7 Csodás Nap Mallorcán

7 Csodás Nap Mallorcán

239 900 Ft-tól

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek legnagyobb tagja. Fővárosa Palma de Mallorca. Kevés más szigettel összehasonlítható szépségének, illetve annak köszönhetően, hogy télen is kellemes hőmérséklet van, rendkívül kedvelt turistacélpont.


PALMA de MALLORCA - VALLDEMOSA - FORMENTOR1. nap: Érkezés Mallorcára

Indulás Budapestről Palma de Mallorcára a menetrend függvényében. Transzfer a szállodába, ahol 6 éjszakát töltünk.


2. nap: Alcudia - Cap Formentor -
                  Pollensai
-öböl

Délelőtt Alcudia csodálatos óvárosát keressük fel, mely
et középkori fal ölel körbe. Építése 1298-ban kezdődött, és a városfal két középkori kapuja még ma is látható. Az óvárosban sétálót sok, kedves, szűk utcácska és épület fogja elbűvölni. Számos éttermében remek fogások kóstolhatók.  Megállunk a Vadgalamb kilátónál, hogy gyönyörködhessünk a mindenkit lenyűgöző panorámában. A 232 m magasan fekvő Colomer kilátó, amely a sziget egyik legelbűvölőbb látványát tárja elénk. Majd innen egy rövid szerpentines útszakaszon leereszkedve indulunk vissza a szállásunkra.


3. nap: Palma de Mallorca

Palma de Mallorca a sziget fővárosa, és egyben legnagyobb városa. 401 ezren lakják, de a közeli elővárosokkal együtt 600 ezres a lakossága. Palma de Mallorca izgalmas, pezsgő, ugyanakkor elegáns város, sok látnivalóval. Palma de Mallorca három legismertebb látnivalója a katedrálisa, a Bellver kastély, és az arab fürdő. A városnézés után szabadidő a belvárosban, hogy egyénileg is felfedezhessük magunknak a várost. A nap végén meglátogatjuk a leghíresebb gyöngykészítő üzemet, amelyek gyöngyei az egész világon csodáltak. Az üzemben a gyártás titkait lehet ellesni.


4. nap: Sárkánybarlang - Porto Cristo -  Capdeperai Vár

Délelőtt ellátogatunk a Cuevas de Drach barlanghoz, azaz a Sárkánybarlanghoz. A barlangban megcsodálható a Martel tó, ami a világ egyik legnagyobb földalatti tava - 177 méter hosszú, és 40 méter széles. Az egész évben látogatható cseppkőbarlang szépségét még csodálatosabbá teszi a fantasztikus kivilágítás. A túra részeként élő klasszikus zene is szól, melyet a zenészek a földalatti tavon úszó csónakon adnak elő. A kirándulás egy hangulatos halászfaluba, Porto Cristoba folytatódik, ahol szabadidejüket a kikötő megtekintésével tölthetik ki. Említésre méltó, hogy a sziget legsikeresebb sportolója, a világ valaha élt egyik legnagyobb teniszezője is itt él, a manacori születésű Rafael Nadal. Délután felsétálunk a Capdeperai Várhoz, amely egy hegy tetején fekszik. Csodálatos kilátást nyújt a szárazföldi mezőkre, a tengerpartra és a két szigetet elválasztó Minorca-csatornára. Az erődítmény, amelyet a 14. században építettek II. Jaume király parancsára, hogy a régió lakóinak legyen hol letelepedniük, különösen azokban az időszakokban, amikor a kalóztámadások gyakoribbak voltak. A vár kulturális jelentőségű értékké nyilvánították, amely státusz maximális védelmet nyújt történelmi örökségünk számára.


5. nap: Port de Soller - Soller  -
                  Valldemosa


Reggeli után utazás Port de Sollerbe. Port de Soller egy festői kis város Mallorca nyugati partján, egy nagy patkóöbölben és egyben az azonos nevű Soller természetesen kialakult kikötője. A kikötőt és a várost egy régi, fa szerkezetű kocsikkal operáló villamosvonal köti össze, ami 1913 óta üzemel. Ezzel a villamossal jutunk el mi is Sollerbe.A város a Serra de Tramuntana szürkészöld dombjai által körülvett völgyben fekszik. Az arabok már a 13. században felismerték a völgyben rejlő lehetőségeket, amelyet Arany-völgy néven ismertek, és a 13. században már beszámoltak narancs- és citromültetvényekről. Soller szíve a főtér – a Plaza de la Constitución -, ahol a csodálatos Sant Bartomeu-templom és az Ajuntament de Sóller (városháza), valamint számos bár és kávézó található, amelyekben kinti ülőhelyek is vannak. A délutánt már Valldemosában töltjük. Vélhetően ebben a festői kis hegyi városban vette kezdetét a hegyi turmizmus, amikor egy hideg téli napon 1838-ban Frédéric Chopin szobát bérelt az egyik kolostrorban, ami a város fő látnivalója is egyben.


6.nap: Hajókirándulás Alcudiatól - Formentorig

A nap folyamán egy kb 4 órás hajóútra indulunk Alcudiából Formentor területére, miközben megcsodáljuk Mallorca varázslatos tájait. Útközben fantasztikus öblöket tekinthetünk meg, mint például az Aucanada, a Coll Baix strand és a Cap des Pinar. Az utazás során megtekintjük az északi part menti sziklák rendkívüli szépségét, a Formentor strandot és a Formentor világítótornyot. Egy kilométer hosszú és mindössze 12 méter széles strand átlátszó vizéről, fehér homokjáról és magas fenyőfáiról ismert.


7. nap:Hazautazás


Utazás

Utazás Mallorca szigetére repülőgéppel, Budapestről menetrendszerű közvetlen járattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás Budapestre szintén menetrendszerű közvetlen járattal.
 

Szállás

Tengerparti 4 **** szállás

6 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban.

Hotel THB Gran Bahia

A tengerparton található szálloda szabadtéri úszómedencéje csodálatos kilátást nyújt az alcúdiai öbölre.

A tágas szobák és apartmanok parkettás padlóval és légkondicionálással rendelkeznek. Az apartmanokban nappali-étkező és kültéri, a Földközi-tengerre néző ülősarok biztosított. Minden szobához erkély vagy terasz tartozik.

Ellátás

Félpanzióval.

Időpontok

2024. október 15 - 21. / Betelt

Figyelem! A feltüntett árak már az őszi útra vonatkoznak!

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    6 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban, **** szállodában.

10 kg-os poggyász utastérbe:
    kiegészítés ára: 11.500 Ft/fő
    (méret: 55 x 40 x 20 cm)
    (korlátozott számban foglalható)

 10 kg-os poggyász feladott:
    kiegészítés ára: 19.500 Ft/fő
    (méret: 55 x 40 x 20 cm)

 20 kg-os poggyász feladott
    kiegészítés ára: 30.200 Ft/fő
    (méret: 120 x 120 x 80 cm)

Kötelezően fizetendő:
  - Baleset-, betegség- és
      poggyászbiztosítás

      hozzájárulás: 640 ft / fő / nap
  - Nemzetközi reptéri illeték:
      39.900 Ft/fő
  - Helyszínen fizetendő
      kirándulás csomag:
      250 EUR / fő

Extra fizetendő:
  - Egyágyas felár: 8.500 Ft/éj
      (vagy társítás)
 
- Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

 -Palma katedrális
  - Sárkánybarlang
  - Capdepera vár
  - Soller történelmi villamos
  - Soller katedrális
  -
Valldemossa kolostor
  -Hajókirándulás a 6. napon
    stb...
 

  - Helyi guide:
      Palma
      Valldemossa

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.