6 Nap a Toszkán Tengerparton

6 Nap a Toszkán Tengerparton

136 000 Ft-tól

 Azon az utakon sétálhatunk, ahol egykor Giotto, aki utat nyitott a kor festészeti vívmányainak; Dante, aki megteremtette az olasz irodalom alapjait; Galillei; Michelangelo; vagy épp a reneszánsz individualizmus legnagyobb zsenije Leonardo da Vinci! Fedezzük fel a napsütötte Toszkána csodáit, ahol a kultúra, a természet szépségei és a gasztronómia nyújt felejthetetlen élményt az odalátogatóknak.
 

0. nap: Indulás

Indulás az éjszakai órákban, hogy minél előbb élvezhessük Olaszország napsütését.

1. nap: Toszkán tengerpart - Viareggio
A délutáni órákban érkezünk Toszkána homokos tengerpartjára, a Viareggio környéki szálláshelyünkre. Tengerpartja méltán az ország legszebbei közé tartozik, hiszen legtöbb strandja megkapta a legjobb kék zászlót. Szállás elfoglalása, vacsora a szállodában.


2. nap: Pisa - Lucca
Luccaegykor Velence után a legnagyobb köztársaságnak számított. Ma az egyik legvonzóbb toszkán tartományi székhely. Templomok, múzeumok, paloták és tornyok várják az idelátogatókat. Puccini városa bástyákkal megerősített 16. századi vaskos falai gyűrűjében történelmi hangulatot áraszt. A napot Pisa városában folytatjuk, melyet a Csodák tere és a híres ferde torony tett ismetté és avatta várossá. Rövid városnézés és szabadidő Pisaban, hogy legyen még idő a szálloda közeli tengerparton egy kis pihenésre és sétára a délutáni órákban. (A ferdetorony látogatása nincs a programban és nem is javasoljuk a látogatását).

3. nap: Firenze
Egész napos kirándulás Firenzébe. ,,La bella” (a szép) jelzővel illetett város sok-sok gyönyörű látnivalót kínál. Firenze már a középkortól a szellemi fejlődés, majd a reneszánsz fővárosa és szülőhelye. Dante és Michelangelo városa. Városnézés: Dóm, PonteVecchio (híres középkori híd), PalazzoVecchio (pompás középkori városháza), Santa Croce templom, Pitti palota.

4.nap: Siena és San Gimignano

Reggeli után buszunk Augustus császár által alapított Sienába vezet. Az Unesco Világörökségéhez tartozó műemlékvárosban emlékezetes sétát teszünk a kagyló alakú főtéren, ahol a híres Páliónak (középkori lovas-játék) ad minden évben teret. Hazafelé a tornyok városának titulált San Gimignano bájos óvárosát keressük fel. San Gimignano egy régi, etruszk eredetű, ma is középkori jellegét őrző toszkán városka. Szinte teljesen megmaradtak a középkori városfalak, a régi lakóépületek, és a mai napig áll 13 középkori torony.

5. nap: Szabadnap a Toszkán tengerparton
vagy kirándulás Cinque Terre partszakaszra (FAKULTATÍV, ár: 60 EUR/fő). A sziklára épült öt festői városka, melyeket gyalogösvény köt össze, megőrizte a "régi Itália" hangulatát és amellyek közül mi is megtekintünk kettőt - hármat. A varázslatos Cinque Terre egyedülálló szépsége várja az odalátogatót, amelyet busszal és vonattal fedezünk fel. A festői táj, a kis terek, a színes csónakok, kanyargó sikátorok, lépcsősorok, a meredek sziklákra épült házak összképe teszi Cinque Terrét azzá, ami. És nem utolsó sorban az UNESCO Világörökség részét képezi. (Minimum 20 fő)

6. nap: Hazautazás.
Rengeteg szép élménnyel gazdagodva búcsút veszünk a csodálatos Toszkánától és a reggeli után elindulunk hazafelé.

 


 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

5 éjszaka a Toszkán tengerparton
Viareggio közelében
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024.09.25-30. // 15 szabad hely

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás:

    540 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő díj:
   170 EUR/fő

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
   magyar nyelvű idegenvezetéssel
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő
kedvezményes csomagár belépőkkel: 170 EUR/fő

Cinque Terre fakultatív
kirándulás ára:
 60 EUR/fő

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.