Az Olasz Csizma Sarka

Az Olasz Csizma Sarka

129 800 Ft-tól

Puglia, vagy régiesen Apulia Olaszország egyik, a magyar turisták által még felfedezésre váró gyönyörű régiója. Olyan érzése van az embernek, mintha nem is Itáliában, hanem elvarázsolt tájakon járnánk. Itt nem csak egy nép kultúrája honosodott meg, hanem őskori, görög, bizánci és az olasz emlékek élnek egymás melletti harmóniában.1. nap / Utazás Bariba:

Elutazás Budapestről repülővel az olaszországi Bariba. Szállás 4 éjszaka Fasano közelében.

2. nap / Matera - Borkóstoló:

Reggeli után Matera-ba, Európa Kultúrális Fővárosába (2019) tartunk. Matera egyben a barlanglakások városa. A barlangokat a sziklás mészkőbe vájták, és azok 1993. óta a UNESCO Világörökségi Listáján is szerepelnek. Materában nagyon sok bibliai történetű filmet forgattak, ahol Matera óvárosa, Sassi szolgáltatatta a régi Jeruzsálem helyszínét. Valamint itt forgatták az utolsó James Bond filmet is, amelynek kezdő jeleneteit Matera különleges városa adta. A szűk utcácskák és a kanyargó lépcsősorok között olyan lakások homlokzatai sorakoznak, amik mögött sziklába vájt egylégterű barlangok bújnak meg. E falak rengeteg küzdelemről és megpróbáltatásról mesélhetnének. Majd délután a hazaúton egy igazi pugliai borkóstolón veszünk részt egy régi borospincében. Az 1795-ben, helyi kőből épült, a maga nemében egyedülálló pincészet őshonos szőlőből készít megbecsült borokat.


3. nap / Martina Franca - Alberobello - Ostuni 

A napot Martina Franca városában kezdjük. A barokk templomokkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő település nagyon szép óvárossal rendelkezik - a kanyargós utcák fehérre meszelt falú, díszes kapuval ékes házak között vezetnek egy egy apró térre. Martina Franca szerencsére nincs telezsúfolva turistákkal - az igazi pugliai hangulathoz kerülhetünk közelebb, ha meglátogatjuk ezt a csodás kisvárost.Következő állomásunk a Világörökség részéhez tartozó Alberobello, mely hírnevét híressé vált trullóinak köszönheti, melyek fehér kőből épült hengeres alapú épületek süveges tetővel. Sétánkat a Monti negyedben fejezzük be, ahol az un. sziámi trulló, a város egyetlen összeépített épülete áll. Az utcákon sétálva, a tulajdonosok tárt ajtókkal várják a
turistákat, ahol népművészeti tárgyakat, tipikushelyi különlegességeket árulnak. A napot a „fehér városként” is ismert Ostuni-ban zárjuk, mely nevét fehérre meszelt épületeinek és palotáinak köszönheti.Valaha a máltai lovagrend általbirtokolt város labirintusszerű utcáin barangolhatunk.A dombtetőre épült Ostuni a legszebb pugliaivárosok közöttvan -fehérre festett falai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. Ebben a labirintusban néha kijutunk egy egy gyönyörű kilátást kínáló kis térre vagy teraszra - az olívaligetek zölden hullámzó lombjai felett messze tekintve egészen a türkiz színű Adriai-tengerig ellátunk.


4. nap / Gallipoli - Lecce - Brindisi:

A mai kirándulásunk is csodálatos látnivalókban bővelkedik. Délelőtt a tartomány egyik legszebb városát, Gallipoli-t keressük fel. A kis szigeten fekvő Gallipoli (a szép város) sok látnivalója közül az egyik legérdekesebb az az erődítmény, melyet még a bizánciak emeltek, majd a 16. században az Anjouk építettek újra. Ezután Lecce városát tekintjük meg. Története több mint 24 évszázadra nyúlik vissza, és a hagyományok szerint a legendás salentói király, Mallenius alapította még a trójai háború előtt. Barokk épületeinek köszönhetően „Dél Firenzéjének” is nevezik. Napunkat a görög hős, Diomédesz alapította Brindisiben fejezzük be, ahol a híres római költő, Vergilius is nyugszik. A 2. világháború alatt 1 évig Olaszország átmeneti fővárosa volt.


5. nap / Bari - Hazautazás:

A reggeli után, a régió székhelye, a kelet felé irányuló tengeri kereskedelem kiindulópontja, Bari lesz uticélunk. 1087-ben Törökországból ide hozták Szent Miklós ereklyéit, így a város egyike lett Európa legjelentősebb keresztény központjainak. Az ereklyék elhelyezésére építették fel a San Nicola-bazilikát, amely a román kori építészet egyik legszebb alkotása. Ám Bari legfőbb látivalója maga az óváros a szűk utcákkal, a kiteregetett ruhákkal és lepedőkkel, vagy a pici lakások ahova betekinthetünk a nyitott ajtókon át. Majd szabadidő Bari legelegánsabb városrészében a Piazza Umberto I , ahol a helyi Tudományegyetem, és a híres vásárlóutcája is található. A késő délutáni órákban transzfer a reptérre, és búcsút veszünk a csodás Puglia-tól. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Utazás

Utazás repülőgéppel, majd modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

4 éjszaka Fasano környékén,
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. március 23-27. // BETELT

2024. április 14-18. // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
    1 db max. 10 kg-os feladott
   (55x40x30 cm) bőrönd és
    1 db max. 40 x 25 x 20 kézitáska

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 580 Ft/fő/nap

   reptéri illeték: 39.900 ft / fő
    Idegenforgalmi adó: 5 Eur/fő
     összesen

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár:hamarosan
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)
    Fakultatív programok

Egyéb

Fakultatív programok árai:

2. nap:80Eur
3. nap:80Eur
4. nap:80 Eur

Amennyiben az összes kirándulásra jelentkezik,
úgy kedvezményesen


az ára: 180 EUR

A programok sorrendjében való változtatás jogát fenntartjuk! 

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.