Madeira, az Örök Tavasz Szigete

Madeira, az Örök Tavasz Szigete

354 000 Ft-tól

A sziget vonzerejét első sorban a mese szép tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsó sorban a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat.

 

1. nap: Budapest - Madeira

Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal a mindig virágokkal borított portugál szigetre, Madeirára. Érkezés Funchalba, transzfer a hotelbe, és elfoglaljuk szállásunk az Atlanti - óceán partján.

2. nap: Funchal

Kényelmesen indítjuk a reggelt, ahogy a helyiek is teszik. Úticélunk az 1200 méteres magas Monte hegy tövében elhelyezkedő Funchal városa. Először a város kertjét, a különleges növényekkel, virágokkal teli Santa Catarina Parkot keressük fel, s a szintén itt található Santa Catarina-t, mely a sziget legrégebbi kápolnája, ezt követi a Mánuel stílusúban épített Sé katedrális. Forte Sao Tiago városrészben a megannyi színes virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket és tengeri étkeket kínáló híres vásárcsarnokban, a Mercado dos Lavradores-ban gyönyörködünk. A szabadidőt követően egy hímző műhelybe látogatunk. Botanikus kertje elbűvölő kilátást kínál a városra. Végül a napot megkoronázva megkóstoljuk a híres a madeirai bort.

3. nap: Pico do Arieiro - Santana
                       - Szent Lőrinc félsziget


A reggeli utána Poiso szoroson átutazva megcsodálhatjuk Madeira második legmagasabb hegycsúcsát Pico do Arieiro-t. Majd Ribeiro Frio-ban állunk meg egy rövid szünetre, amely ma természetvédelmi terület, s egyben a sziget mahagóni, babér, egyéb különleges növényeinek palántaültetvénye. Délután Santana-ba látogatunk, ami nádtetejű házacskáiról híres. Majd Penha D’Aguia 590 méteres sziklái mellett elhaladva érjük el Porto da Cruz cukornád ültetvényeit, ahol egy rövid betekintést kapunka rum készítésbe.  A nap végén a Szent Lőrinc-félszigetre látogatunk, amely mintegy 8 km hosszan a tengerbe nyúló földnyelv. A kilátópontig kisétálva és onnan lenézve a mélységben látjuk, ahogy az óceánból kicsapó hatalmas hullámok ostromolják a sötét, vulkanikus sziklafalakat.

4. nap: Monte & Apácák.

Mai napon Pico dos Barcelos-nál kezdjük, madártávlatból Funchal-ban gyönyörködünk, majd tovább Eira do Serrado-ba, egy sűrű eukaliptusz erdőn át. Innen egy több száz méter magas kilátóhelyről, lenyűgöző panoráma nyílik Curral das Freiras-ra (Apáca), alvó kráterének falvacskájára. Ezt Monte, a gazdagok lak-, illetve gyógyhelye követi. Itt élte utolsó éveit, és nyugszik IV. Károly, az utolsó magyar király és osztrák császárt is, nyughelyét mi is felkeressük. Majd látogatás a csodás szubtrópusi kertben, a Monte Tropical Gardenben.

5. nap: Levada túra

Reggeli után egy félnapos, ebéddel egybekötött Levada sétatúrára indulunk, ami egy kötelező eleme a sziget megismerésének! A levada-rendszer hozzávetőlegesen 5000 km hosszú. A számtalan túraútvonal közül irodánk egy olyat választott, ami minden korosztály számára járható. A levada tulajdonképpen öntözővíz-csatorna, amelynek építését feltehetően a 15. században mór rabszolgák kezdték meg a cukornád ültetvények ellátása érdekében.  Ezeket a 20. században felújították, hogy a kiszáradt területek termővé váljanak. Majd a kora délután érkezünk vissza a szállodánkba, hogy a túra után elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket.

6. nap: Camara de Lobos -  Porto Moniz

Az egész napos kirándulás a sziget nyugati felébe kalauzolja az érdeklődőket: elsőként látogatás egy tipikus halászfaluban (Camara de Lobos) - ahova Sir Winston Churchill is többször ellátogatott -, majd a Cabo Girao sziklafokról csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Az 1400 m magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkon folytatjuk utunkat Porto Monizba, ahol a vulkáni kőzetekből természetes tengervízzel teli fürdésre alkalmas medencék képződtek. Innen alagutakon, vízesések mellett közvetlenül a sziklás part mentén haladva érkezünk meg Sao Vicentebe. Visszaút Paul da Serra és Calhetán át Funchal-ba.


7. nap: Szabadnap

8. nap: S mivel egyszer minden véget ér, mi is elindulunk haza.

Utazás

Utazás Madeira-ra közvetlen repülőjárattal (Wizzair), majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás szintén közvetlen repülőjárattal. (Wizzair)

Szállás

Part közeli 5* szálloda


Hotel Lido

Ez a fényűző, 5 csillagos all-inclusive szálloda fedett és szabadtéri medencével, gyógyfürdővel és szaunával várja vendégeit. A Funchalban található szálloda az Atlanti-óceánra néz, és közvetlen hozzáférést biztosít az óceánparti sétányhoz. A tágas szobákhoz saját erkély tartozik.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. március 7. / betelt

2024. április 2. /betelt


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzió
    7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban   

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 580 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    49.000 / ft/fő

    Helyben fizetendő
    részvételi díj: 350 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 25.000 ft/fő/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Kedvezményes helyben
fizetendő részvételi
a következő belépőket is
tartalmazza:

-
magyar nyelvű idegenvezetést
- klimatizált autóbuszt 
- a következő belépők árát:
       - borkóstoló Funchalban

      
- Sao Tiago Erőd
      
-Madeira Botanical Garden
      
- Monte Tropical Garden
      
- levada túra vezetővel

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.