A Balkán Csodái Macedónia - Albánia

A Balkán Csodái Macedónia - Albánia

138 000 Ft-tól

 

Az újjáépülő Macedon főváros Skopje felfedezése után felkeressük az ország legvadregényesebb táját a Matka kanyont. Majd megpihenünk az ország tündérkertjében a világörökség részét képző, kristálytiszta vizű Ohridi tó partján. Bejárjuk a tóval azonos nevű Ohrid városát, ahol gyönyörű öblök és strandok, gazdag történelem és hangulatos óváros vár bennünket. A tó partján található 365 festői ortodox templom közül meglátogatjuk a legszebbeket. Megismerjük Tirana új és egyedi hangulatát és Európa egyben az „Albán Riviéra” legősibb városát, Durest. A haza vezető úton eljutunk Montenegróba és Mostarba.

 

1. nap: Utazás - Skopje

Indulás a kora hajnali órákban felszállási helytől függően. Érkezés Skopjebe a kora délutáni órákban. Szálláshely elfoglalása után gyalogos városnézésre invitáljuk. Útba ejtjük az 1910-ben Skopjéban született Teréz Anya szülőházát. A Macedónia tér szépen újjáépült az elmúlt években, számos új emlékművet és épületet találunk, melyek Macedónia kulturális örökségét és történelmét képviselik. Innen a Régi bazár felé haladunk a Kőhídon keresztül. A Kőhíd a város szívében található és összeköti a Vardar folyó két partján lévő városrészeket. Városnézés után vacsora a macedon fővárosban található szállodánkban. (1 éj )
 

2. nap:Skopje - Matka Kanyon – Struga:

Kiadós alvás és reggeli után Macedonia természeti szépségeiben gyönyörködhetünk míg elérünk az Ohridi tó partjához. Útközben megállunk a Matka kanyonnál egy kellemes sétára és egy kis csónakázásra. Ezután az Ohrid tópartján fekvő szállodánk felé folytatjuk utunkat, ahol a következő 2 éjszakánkat töltjük. Megérkezésünk után, a vacsora előtt akár egy kellemes sétát is tehetünk a kis városkában.


3. nap: St Naum - Ohrid városa:

Délelőtt a Szent Naum kolostorba látogatunk, ami az Ohrid tó partjának legszebb részén található. A gyönyörű zöld növényzet, a Crn Drim folyó forrásai, a kolostor és a kilátás miatt az egyik legvonzóbb helynek számít a turisták körében. Délután Macedónia legszebb városával, Ohriddal ismerkedünk meg közelebbről. Az egész óváros az UNESCO Világörökség védelme alatt áll. Ebben a városban minden a turistákért van. A városban számos festői ház és emlékmű található. Meglátogatjuk többek között a régi bazárt, a Szent Szófi a templomot, az ókori színházat, a Plaoshnikot és a Szent János templomot.


4. nap: Albánia, Tirana - Durres

A reggeli után elindulunk Albániába. Első állomásunk a Tirana közelében található Bunkart, amely múzeumként működik. A 4 emeletes antinukleáris bunkert annak idején egy esetleges bombázás esetére építették a kormány védelmére. Ezután következő állomásunk Tirana Albánia fővárosa lesz, ahol megnézzük a Skanderbeg teret, az Ethem Bey mecsetet, a Sahat-Kulla óratornyot, a Szent Pál templomot, és a Tabakeve hidat. Ezután folytatjuk utunkat a tengerpart felé, Durresbe. A szállásunk elfoglalása előtt megismerkedünk Durres történelmi és mai arculatával. Megnézzük a bizánci városfalat és az amfi teátrumot, majd a mai modern várossal ismerkedünk. Vacsora a szállodában. ( 2 éjszaka)

 

5. nap: Berat - Apollonia

Reggeli után utazás Beratba, Albánia leglátogatottabb városába, mely 2008 óta az UNESCO Világörökség részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A berati várat különlegessé teszik a ma is falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. Az oszmán építészetre emlékeztető régi épületek, fehérre meszelt sok ablakos házikók, a vár, minaretek, mecsetek, az albán hegyek csodaszép látványa és az aranyos folyócska, ami kettészeli. A várnak valaha 40 temploma is volt. Ezt követően folytatjuk utunkat az ókori Apollonia városába, mely a híres Via Egnatia-n helyezkedik el, ahol Apollónia ókori romvárosával és a kolostor régészeti múzeumával ismerkedünk.Jelentőségét mutatja az is, hogy Caesar unokaöccse, Augustus Octavianus itt tanulta a szónoklást.
 

6. nap: Kruja - Shkodari tó - Budva:

Reggeli után továbbutazunk Krujába, a történelmi jelentőségű kisvárosba, mely a török invázió elleni ellenállás szimbóluma és Szkander bég szülővárosa. A múzeum megtekintése után a híres bazárban szerezhetjük be az emléktárgyakat és ajándékokat. Ezután továbbutazunk a Shkodari tóhoz, ami a Balkán-félsziget legnagyobb tava Albánia és Montenegró határvidékén. Rövid séta Shkoder városkában majd továbbutazunk Montenegróba. A tengerparton haladva az ország leghangulatosabb ódon óvárosát, Budvat keressük fel.


7. nap: Budva - Mostar:

Reggeli után közös sétát teszünk Budva óvárosában, majd elindulunk Mostar irányába. Útközben kis ízelítőt kapunk Montenegró természeti szépségeiből és városaiból. Mostarba a kora délutáni órákban érkezünk. Sétánk során átmegyünk az Öreg-hídon, melyet a világon mindenütt ismernek Csontváry képeiről. A szabadidőt a török bazárban töltjük. Szállás és vacsora Mostarban.


8. nap: Hazautazás:

A korai reggeli után sok-sok élménnyel és a Balkán csodáit megismerve elindulunk hazafelé. Útközben rövid városlátogatás Szarajevóban. Hazaérkezés az esti órákban.

 

 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

1. éjszaka: Skopjéban:
                     4* szálloda

2-3. éjszaka: Ohridi tó partján:
                        4* szálloda

4-5. éjszaka: Durresben:
                        4* szálloda

6. éjszaka: Budva környékén
                     4* szálloda

7. éjszaka: Mostarban:
                    4* szálloda

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

 2024. április 15. // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    7 éjszaka szállás félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:250 EUR

 
Extra fizetendő:

   Egyágyas felár: hamarosan (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

 

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.