golf őshazájába indulunk, ahol a szürreális romkatedrális megtekintése mellett sétálunk az óvárosban, majd megtekintjük a világ egyik legősibb golfpályáját. Lehetőség nyílik lefotózni a híres tengerpartot, amely a Tűzszekerek című film futójelentében vált ikonikussá. Délután Dundee-ban, az Angus-marháról elhíresült vidék központjában teszünk rövid látogatást. Itt horgonyoz az Antarktisz és a Déli Sark kutatóhajója, a Discovery. Szállás Perth környékén (1 éj)


4. nap: Felföld I. rész

Pitlochry (whisky) - Blair kastély - Inverness. Irány a Felföld, az igazi skót jelképek őshazája: a reggelit követően a Blair Atholl whiskyfőzdét látogatjuk meg, amely 220 éve főzi a skótok imádott nedűjét. A Whiskykóstolás után Skócia egyik legnagyobb kastélyát, a meseszép park közepén elterülő Blair kastélyt tekintjük meg, amelynek ura tartja fent Európa utolsó, hivatalos magánhadseregét. Fotószünetekkel tarkított utunk Európa egyik leglakatlanabb, vad vidékére vezet, a legészakibb skót város, Inverness felé. Szállás Inverness közelében. (1 éj)

5. nap: Felföld II. rész

Loch Ness - Fort Augustus - Fort William - Glencoe-völgy. Elindulunk délnek a fantasztikus szépségű Kaledóniai-csatorna mentén. Először Loch Ness mellé érkezünk, amelynek legendája Skócia legismertebb természeti látványosságává teszi. Kitekintünk a tóra Urquhart várából, remélve, hogy mi fedezhetjük fel a tó titokzatos lakóját. Majd délnek haladva megállunk Fort Augustus történelmi zsilipjei mellett, és fotózunk a Loch Lohry partján valamint a Commando Memorialtól, ahonnan szép idő esetén még az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa a Ben Nevis is látszik. Estefele végighaladunk a festői és megdöbbentő Glencoe völgyön. Szállás a Felföldön. (1 éj)


6. nap: Stirling-Glasgow

Reggelit követően Stirling vára felé vesszük az irányt. Ez Skócia legfőbb erődítménye (az Edinburgh-i vár mellett) ahol számos királyt koronáztak, és amely 8 ostromot élt át. A várból kitekintve a „Rettenthetetlen” William Wallace emlékművét láthatjuk a távolban. Délután érkezünk Glasgowba, amely Skócia legnagyobb városa, fontos kikötő évszázadok óta. A katedrális meglátogatása után a belvárosban sétálunk és utolsó skót délutánunkat szabadidővel zárjuk. Szállás Glasgow környékén (1 éj)

7. nap: Hazautazás

Reggeli után - menetrend függvényében - a repülőtérre utazunk, majd hazarepülünk Budapestre.

Utazás

Utazás Skóciábaba repülőgéppel menetrendszerű közvetlen járattal, majd a repülőtérről

autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Budapestre szintén menetrendszerű közvetlen járattal.

Szállás

3 és 4 csillagos szállások:

1 -
 2.éjszaka: Edinburgh közelében

3. éjszaka: Perth közelében

4. éjszaka: Inverness környékén
 
5. éjszaka: a Felföldön

6. éjszaka: Glasgow közelében

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. augusztus  1.-től

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    6 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban
    Kézipoggyász: (40 × 30 × 20 cm)

10 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: kb 14.000 Ft/fő
    (
méret: 55 x 40 x 20 cm)


20 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: kb 20.000 Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)

Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    49.500 ft

    Helyszínen fizetendő:
    kirándulás csomag:  350 GBP

Extra fizetendő:
   Egyágyas felár: 14.200 ft / éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb


Az ár a következő belépőket tartalmazza:

-Edinburgh Castle
- St Giles Cathedral
- Urquhart Castle
- Stirling Castle
- Blair Castle
- Glasgow Cathedral
- Whisky kóstoló


Ország bemutatása

Skócia az Egyes
ült Királyság második legnagyobb országrésze, terület és népesség alapján. A Brit-sziget északi harmadát foglalja el. Délről Anglia, nyugatról és északról az Atlanti-óceán, keletről az Északi-tenger határolja. Mintegy 800 sziget tartozik hozzá.

Fővárosa, Edinburgh
Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A skót felségvizek nagy területet szakítanak ki az észak-atlanti vizekből és az Északi-tengerből, és alattuk található az Európai Unió egyik legnagyobb nyersolajtartaléka.


A Skót Királyság 1707. május 1-jéig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. A skót törvények, a skót oktatási rendszer és a Church of Scotland (Skót Egyház) volt az a három sarokkő, amelyek biztosították a skót kultúra és a skót nemzeti öntudat fennmaradását.

Az ország területe nagyjából ma is megegyezik azzal, amit az 1237-ben Angliával kötött Yorki Egyezmény és az 1266-ban Norvégiával kötött Perthi Egyezmény megállapított. A kivételek közt van Man sziget, ami a 14. században Angliához került és ma brit koronafüggőség; az Orkney- és a Shetland-szigetek, amelyek 1742-ben kerültek Skóciához Norvégiától; valamint Berwick-upon-Tweed, amely 1482-ben került Angliához.

Éghajlat
Skócia éghajlata mérsékelt, óceáni és igen változékony. Az Atlanti-óceán Golf-áramlata melegítő hatást fejt ki, emiatt a hasonló szélességi fokon elhelyezkedő más területekhez képest sokkal enyhébb a tél. A hőmérséklet általában alacsonyabb, mint a Brit-szigeten. Általában véve Skócia nyugati része melegebb a keletinél, az óceáni áramlatok, illetve az Északi-tenger hidegebb felszíni hőmérsékletének hatására. Tiree a Belső-Hebridákon az ország egyik legnapsütöttebb helye: 1975-ben 300 napfényes napot számoltak. Skócia a csapadék megoszlását tekintve sem egységes.

Népesség
Skócia lakossága mintegy 5,2 millió fő. A népesség növekszik, mivel a születések száma meghaladja a halálozásokét, és a vándorlási egyenleg is pozitív. A világon mintegy 50 millió ember vallja magát skót származásúnak. A legelterjedtebb nyelv az angol, melynek számos különböző dialektusát beszélik országszerte. Az ősi kelta eredetű skót gael nyelvet ma is beszélik, sőt a beszélők száma növekszik.Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.