Garda tó - Dél Tirol - Dolomitok

Garda tó - Dél Tirol - Dolomitok

159 500 Ft-tól

1. nap / Utazás Dél Tirol -ba

Magyarország, Szlovénia, majd Olaszország csodálatos vidékein keresztül érjük el úti célunkat.


2.nap / Garda tó I: Malcesine -
                   Limone Sul Garda - Riva del G.

A kiadós alvás és reggeli után a Garda-tó északi oldalát fedezzük fel. Először a Malcesine-i várhoz buszozunk el, minek látványa kihagyhatatlan élményt jelent minden látogató számára. Áthajózunk a tó túloldalán fekvő, a citromtermesztéséről híres turista paradicsomba, Limone sul Garda városkába. Rövid sétát követően újra hajóra szállunk a Garda tó fővárosába Riva del Garda irányába, ahol a középkori település felfedezése (800 éves Palazzo del Comune, Apponale torony, kikötő) után lehetőség nyílik a helyi kávéházak egyikében egy kis időtöltésre.


3. nap / Dél Tirol I: Tirol falu - Meran
                  Trauttmansdorff kastélypark -Bolzano:

Reggeli után Tirol faluba utazunk, aminek vára Tirol tartomány  nevét adta. Séta a faluban, majd a vár alatti völgyben fekvő  elegáns üdülővárossal, Merannal (Merano) ismerkedünk meg.  Dél-Tirol második legnagyobb települése az Etsch és Passer folyók  találkozásánál található. Mediterrán, szubalpin éghajlata a hatalmas hegyek védelmének köszönhető. Pálmafák, leanderek, babérfák, szőlőskertek, gyümölcsfák, s rengeteg virág díszíti a Habsburgok egykor kedvelt nyaralóhelyét. Az elegáns Laubengasse számtalan üzlettel, kávézóval, étteremmel várja az érkezőket. Felkeressük a Meran melletti Trauttmansdorff kastély, s egyben Olaszország legszebb kertjét, ahol Erzsébet királyné is gyakori vendég volt.


Délután Dél-Tirol fővárosába, Bozenbe (olaszul Bolzano) utazunk. A több mint 500 éve fennálló keskeny Obstplatzról indulunk, ahol a neves “Sonnenwirt” szálló található, itt szállt meg Goethe és II. József császár is. Laubengassen, óváros legfontosabb utcáján hangulatos épületek, üzletek között sétálunk a városházáig, majd a Korn- és a Waltherplatzhoz érkezünk, ahol a tiroli származású költő, Walther von der Vogelweide márvány szobrát láthatjuk. A szabadidőben lehetőség van a Dél-Tiroli Régészeti Múzeumban megtekinteni Ötzit, az ősembert, akit jégbe fagyva 1991-ben, 3200 méteres magasságban találtak meg. Belépő 9,-€/fő, 65 év felett 7,-€/fő)


4. nap / Garda tó II: Verona - Sirmione

A reggelit követően kirándulásVeronába, Rómeó és Júlia városába. A szerelmesek városában megtekintjük Júlia híres erkélyét, az Arénát, – amely a legépebben maradt római amfiteátrum – a régi városközpontot, majd szabadprogram, bóklászás a középkori város hangulatos utcáiban. Veronát elhagyva egy régi halászfalut keresünk fel, amely mára már a tó legnépszerűbb üdülőhelyének számít. Ez Sirmione, amely a Garda-tó déli csücskében fekvő álomszép félszigeten található.


5. nap / Dél Tirol II: Dolomitok
                          Seiser Alm - Brixen

A mintegy 250 millió éves Dolomitok az Alpok hegyvonulatának a része, amely nagyrészt üledékes kőzetekből és mészkőből áll. Változatos, zord sziklák és szelíd hegyi rétek jellemzik. Az egyedülálló növény- és állatvilág jelentősen hozzájárul a hegység monumentális szépségéhez. Vonatozunk az Alpe di Siusira, Európa legnagyobb fennsíkjára. A Dolomitok szépsége egyedülálló, a természet és a táj újra és újra elkápráztatja az idelátogatót.


6. nap: Hazautazás

Búcsút veszünk a Dolomitok és a Garda tó csodáitól, és sok szép élménnyel gazdagodva elindulunk hazafelé.Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

5 éjszaka Cavalese környéki
három csillagos szállodában

www.parkhotelreginadolomiti.it


A Val di Fiemme-völgyben elhelyezkedő Hotel Regina egy alpesi stílusú szálloda a Cavalese-ből a Marmolada felé vezető úton.

A Park Hotel Regina fürdőszobás szobáiból festői kilátás nyílik az Alpokra.

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2024. szeptember  2 - től // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 540 Ft/fő/nap
   Helyszínen fizetendő
    kedvezményes csomagár belépőkkel:
    180 EUR / fő


Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 8.000 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.