Észak-Svájc, Mesés Tájak, Mesés Városok

Észak-Svájc, Mesés Tájak, Mesés Városok

149 500 Ft-tól

A Fekete-erdő, a Római Birodalom egykori északi határa elsősorban onnan cseng oly ismerősen, hogy itt ered a Duna; továbbá olyan nevezetességek, mint a kakukkos óra,a Feketeerdősonka, a Fekete-erdő torta, és „A Klinika”című Tv-sorozat is növelik látogatottságát. A gazdag természeti kincsek mellett olyan méltó emlékeket őrző városokat látogatunk meg, mint a semlegességét óvva féltő svájci Zürich, Baselés Bern, vagy értékeit védő FreiburgNémetországban. Ellátogatunk Strasbourgba, mely ma már a franciaországi Elzász mellett, az Európai Parlament társ fővárosa is, de nem hagyjuk ki mesevárosait Colmart és Ribeauvillé-t sem. Magas hegyekkel szakadékokkal szabdalt utakon és szelíd, szőlővel borított dombokkal-völgyekkel szegélyezett határvidéken járva kalauzoljuk gótikus, reneszánsz és barokk műemlékekben gazdag helyekre.

 

1. nap: Utazás

Indulás előző nap a késő esti, illetve a kora hajnali órákban felszállási helytől függően, hogy minél előbb élvezhessük németországi szállásunk nyújtotta szolgáltatásokat. Utazásunkat Schiltach városában szakítjuk meg egy kis pihenésre. A festői városka két folyó torkolatánál fekszik és egész óvárosa műemlékvédelem alatt áll. Szállásunk 5 éjszakára a Fekete-erdő középső részén lesz, ahol helyi képviselőnk várja a csoportot.

 

2. nap: Fekete erdő - Freiburg - Titisee

Első programunk a Fekete-erdőt és Freiburgot érinti. Délelőtt a világ legnagyobb kakukkos óráját csodáljuk meg, mely több emelet magas. Az órakolosszus történetét egy élethű, népviseletbe öltözött viaszfigura meséli el. Megkóstolhatjuk a helyi borkülönlegességet és lehetőségünk adódik szebbnél szebb ajándékok vásárlására. Buszunk ezután a Triebergi vízeséshez visz minket, mely Németország egyik legnagyobb és legváltozatosabb vízesése. A könnyű séta után gyönyörű utakon jutunk el a Titisee hez, mely a „Fekete-erdő klinika” egyik kedvelt helyszíne volt. Rövid fotószünet után Németország legrégebbi egyetemvárosába, Freiburgba utazunk. Itt található az ország egyik legszebb óvárosa, mely felett a székesegyház 116 méter magas gótikus tornya őrködik.

 

3. nap:Bern - Basel

Ma is egy izgalmas nap vár ránk. Bern városában kezdünk, mely az UNESCO Világörökség része, és egyben Svájc fővárosa. Tündéri utcácskái, díszes szökőkútjai, és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A város sok nevezetessége közt itt áll az Einstein-ház, illetve a 16. sz-ban kialakított Medveverem is. Bázel (Basel), a svájci-német-francia hármas határnál, a Rajna két partján elterülő város lesz délutáni programunk. Autómentes központja az óvárosi piactér, ahol a városháza és Rotterdami Erasmus sírját rejtő Münster templom is áll. És ha már Svájcban járunk, ne feledkezzünk meg a csokoládévásárlásról sem.


4. nap:Zürich - Schaffhausen - Rajnai vízesés

S íme egy újabb svájci nap, amly során az ország legnagyobb városával, Zürich-hel ismerkedünk, melynek óvárosa hűen megőrizte ősi jellegét. A Grossmünster, azaz a Nagykatedrális ikertornyai uralják a város sziluettjét. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb utcáján. A délutánunk is csodásan kezdődik. Schaffhausen óvárosában, az ország legszebb XVI.-XVII. századból ránk maradt szobrokkal és freskókkal díszített házai közt barangolunk. A nap fénypontja sokak számára Európa legszélesebb és legnagyobb vízhozamú vízesése, a Rajnai vízesés lesz. Zúgóját, hogy látványa felejthetetlen élmény maradjon, hajóval közelítjük meg.


5. nap: Strasbourg - Colmar - Eguisheim (borkóstoló)

Utolsó fakultatív kirándulásunk Franciaországba, Elzász régióba vezet, melynek érdekessége, hogy jelentős német kisebbséggel bír. Buszunk először a tartomány és egyben Európa fővárosába, Strasbourgba vezet, melyet az „utak városának” is hívnak. Buszos városnézés után gyalogosan folytatjuk utunkat a Világörökséghez tartozó történelmi városmagban, mely az Ill-folyócska szigetén terül el. Továbbutazunk az elzászi borúton. Franciaország egyik legmesésebb városában, már a francia királyok által is kedvelt Colmarban sétálgatunk. A "legelzászibb" város rengeteg látnivalót kínál, de főként középkori favázas házakkal teli macskaköves utcáin szeretnek az idelátogatók sétálni. Középkori várfalai közt szinte egy időutazás részeseinek érezhetik magukat. Eguisheimben finom borokat kóstolunk.


6. nap:Élményekkel telítve búcsúzunk. Reggeli után elindulunk hazafelé.

 

 

 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállás.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. június 06 - 11.


 Részvételi díj tartalmazza:
   Utazás modern autóbuszokkal
    5 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 580 ft / fő / nap

    Helyben fizetendő 
    részvételi díj: 170 EUR/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Ország bemutatása

 

Svájc területét az Alpok hegyvonulata uralja, szokás Ausztria mellett az Alpok országának hívni. Északról Németországgal szomszédos, keletről Ausztriával és a két ország közé ékelt Liechtensteinnel, délről Olaszországgal, nyugatról pedig Franciaországgal határos.

Svájc mindig ideális célpont az utazásra. Nyáron a városlátogatás és hegyi túrázás, télen pedig síelés az elsődleges teendő az országban. Ezekben az időszakokban számtalan turista keresi fel Svájcot. Aki el kívánja kerülni a turistaáradatot, az választhatja az őszi vagy tavaszi utazást, Svájc ekkor is a megszokott arcát mutatja.
 

Németország - Fekete-erdő

Erdővel borított hegyvidék Baden-Württembergben, Németország délnyugati részén. Nyugatról és délről a Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg 1493 méter. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. Folyói: a Duna, Enz, Kinzig, Murg, Neckar és Rench.  A Fekete-erdő nyugati szélén népszerű turista-célpontnak számítanak Freiburg és Baden-Baden. Az erdőség városai közül nevezetesebbek Bad Herrenalb, Baiersbronn, Freudenstadt, Gengenbach, Schramberg, Staufen, Titisee-Neustadt, és Wolfach. További ismert helyek az olyan hegyek, mint a Feldberg, Belchen, Kandel, illetve Schauinsland; a Titisee és Schluchsee tavak; a Mindszentek-vízesés és a Triberg-vízesés, amely a legmagasabb vízesés Németországban.
 

Franciaország – Elzász

A német és a latin világ között húzódó Elzász változatos vakációt ígér: dombok, hegyek és síkságok mozaikja, várak, borvidékek és tipikus falvak, mint Riquewihr vagy Hunspach. Akik túrázni szeretnek, azokat várja a ”Ballons des Vosges” Regionális Természetvédelmi Park és az Északi-Vogézek Regionális Természetvédelmi Park.

Számos karakteres várossal büszkélkedhet, mely közül néhányat a legszebbek között tartanak nyilván Franciaországban.  Strasbourgbana szerelmesek sétálhatnak a híres Notre-Dame Katedrális templomtornyainak árnyékában, az Ill folyó mentén és a Petite France negyedben is. A kultúra kedvelői pedig felfedezhetik a múzeumokat, pl. a Szépművészeti Múzeumot. Colmarszintén sok izgalmas látnivalót rejt a gazdag Unterlinden Múzeummal, a Kis Velence negyed bájával vagy a Pfister Ház fagerendáival.

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.