3 Ország Határán Korhatár nélkül

3 Ország Határán Korhatár nélkül

126 000 Ft-tól

1. nap: Utazás - Postojna - Kranjska Gora:

Utazás Maribor, Ljubljana érintésével a Szlovén Alpok egyik legszebb vidékére, a Triglav Nemezeti Park szomszédságában, az olasz, osztrák, szlovén hármas határ közelében lévő Kranjska Goraba. Utazásunk első állomása, Postojna, Európa legnagyobb és leglátogatottabb karsztvidéki barlangja. Több mint 200 éve vonzza a látogatókat, melynek száma meghaladja 36 milliót. Járatainak hossza 24 km, melyből mi 5 km teszünk meg kisvasúttal és gyalog a változatos cseppkőcsodák világában. Kora esti órákban érkezünk meg az olasz, osztrák és szlovén hármas közeli szálláshelyünkre, Kranjska Gora-  ba. (/3 éjszaka).


2. nap: Vršič hágó - Soca forrás - Bovec - Tarvisio:

Reggeli után utunk a Vrisic Hágón keresztül a Soca forrásvidékére vezet. Az ország leglátványosabb útján haladunk egészen a hágó legmagasabb pontjáig, 1611 méter magasra emelkedve, ahol csodás fényképeket készíthetünk. Egy könnyű, vadregényes sétaút során megtekintjük a Soca (Isonzó) forrását, mely egy barlangból tör elő. Nagyon erős kék színe révén egyedülálló látványosság. Ebédidőben érkezünk a Trigláv Nemzeti Parkban található Bovec városába, majd tovább utazva a 106 méteres Boka vízesésben gyönyörködhetünk. Utolsó állomásunk az olasz Tarvisio városa, melyet a Predil Hágón át érünk el.

 

3. nap: Villach - Faakersee - Vintgar szurdok - Bled:
 
Reggeli után Karavankák
legnyugatibb hágóján, a Wurzenpass-on kelünk át a szomszédos Ausztriába. A hágó már a római korban is fontos átkelő volt. Első megállónk Karintia egyik legnagyobb városa, a Dráva kapujaként ismert Villach. Rövid városnézés a mediterrán hangulatú központban: megismerjük a Szent Jakab főtemplomot, a főteret, a híres alkimista Paracelus szülőházát, elsétálunk a Drávahídig. A következő állomásunk már Ausztria legdélebbi, festői tava, a türkizkék Faakersee. Parányi lakott szigete, a Karavankák vonulata, és a Mittagskogel hegycsúcsa elvarázsolja az ideérkezőket. Ezután következik a nap fénypontja már Szlovéniában, a látványos Vintgar szurdokban lévő gyalogos programunk. A Radovna patak által kivájt szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága, amit 1891-ben fedezték fel. A fából épített járdák és hidak megkönnyítik az itteni sétát a helyenként 150 méter magas sziklafalak között az 1600 méter hosszú szakaszon. A páratlan szépségű túrázás után a neves, egykori főúri üdülőhely Bled következik, a Bledi-tó partján. Rövid séta a tónál, fotózás illetve a szabadidőben a Park Hotel Cukrászdájában bárki megkóstolhatja a világhírű bledi krémest. Majd vissza a szálláshelyünkre Kranjska Goraba. 

 

 

4. nap: Udine - Palmanova és hazautazás:

Reggeli után a szlovén és olasz hegyeket, völgyeket összekötő  főúton át érkezünk meg Friuli megye történelmi székhelyére, Udinebe. A „kis Velenceként” is ismert Udine történelmi városközpontját keressük fel, ahol az  egyik fő látványosság, a Palazzo Patriacale, az aquileiai pátriárkák egykori palotája,  majd a  Santa Maria della Purità-templom következik. Az idilli város szíve a főtér, a Piazza della Liberta, ahol számos értékes épület látható, mint a velencei időkből való Loggia del Lionello, a híres óratorony, a Torre dell’Orologio, ami  a velencei Szent Márk-teret díszítő óratorony mintájára  épült. A szabadidőben számos bevásárló negyedet találunk a családias hangulatú városban. A napot Palmanova erődvárosával folytatjuk. Palmanova erődje 2017 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A 16. században alapították, amikor Friuli vidéke a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Szabályos 9-szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. A városba három nagy erődített városkapun keresztül lehet bejutni. Ezek megóvott állapotban ma is megtekinthetők. Rövid szabadidő, majd hazaút Szlovénián keresztül.

 

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről,vagy a legközelebbi nagyobb településről.

Szállás

Három éjszakát töltünk Kranjska Gora-ban. A hegyek lábánál található szállodalánc fekvéséből és kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően kellemes pihenést nyújt vendégei számára. 

Elhelyezés a Hit Alpinea szállodalánc 4 csillagos szállodáinak egyikében : www.hitalpinea.si

  •     Hotel Kompas

  •     Ramada Resort

  •     Ramada Hotel & Suites


A vendégek ingyenesen használhatják vagy a Larix Wellness Központot vagy a Kompas Relaxációs Központot  

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A összes reggeli és vacsora svédasztalos,
büfé rendszerben történik.

Időpontok


 
2024. július 18. -21. / BETELT

 
Részvételi díj tartalmazza:
   Utazás modern autóbuszokkal
    3 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 540 ft / fő / nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag 135 EUR / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 15,200 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Ország bemutatása

Júliai-Alpok

 

A hegység az Alpok egyik kiemelkedő gyöngyszeme, a legszebb hegyvidékek közé tartozó, rendkívül változatos mészkőhegység fantasztikus, csipkés csúcsaival, lélegzetállító vízeséseivel, kristálytiszta tavaival és valószerűtlenül zöld és türkizkék folyóival kápráztatja el az ide látogatókat.

Legmagasabb csúcsa a Triglav (2864 m) egyben Szlovénia legmagasabb pontja és jelképe is.

A Kranjska Gorától Bovecig tartó hegyi út, a Vršič-hágón keresztül, Szlovénia legmagasabb autóval járható, látványos hágója kihagyhatatlan kirándulás.

A Soča folyó völgye Európa egyik legszebb hegyi tája, a völgyben fekvő városok Bovec és Kobarid az extrém sportok fővárosai számtalan jól szervezett, erre specializálódott irodával.

Természeti látványban nincs hiány a hegységben, a bővizű vízesések is nagyon jellemzőek a régióra, a leglátványosabbak, a Bohinj közelében fekvő Savica, és a Bovectől nem messze lévő Boka vízesés, de a martuljeki vízesések és a Triglav északi völgyében, a Peričnik vízesés is lélegzetelállító.

Vintgar szurdok

 

A meredek sziklafalak között tajtékzó patak vájta Vintgar szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága.

A Bled-től nem messze fekvő szurdokot 1891-ben fedezték fel, majd a függőleges sziklafalba rögzített függőjárdák segítségével tették látogathatóvá a turisták számára. A szurdok 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak. A fából épített járdák és hidak a szurdok teljes hosszában rendkívül megkönnyítik a látogatást. Néhány helyen haragosan zúg a patak, máshol kisimul a víztükör, az út végén a 16 m magas Šum vízesésnél hagyja el a szurdokot. Nyári hétvégeken látogatók hada rohamozza meg a szurdokot, nagyban lerontva a hely élvezeti értékét, ha lehetőségünk van rá inkább hétköznap jöjjünk ide. A szurdokba belépőjegyet kell váltani, a jegyek árából tartják karban a függőjárdákat.

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.