3 Ország Határán Korhatár nélkül

Kranjska Gora - Villach - Bovec - Tarvisio

69 900 Ft -tól

Programunk összeállításánál arra törekedtünk, hogy minden korosztály számára elérhető, erősebb fizikai megterhelés nélküli, felejthetetlen kirándulásokat alakítsunk ki. Kalandra fel! Ismerje meg velünk a páratlan szépségeket a szlovén-olaszosztrák Alpok vidékén.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről,vagy a legközelebbi nagyobb településről.

Szállás

Három éjszakát töltünk Kranjska Gora-ban. A hegyek lábánál található szállodánk fekvéséből és kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően kellemes pihenést nyújt vendégei számára. A szálláshely egy jól felszerelt, jó konyhával rendelkező három csillagos szálloda.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A összes reggeli és vacsora svédasztalos,
büfé rendszerben történik.

Időpontok

  2022. június 27-30. / 10 hely
  2022. július 7-10. / BETELT

 
Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    3 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 460 ft / fő / nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 5,900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag

Kedvezményes Csomagár: 110 EUR

1. nap: Utazás - Kranjska Gora - Jasna-tó:
Utazás Maribor, Ljubljana érintésével a Szlovén Alpok egyik legszebb vidékére, a Triglav Nemezeti Park szomszédságában, az olasz, osztrák, szlovén hármas határ közelében lévő Kranjska Goraba. Az ismert üdülőhelyet és neves síközpontot a közelben eredő Sava Dolinka szeli át, északról a Karavankák, délről a Júliai-Alpok határolja. Szállásunk közvetlenül a téli sípálya mellett, csodás hegyvidéki környezetben, szép gyalogutak mellett helyezkedik el. Délután a közelben található, a Velika és Mala Pisnica összefolyásánál lévő festői Jasna-tavat keressük fel. Sétát teszünk a gyönyörű hegyek ölelésében lévő tó körül, végezetül csodás emlékképeket készíthetünk a Triglav legenda büszke jelképeként ismert bronzszobornál, a
Zlatorognál. Vissza a hotelbe, vacsora.2. nap: Vrsic-hágó - Isonzó - Trenta - Predil - Tarvisio:
Reggeli után Szlovénia legmagasabb hágóján, a Júliai Alpokban lévő Vrsic hágón kelünk át, amit főképp orosz hadifoglyok építettek. Így érkezünk meg az Isonzó folyó forrásvidékére, a festői Trenta völgyébe, amely több I. világháborús csatának a helyszíne volt. Elsőként A Soca (Isonzó) forrását keressük fel 1100 méteres magasságban, amit egy könnyebb, vadregényes gyalogút során közelítünk meg. A folyó egy barlangból tör elő, nagyon erős kék színe révén egyedülálló látványosság. Majd tovább a Trenta völgyébe, ahol láthatjuk a tájra jellemző, fából épült házakat is. Ezután az Isonzó mentén található festői Bovec városát keressük fel, majd a közelében lévő 144m magas Boka-vízesést keressük fel, amely Szlovénia legnagyobb vízesése, Európában pedig legmagasabb. Innét a Predil hágón át Olaszországba érkezünk, megállunk a Predil-tónál, mivel kihagyhatatlan az itteni fotózás, gyönyörködhetünk a Júliai Alpok olasz részében. Ezután a 3 ország határán lévő bájos kisváros Tarvisio következik, ami Európa olasz, német, szlovén kultúrájának érintkező pontja. Megnézzük a főteret és a plébániatemplomot a városközpontban, majd felkeressük a több mint 50 éves múlttal bíró neves tarvisioi piacot, vásárlási lehetőség. Innét visszatérünk szlovén területén lévő szállásunkra.

 

3. nap: Villach - Faakersee -
     Vintgar szurdok - Bled
:
 
Reggeli után Karavankák
legnyugatibb hágóján, a Wurzenpass-on kelünk át a szomszédos Ausztriába. A hágó már a római korban is fontos átkelő volt. Első megállónk Karintia egyik legnagyobb városa, a Dráva kapujaként ismert Villach. Rövid városnézés a mediterrán hangulatú központban: megismerjük a Szent Jakab főtemplomot, a főteret, a híres alkimista Paracelus szülőházát, elsétálunk a Drávahídig. A következő állomásunk már Ausztria legdélebbi, festői tava, a türkizkék Faakersee. Parányi lakott szigete, a Karavankák vonulata, és a Mittagskogel hegycsúcsa elvarázsolja az ideérkezőket. Ezután következik a nap fénypontja már Szlovéniában, a látványos Vintgar szurdokban lévő gyalogos programunk. A Radovna patak által kivájt szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága, amit 1891-ben fedezték fel. A fából épített járdák és hidak megkönnyítik az itteni sétát a helyenként 150 méter magas sziklafalak között az 1600 méter hosszú szakaszon. A páratlan szépségű túrázás után a neves, egykori főúri üdülőhely Bled következik, a Bledi-tó partján. Rövid séta a tónál, fotózás illetve a szabadidőben a Park Hotel Cukrászdájában bárki megkóstolhatja a világhírű bledi krémest. Majd vissza a szálláshelyünkre Kranjska Goraba. 

 

 

4. nap: Skofja Loka - Ljubljana - hazautazás:
Reggeli után felkeressük a Sora folyó mentén épült Skofja Loka városát, amely Szlovénia műemlékekben egyik leggazdagabb kisvárosa. Gyalogos sétánk során láthatjuk a 16. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa ódon hangulatú műemlékház szegélyez. Ezután Ljubljana-ba, az ország fővárosába buszozunk, és annak óvárosát tekintjük meg. Városnéző séta során megismerjük a legfontosabb látnivalókat: Prešeren-tér, Hármas-híd, árkádos Vásárcsarnok, Szent Miklós-katedrális, Sárkány híd. Szabadidő után hazautazás Szlovénián keresztül Magyarországra.

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló