Írország, a Smaragdsziget

Írország, a Smaragdsziget

398 800 Ft-tól

DUBLIN - GALWAY
LIMERICK - MOHER SZIKLÁK

 

1. nap:Budapest - Dublin

Kora délután utazás Dublinba, az ír fővárosba repülővel. Az érkezést követően buszos városnézésen veszünk részt, amelynek révén megismerkedhetünk a csodálatos város nevezetességeivel. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat Dublinban (2 éj).


2. nap: Dublin (Malahide Kastély - St. Patrick katedrális - Guinness Storehouse)

A reggelit követően felkeressük a meseszerű, 12. századi Malahide Kastélyt, amit a Talbot család birtokolt 1185-tól 1976-ig. Számtalan különböző stílus jegyei figyelhetők meg az épületen, melyet hatalmas park vesz körbe. Botanikus kertjében 5000 növényfajta él. Majd az írek védőszentjéről elnevezett Szent Patrick székesegyházat tekintjük meg, amely az ország legnagyobb temploma, több mint 800 éves gótikus gyönyörűség. A délután folyamán szabadidőnkben sétálhatunk egyet az óváros utcáin, majd ezt követően a Guinness sörgyár felé vesszük utunkat. Az írek híres „fekete” sörével, az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-ban ismerkedünk, amely egykoron erjesztőüzemként és raktárként szolgált, ma pedig egy többszintes bemutatóterem, ahol megismerkedhetünk a nedű készítésének folyamatával, történetével, majd bele is kóstolhatunk a legismertebb ír italba. 


3. nap: Kilbeggan Whiskyfőző - Galwayk

A mai napon elhagyjuk Dublint és a reggelit követően busszal indulunk a nyugatra fekvő kisvárosba, Galwaybe. Útközben megállunk a Kilbeggan lepárlónál, mely az egyik legkisebb és legrégebbi whiskey főzdéje Írországnak, 1757 óta készítik itt a finomabbnál finomabb nedűket.  Lehetőségünk nyílik kóstolásra és vásárlásra is. Kis italkóstolást követően folytatjuk utunkat az ír vidéken keresztül Galwaybe. A délutáni órákban érkezünk meg a városba, majd vásrosnézés és szabadidő. Oscar Wilde szerint Galway maga a „vad gyönyörűség”, a tajtékzó óceán partján fekvő város a legkülönbözőbb és legkényesebb ízléseket is kielégíti. 2020-ban pedig Európa kulturális fővárosa volt. Szállás és vacsora Galway közeli szállodánkban. (1 éj).


4. nap: Moher sziklák - Bunratty kastély & Skanzen

A reggeli után a Burren Karsztvidéken keresztül utazunk a világhírű Moher-sziklák felé. Útközben fotószünet a festői Dunguaire várkastélynál, amely Írország egyik leghangulatosabb középkori erődítménye. Ezután mektekintjük a fenséges Moher-sziklákat, amely 8 km hosszan és helyenként 214 m-es magasságban nyúlik végig az Atlanti-óceán partján. Délután a Bunratty Kastélyhoz indulunk. Írország egyik legjobb állapotban fennmaradt kastélya ez, amely tulajdonképpen egy XV. századi megerősített lakótorony. Mellette egy skanzen-szerű, több mint 30 épületből álló népművészeti városka található.  Szállás Limerickben (1 éj).


5. nap: Rock of Cashel - Kilkenny

A Cashel városa fölé magasodó Rock of Cashel egy ősi erőd, melynek egyes részeit a 4. században építették. Egykor királyi székhely volt, de épületeinek többsége nem élte túl a normann korszakot. Története önmagában is érdekes, valójában a romok adnak igazi hangulatot ennek a helynek. Továb Kilkenny-be, Írország leginkább középkori hangulatot árasztó városába. Városnézés Kilkennyben a Nore folyó partján fekvő bájos városkában, melynek kanyargós utcáin igen sok korabeli épület található és amely a vörös sörről is ismert. A Márvány Városának is nevezett Kilkenny Írország egyik legrégebbi városa, ahol számtalan történelmi épület áll, emellett kulturális központként is fontos szerepet tölt be. Szállás Dublin közelében (1 éj).


6. nap: Glendalough - Powerscourt Garden - Hazautazás

A repülőtér felé felkeressük Glendalough- ba, a VI. századi keresztény kolostortelepülés romjait. A kolostor a középkorban, Európa egyik legismertebb egyházi és oktatási központja volt. Ezután felkeressük az olasz mintára épült Powerscourt Kertet, ami minden túlzás nélkül a kertépítés egyik csodája. A kertek teraszait Daniel Robertson tervezte még 1840-ben. A birtok egyik ékköve a tóparton álló két hatalmas szárnyas ló szobra, amelyek a vízre néznek. Több mint 100 dolgozó tizenkét évi munkája volt szükséges ahhoz, hogy a végső látkép kialakuljon. Majd transzfer a dublini repülőtérre , és az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

 

 

 

Utazás

Utazás Írországba közvetlen repülőjárattal,  majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Dublinból szintén közvetlen repülőjárattal.

Szállás
1.-2. éjszaka: Dublin közeli három csillagos szállodában.

3. éjszaka: Galway közeli három csillagos szállodában.

4. éjszaka: Limerick közeli három csillagos
szállodában.

5. éjszaka: Carlow közeli három csillagos szállodában.
Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. augusztus 30.-tól // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:

Utazás repülőgéppel, és
     modern buszokkal
5 éjszaka szállás félpanzióval
-  1 db max. 55 x 40 x 23 cm
     nagy kézipoggyász (10 kg)
-  1 db max. 40 x 30 x 20 cm
     kis kézitáska
- Elsőbbségi beszállás    


Kötelezően fizetendő:

Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás: 490 ft / fő / nap
Nemzetközi reptéri illeték:
     39.500 ft / fő
Helyszínen fizetendő
    díjak összesen: 260 Eur / fő


Extra fizetendő:

-  Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
-  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Moher sziklák
-
Bunratty kastély
-Skanzenlátogatás
-WhiskeyMúzeumés kóstoló
- Rock of Cashel
-St. Patrick katedrális
- Guinness Storehouse
-
Glendalough
- Malahide Kastély

Ország bemutatása

Írország Európa északnyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része (hét megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.Az országnak két hivatalos nyelve van: az ír és az angol. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Dublin.
 

Éghajlat:

Írország éghajlata az Észak-atlanti-áramlat meleg vizeinek köszönhetően sokkal enyhébb, mint más, hasonló földrajzi szélességű területeké. Az átlagos téli hőmérséklet +4,5 – +7 °C, ami 14 fokkal magasabb, mint az azonos szélességi körön fekvő helyeké általában. Mivel nyáron az óceán hűt, ezért a hőmérséklet csak 15–17 °C. A csapadék sok, 1500–2500 mm. Megoszlása egész évben egyenletes.

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.