Délvidék és Belgrád

Délvidék és Belgrád

84 900 Ft-tól

1. nap: Újvidék - Pétervárad – Belgrád

Indulás kora reggeli órákban az M5-ös autópálya mentén, Kecskemét, Szeged, Röszke útvonalon. A határátlépés után városnézés Újvidéken (Novi Sad), a Vajdaság fővárosában. Rövid autóbuszos városnézés a belvárosban: Báni palota, Fórum Ház, Városháza, katolikus templom, görögkeleti székesegyház. Tovább a Duna túloldalán magasodó Péterváradra, ahol az erődöt, („a Duna Gibraltárja”), és a híres Óratornyot nézzük meg. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Majd rövid megálló a karlócai békekötés emlékhelyénél álló kápolnánál. Ezután a Szerémségen keresztül átutazva érkezünk meg belgrádi szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk.


2. nap: Belgrád - Zimony

Reggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk, amely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretén belül fedezzük fel a Szerb fővárost. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A fő látnivalói a Kalemegdan Erőd - az egykori Nándorfehérvári Vár - mely a Száva és a Duna összefolyása fölé épült, színház épülete, királyi palota, koronázási templom, valamint a parlament épülete. A szabadidő után a délutánt már Zimonyban töltjük. Zimony macskaköves utcácskákkal tarkított középkori óvárosa ad helyet Hunyadi János emlékművének. A híres törökverő itt halt meg 1456-ban, nem sokkal a győztes nándorfehérvári csata után. Hangulatos utcácskái és híres folyóparti éttermei nagy turisztikai vonzerőt jelentenek.


3. nap: Szendrő - Székelykeve - Pancsova - Folklór műsor

Reggeli után utunk következő állomása a romantikus Szendrő vára lesz. A Duna és a Morava összefolyásánál 1428-ban emelt, ma is kiváló állapotú vár 11 hektáros területével a Délvidék egyik nagy erőssége volt, Kinizsi Pál védte a törökkel szemben. Ezt követően ebéd Székelykevén. A falu a magyar nyelv legdélibb bástyája, lakosságának közel 90 %-a magyarnak vallja magát. A település lakóinak többsége a 19 század végén az öt bukovinai székely faluból áttelepültek leszármazottai. Majd az ebéd után a Temes folyópartján fekvő Pancsovába teszünk egy rövid kitérőt. A késő délutánt már Belgrádban töltjük, ahol egy szerb folklórműsoron veszünk részt.


4. nap: Hazautazás - Zenta - Szabadka - Palics

A reggelit követően elindulunk hazafelé, ám előtte még felkeressük Zentát,  Szabadkát és Palicsot. Délelőtt séta Zentán, ahol felkeressük a városi múzeumot, mely főként 1697. szeptember 11-i zentai csatának állít emléket. Majd 1 óra hajókázás Magyarkanizsánál. Ezt követi Szabadka, illetve a város közeli Palicsi tó. A város Paliccsal együtt a Monarchia idejét kedveld üdülőhely volt. Leghíresebb nevezetessége a Raichle Ferenc által tervezett gyönyörű palota, mely a magyar szecesszió egyik remekműve. Végigsétálunk a színes homlokzatú épületekkel tarkított Korzón. A város főterén van a klasszicista Népszínház. Meglátogatjuk a városházát, mely Szabadka és a délvidéki szecesszió szimbóluma. Délután átmegyünk Palicsra, ahol gyönyörködhetünk a meseszép Palicsi-tóban és környezetében, majd elindulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban. 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

3 éjszaka Belgrádban
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2024. szeptember 26-29

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 540 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő díj:
    110 Eur/ fő

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 8.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.