INDIA 2025, az Aranyháromszög Csodái

INDIA 2025, az Aranyháromszög Csodái

582 000 Ft-tól

1. nap, BUDAPEST – DUBAI / jan 20. 2025

Utazás Budapest Liszt Ferenc repülőteréről Dubai átszállással Delhibe a Emirates Légitársasággal.


2. nap, DELHI / jan 21. 2025  (vacsora)

Érkezés Delhibe, majd a szállás elfoglalása 2 éjszakára. Rövid felfrissülés a szállodában, ezt követően Delhi városnézés.

Delhi egy lenyűgöző város, tele ellentmondással, szépséggel és dinamizmussal, ahol a múlt együtt létezik a jelennel. Számos dinasztia uralkodott innen, ezáltal műemlékekben gazdag. Délután a Gurudwara Bangla Sahib-ot keressük fel, ami a szikh közösség kiemelkedő imaháza és egyben turisztikai helyszíne. Ezt a 17. századi szentélyt Guru Har Krishan emlékének szentelték, aki a nyolcadik szikh guru volt. A Gurudwara után buszos városnézés következik, amely során érintjük az elnöki rezidenciát, a parlamentet, a kormányzati épületeket és a Lótusz-Templomot is. Majd vacsora egy helyi étteremben.

3. nap, DELHI / jan 22. 2025  (reggeli, vacsora)

A szállodában elfogyasztott reggeli után felkeressük Gandhi sírját. Egy egyszerű emlékművet építettek ezen a helyen Gandhi filozófiájának és szerény életmódjának megfelelően. Ez az a hely, ahol Mahatma Gandhi élete utolsó 144 napját töltötte, és 1948. január 30-án meggyilkolták. Ezután Humayun sírját tekintjük meg. Az 16. században épült Humayun csodálatos építmény vörös homokkőből és fehér márványból, a kerti sír szép példája és előfutára a Taj Mahal-nak.

Délután a Qutab Minar-t, a Győzelem Tornyát keressük fel. A Kutub Minár a világ legmagasabb minaretje, az indiai iszlám építészet egyik kiemelkedő példája. A Kutub Minár és ennek építményei az UNESCO világörökségi helyszín. A minaret építését Kutbuddin Ajbak, Delhi első muszlim vezetője kezdte el építtetni 1193-ban, de csak az alapokat tudta elkészíttetni. Halála után utódja, Samszuddín Iltutmis további három szintet építtetett hozzá. Majd 1368-ban Firúz Tuglak építtette az ötödik és utolsó emeletet. Az építésének indoka a mai napig vitás kérdés. Lehet ez egy átlagos minaret funkciója, hogy imádságra hívja a híveket az Iszlám Ereje nevű mecsetbe, az első, a Delhi Szultanátus területén felépített mecsetbe.  4. nap, DELHI - MANDAWA / jan 23. 2025   (reggeli , ebéd, vacsora)

Reggeli után elhagyjuk a delhi szállodánkat, majd utazás Mandawaba (kb. 5 óra). Érkezést követően elfoglaljuk szobáinkat, majd közös ebéd a szállodában. Mandawa egy kisváros a Rajasthan Shekhawati régiójában. A jól megőrzött és bonyolultan díszített havelisokról (hagyományos kúriákról) híres, amelyek bemutatják a régió élénk művészetét és építészetét. Mandawa fő attrakciója a gyönyörűen díszített havelis gyűjteménye. Ezeket a havelisokat gazdag kereskedők építették a 18. és 19. században. A kidolgozott freskók, bonyolult faragványok és színes festmények az indiai mitológia jeleneteit, a helyi legendákat és a mindennapi életet ábrázolják. Majd tevegeléssel zárjuk a napot. Szállás és vacsora a Mandawaban. (1 éjszaka)


5. nap, MANDAWA - JAIPUR /  jan 24. 2025 (reggeli , ebéd, vacsora)

Reggeli után elhagyjuk a mandawai szállodánkat, majd utzás Jaipurba (kb 4 óra). Érkezést követően elfoglaljuk szobáinkat, majd közös ebéd a szállodában. Jaipur, Rajasthan rózsaszínben pompázó fővárosa. Ez a szín a jótékonysághoz és a rádzsputi vendégszeretethez kapcsolódik. Mesebeli palotákból, kopár dombokon álló zord erődökből és egy széles sugárútból áll a város.

Városnézés Jaipurban, meglátogjuk a radzsasztáni és mogul stílus ötvözetében épült egykori királyi rezidenciát. Jelenleg egy múzeumnak ad otthont, többek között a radzsasztáni jelmezek gyűjteményével, a mogulok és rádzsputok fegyvertárával, szőnyegek és királyi kellékek kiváló gyűjteményével várja a látogatókat. Ezután a Jantar Mantar-t, a 18. században épített asztrológiai és csillagvizsgálót tekintjük meg, amely még a mai napig is figyelemre méltó pontossággal rendelkezik. Érintjük a Hawa Mahal-t, közismertebb nevén a Szelek Palotáját, ahonnan a királyi család hölgyei ennek a palota díszített ablakaiból figyelhették az utca történéseit. Vacsora és szállás Jaipurban. (2 éjszaka)


6. nap, JAIPUR /  jan 25. 2025  (reggeli, vacsora)

Reggeli után a korábbi mogul székhelyt, az Amber Erődöt látogatjuk meg. A XVII. században épült erődöt erős falak veszik körül, és a Moat-tóra néz. Dzsippekkel jutunk fel a bejárathoz. A legszebb része talán a Tükör Csarnok, ahol a falakba sokezer tükördarabka mozaikként van beépítve, amely csodálatos példája a középkori rádzsput építészetnek. Délután látogatás a Panna Meena lépcsős házban, amit régen elsősorban társadalmi találkozóként használtak. Ezután a Nahargarh Erődöt keressük fel. A Nahargarh az Aravalli-hegység szélén helyezkedik el, lenyűgöző panorámát nyújtva Jaipur városára, valamint az Amber Erőd és a Jaigarh Erőddel együtt egykor erős védelmi gyűrűt alkotott a város számára.

7. nap, JAIPUR - FATEHPUR SHIKRI - AGRA /  jan 26. 2025 (reggeli ,  vacsora)

Reggeli után utazás Agra felé. Útközben megállunk Sikri nevű falu mellett, ahol az 1570-es években Akbar császár felépíttette pompás uralkodói rezidenciáját. 1571 és 1585 között épült, igazi palotavárosként, azzal az elképzeléssel, hogy a Mogul Birodalom fővárosa lesz. Így volt ez körülbelül tizennégy évig, ennyi ideig volt Fatehpur Sikri a mogul főváros, mielőtt a város vízhiány miatt elhagyatottá vált, és örökre az igazak álmát alussza. Tény, hogy Akbar palotavárosa, amelyet mindenféle polgári és vallási épülettel ruháztak fel, amelyek mintaszerű várossá tették, elhagyatottá vált, de soha nem pusztult el. Így ez a vöröses homokkőből épült város úgy látogatható, ahogyan a 16. század utolsó harmadában lehetett. Az UNESCO 1986-ban vette fel Fatehpur Sikrit a világörökségi listára. Érkezés Agraba a késő délutáni órákban. (2 éjszaka)

8. nap, AGRA (Taj Mahal & Vörös erőd) /  jan 27. 2025 (reggeli , ebéd, vacsora)

A reggeli után a Taj Mahalhoz, a világ talán legismertebb műemlékéhez, utunk fénypontjához látogatunk. A Jamuna partján található mauzóleum egy teljes épületkomplexum, s ennek része maga a fehér márvány síremlék. Sáh Dzsahán mogul sah, gyermekszülésben elhunyt felesége, Mumtáz Mahal emlékére építette, de ő maga is itt nyugszik. A Tádzs Mahal a síremléképítészet csúcspontja, az Unesco világörökség része. Évente több mint 2,5 millió látogató keresi fel. Az ebéd után az Agrai Vörös Erőd megtekintésével folytatjuk napunkat, mely szintén a Világörökség része. Az erődön belül számos gyönyörű épület található, beleértve Jahangir-palotát.


9. nap, AGRA - DELHI – DUBAI / jan 28. 2025  (reggeli , vacsora a repülőn)

Reggeli, után kijelentkezünk szállodánkból , ezután transzfer a delhi repülőtérre és elrepülünk Dubaiba. Érkezés Dubaiba helyi idő szerint 19 óra körül. Rövid városnézés Dubai modern városrészén, majd transzfer egy reptér közeli szállodába. (1 éj)


10. nap, DUBAI – BUDAPEST / jan 29. 2025  (reggeli, további ellátás a repülőgépen)

Reggeli a szállodában, majd transzfer a dubai reptérre és hazautazunk Budapestre. Várható érkezés Budapesre helyi idő szerint 13.35-kor.

Utazás

Utazás Delhi-be repülőgéppel Budapestről,
Dubai átszállással az Emirates Légitársasággal.
A repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat
a szálláshelyünkre.

Hazautazás Budapestre,
szintén Dubai átszállással,
az Emirates Légitársasággal.

EK112 20JAN BUD-DXB (15.10 - 23.20)
EK510 21JAN DXB-DEL (04.20 - 08.55)

EK517 28JAN DEL-DXB (16.15 - 18.35)
EK111 29JAN DXB-BUD (10.35 - 13.35)

Szállás

4 és 5 csillagos szállások 


8 éjszaka elhelyezés két-,

illetve háromágyas szobákban.

Delhi: 1. és 2. éjszaka
Mandawa: 3.  éjszaka
Jaipur: 4. és 5. éjszaka
Agra: 6.  és 7 éjszaka

Dubai:  8. éjszaka

Ellátás

Félpanziós

A következő napokon teljes ellátás:

(4., 5. és 8. napon)

Időpontok

2025 január 20 - tól / 10 hely


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzió + 3 x ebéd
    8 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás:1.100 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
      93.500 Ft/fő
    Vízum+ügyuntézés: 20.000 ft /fő
  

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  350 Eur / fő

 

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza

- Gurudwara Bangla Sahib
- Gandhi 
- Humayun
- Qutab Minar
- Mandawa + tevegelés
- Amber Erőd
- Nahargarh Erőd
- Fatehpur Shikri
- Agra Vörös Erőd
- Taj Mahal

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.