Dél-Svájc /Como-Lugano-Milano/

Dél-Svájc /Como-Lugano-Milano/

169 500 Ft-tól

Kirándulás a 3 közös tóhoz; a Comói-, a Lugánoi- és a Maggiore-tavakhoz, s azok nagyobb városába; Comoba, Menaggioba, Locarnoba, Luganoba, Bellagioba vezet. Ellátogatunk Stresa elegáns üdülővárosába, de Milano városa is programunk részét képezi.

1.nap: Budapest - Olaszország

Indulás hajnali órákban, Szlovénián keresztül Olaszországba (Felszállás Budapesten , és az M7-es mentén).  Érkezés a délutáni órákban Saronnoba, ahol 5 éjszakát töltünk. Saronno félúton fekszik Milánó és Como között, ezért kíválóan alkalmas a környék felfedezésére. Amaretto likőrt és amaretti kekszet bárhol vásárolhatunk Olaszországban, de az igazi Saronno városában készül immár 1718 óta! A világon a legtöbbet eladott likőr, a hagyományos, mandula ízű ital az olaszországi Saronno településről származik, ahonnan nevét is kapta.


2. nap: Bellinzona - Lugáno - Csokigyár:

Utazás az Unesco által védett Bellinzonába, a három erőd városába. Ticino kanton székhelye földrajzi helyzete miatt évszázadokon át fontos szerepet játszott a Gotthard-hágón keresztül zajló közlekedésben. Pozíciójának fontosságát bizonyítják a város erődjei is, melyek az Alpok északi oldaláról érkező hódítók ellen védték a lombard várost. A három erőd ma a világörökség részét képezi. A legrégebbi vár, a VI. században épült Castelgrande a város központjában egy sziklás kiszögellésen áll. Bellinzona mediterrán hangulatú főterének meghatározó épülete a Santi Pietro e Stefano templom, körötte hangulatos teraszok csalogatják a turistákat.Tovább Svájc talán egyik legszebb városába, Luganoba. Az óvárosban az árkádos tereken, szűk sikátorokban kellemes sétát tehetünk, de Lugano leghívogatóbb látványossága mégiscsak a tó, melynek megkapó szépsége leginkább az autómentes Parco Civicióban élvezhető. A tóparti látképet az öbölbe nyúló Monte Brè és a Monte San Salvatore uralja. Délután eljutunk egy valódi svájci csokigyárba, ahol megkóstolhatjuk az ország különleges édességeit. Csokikóstoló és vásárlási lehetőség a gyárban.


3. nap: Como - Menaggio -  Belaggio:

Kirándulásunk Olaszország legszebb, valamint George Clooney kedvenc taváról szól, a Comoi - tóról. Első állomásunk Como elegáns városába vezet. Stendhal „A pármai kolostor” című regényének helyszíne, a világ egyik legfestőibb tája az Alpok árnyékában. A tó nyugati partján, csodálatos tájakon - Cernobbio és Moltrasino gyönyörű villái, Tremezzo narancspergólái és rododendronjai mellett - jutunk el Menaggioba, ahol a szabadidőben gyönyörködhetünk a táj szépségében vagy elfogyaszthatunk egy hamisítatlan olasz fagylaltot. Innen egy komp visz át minket a túlpartra, és a fedélzetről csodálatos képeket készíthetünk az egész tóról. Átérve, Bellagio turisták által kedvelt, hangulatos városába érünk, mely az „Y” alakú tó három ágának találkozásánál fekszik. Hétköznap ide vagy oda, itt aztán mindig van turista. Bellagio valóban látványos, egyfajta elegáns operettes díszlethely, ahol megtalálhatjuk Liszt Ferenc emléktábláját is.


4. nap: Lago Maggiore olasz és svájci szemszögből.

Locarno - Stresa: A délelőtti órákat Locarnoban, a gyönyörű mediterrán városban töltjük. Siklóval felmegyünk a város feletti sziklára épült Madonna del Sasso búcsújáró templomhoz, ahonnan gyönyörű panorámaképeket készíthetünk az elénk táruló tájról. Majd városnézés és szabadidő a fesztiválvárosban. Ezután végig a tó festői partján haladva érkezünk meg Stresa elegáns üdülővárosába. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé.


5. nap: Milano - Bergamo

Reggeli után Milánóval ismerkedünk. A híres Dómmal, mely a világ negyedik, Olaszország első számú legnagyobb székesegyháza, a gótikus építészet remeke. Elsétálunk a Galléria Vittorio Emmanuele-hez, mely egy üveggel fedett csarnok elegáns üzletekkel és kávézókkal. A csarnokon áthaladva a világhírű Scalához, az operaművészet vezető színházához jutunk. Majd szabadidő és vásárlási lehetőség a Dóm környékén, vagy lehetőség van akár felmenni lifttel a Dóm tetejére. A délutánt már Bergamóban töltjük. A két részből álló város ma is tökéletesen őrzi középkori jellegét. Mintha megállt volna az idő, hangulatos, szűk utcákon sétálhatunk és aranyos kis kávézókban pihenhetünk. A felsővárost városfal veszi körül, mely 2017 óta az UNESCO Világörökség része.


6. nap: Hazautazás 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

5 éjszaka Saronno-ban négy
csillagos szállodában

A szálloda minden légkondicionált szobájában ingyenes internet-hozzáférés áll rendelkezésre.

 

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

 2024. július 5-től

2024. augusztus 5. - től // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő: 
     betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 540 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő díj:
    190 Eur/fő


Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 8.000 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kedvezményes csomagár belépőkkel:

190 EUR / fő

Következő belépőket tartalmazza:

- Bellinzona erőd
- Csokigyár
- Komp: Cadenabbia - Belaggio
- Madonna del Sasso felvonó
- Borromei - szigeteket hajókázás
- Milánó Dóm (csak a templom)
- Bergamo felvonó

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.