Thaiföldi Nagy Körutazás

Thaiföldi Nagy Körutazás

690 000 Ft-tól
0. Nap: 2024.03.10. / Indulás Budapestről a délutáni órákban

Utazás az Emirates Légitársasággal Dubai átszállással Bangkokba.


1. Nap: 2024.03.11. / Érkezés Bangkokba
                                          
( vacsora)

Érkezés Bangkokba a déli órákban, majd transzfer közvetlenül a szállodába. (2 éj).  A szállás elfoglalása után lehetőség van egy kis pihenésre, majd késő délután a River City mólóhoz buszozunk, ahonnan Chao Phraya folyón egy esti vacsorával egybekötötthajókázásra indulunk. Amíg italainkat kortyolgatjuk, gyönyörködhetünk az éjszakai fényben úszó városban. Utunk során a kapitány felvezeti a hajót a Pinklao hídhoz, ahol pillanatfelvételt készíthetünk Bangkok két legcsodálatosabb épületéről, a Wat Arunról (Hajnal templom), valamint a Grand Palace-ról. Svédasztalos vacsora a holdfényben, élőzene romantikus légkörben. Érkezés a River City mólóhoz, majd transzfer vissza a szállodához.


2. Nap: 2024.03.12. / Bangkoki városnézés
                                             (reggeli, ebéd , vacsora)


Reggeli a szállodában, majd a napot a Pak Klong Talad Virágpiac látogatásával kezdjük. A piacon számtalan orchideát, valamint egzotikus zöldségeket és gyümölcsöket csodálhatunk meg . Utána irány a Grand Palace; nemcsak a királynak és udvarának székhelye, hanem a falakon belül található a teljes kormányigazgatás is. Az építészet élénk thai, bár van néhány európai minta is. Ragyogóan színezett és aranyozott, bonyolult részletekkel díszített összhatás káprázatos. A palota leghíresebb épülete a Wat Phra Kaew (Smaragd Buddha temploma), amelyet Thaiföld legszentebb buddhista templomának tartanak.

Ebéd egy közeli étteremben , majd hajóra szállunk , ami Bangkok felfedezésének legjobb módja. A város éltető eleme, a Chao Phraya folyó és a Thonburi csatornái mentén tett hajókázás olyan jeleneteket tár fel, amelyek ellentétesek a nyüzsgő, modern belvárossal. A látogatók bepillantást nyerhetnek a folyópartiak nyugodt és egyszerű életmódjába. Ez a festői táj érdemelte ki Bangkok "Kelet Velencéje" címet. Meghosszabbított túránk egy különleges útvonalon vezet, kisebb csatornákon keresztül, és magában foglalja a Wat Arun (Hajnal Templom) meglátogatását is, Thaiföld egyik legszebb templomát.  A kirándulás befejezése után transzfer a bangkoki szállodába. Vacsora a szállodában.


3. Nap: 2024.03.13. / Bangkok - Muang
        Boran  - Chiang Mai
(reggeli, ebéd , vacsora)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából.  Utunk a Muang Boran ősi városába vezet, ahol egy több mint 200 hektáros, elefántfej alakú park található. Megfelelő földrajzi helyzetükben az ország történelmileg legjelentősebb építményeinek másolatait tekinthetjük meg, melyek közül néhány teljes méretű, de a legtöbb kicsinyített. Néhány épület még eredeti is, megőrzés céljából ide költöztették. Más eredeti épületeket is átszállítottak a thai élet hagyományos jeleneteinek újrateremtésére, mint például a Tegnap piaca, a Lebegő piac stb. Az ókori város másik aspektusa a gyönyörű kertek, amelyek némelyike thai legendákat ábrázol vízesések felett repülő bronzlovakkal és hasonlókkal.  Majd thai svédasztalos ebéd az ősi város éttermében.

A látogatás után transzfer a bangkoki Suvarnabhumi repülőtérre, ahonnan Chiang Mai-ba repülünk, ahol a következő három éjszakát töltjük. Vacsora a szállodában.


4. Nap: 2024.03.14. / Chiang Mai I
                                  
(reggeli, ebéd , vacsora)

Reggeli után túrázni indulunk a csodálatos Pha Dok Siew dzsungel ösvényen, amelyet a helyiek irányítanak. Bambuszból hidat, lépcsőket és korlátokat építettek, hogy javítsák a vízesés közelében lévő ösvény biztonságát. A kb 2 órás túrázás közben megnézzük a vízesést, a mezőgazdasági területet és a biokávéfarmot, és megkóstoljuk a helyi kávét, amelyet a helyi Karen törzs szolgál fel.  Utána ellátogatunk egy érdekes történelmi jelentőségű helyre.

Este egy hamisítatlan Kantoke vacsorán veszünk részt. Vacsora autentikus észak-thai ételekből, néptánc és hilltribes bemutatóval az Old Chiang Mai Kulturális Központban. Kantoke vacsora – házi készítésű családi ételek bőséges adagja nagy tányérokon, amelyeket padlószőnyegen ülve, alacsony asztaloknál fogyasztanak el a Lanna stílusú faház alatt.


5. Nap: 2024.03.15 / Chiang Mai II
                                  
(reggeli, ebéd , vacsora)


Reggeli után utazás a város északi részén található Elephant Eco Valley-be. Ismerkedés a thaiföldi elefántokkal az Elefántkultúra Múzeumban, amely az egyetlen Thaiföldön. Elefántetetés gyümölccsel, banánnal és cukornáddal. Ismertető a gyógynövényes kezelésekről, ezután gyógynövényes gyümölcs vitamingolyókat készítünk, amit az elefántok nagyon szeretnek! Majd elefánt fürdetés és iszapfürdő a vízesés alatt.

Ebéd egy helyi étteremben. Délután Chiang Mai városát fedezzük fel. Többek között megtekintjük a Wat San Fangot, egy egyedülálló ősi városi templomot burmai részletekkel és dekorációval, a legrégebbi és legismertebb piacot, a Warorot piacot és a Wat Ketkaramot, amely fontos templom minden ember számára. Vacsora a szállodában


6. Nap: 2024.03.16 / Chiang Mai – Phuket
                                    (reggeli, vacsora)


Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd transzfer a Chiang Mai repülőtérre, ahonnan Phuket szigetére repülünk. Ez Thaiföld legnagyobb szigete. Területileg nagyobb, mint Budapest. A turista-paradicsom 48 tengerparttal rendelkezik, a közvetlen környezetében pedig kb. 145 tengerből kiálló szikla tarkítja. Érkezés Phuketre , ahol 4 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában (4 éjszaka)


7. Nap: 2024.03.17 / Phuket - Phang Nga
                                    (reggeli, ebéd , vacsora)


Mai napunkat a Phang Nga -öbölben töltjük. A látványos öböl egyedülálló tája kanyargós mészkő kiemelkedésekből, fehér, homokos strandokból, titkos lagúnákból és kristálytiszta vizekből áll. Felfedezzük a gyönyörű Panak- és Hong-szigeteket. Motorcsónakunk elvisz minket a lenyűgöző Tapu-szigetre, ahol a James Bond-filmet, az Aranypisztolyos embert forgatták. Megnézzük a Panak-szigeti gyémánt- és mangrove-barlang természeti csodáit. Ebédre megállunk a figyelemreméltó Panyi faluban, a tenger feletti oszlopokra épült halászfaluban. Csodálatos napunkat a Khai Nai-szigeten sznorkelezve, úszva vagy egyszerűen a tengerparton pihenve fejezzük be. Vacsora a szállodában.


8. Nap: 2024.03.18 / Phuket (reggeli, vacsora)


Reggeli a szállodában. Szabadnap: pihenés, tengerpart, fürdőzés.

Este: A Siam Niramit Phuket Show-n veszünk részt.  Ez a világ egyik legnagyobb színpadi előadása, amely bemutatja az ősi thai királyság történelmét, szokásait és civilizációját. Az előadás a „Vissza a történelemben” cíművel kezdődik, ami bemutatja a fontosabb történelmi időszakokat. Ezt követi a „Képzeleten túli utazás”, amely a karma alapvető thai hitét tárja fel. Végül Thaiföld legörömtelibb fesztiváljainak bemutatásával zárul a show. A helyszínen közös vacsora.

 
9. Nap: 2024.03.19 / Phuket (reggeli, vacsora)


Reggeli a szállodában. Szabadnap: pihenés, tengerpart, fürdőzés.

Vacsora a szállodában


10. Nap: 2024.03.20 /  Phuket – Dubai 
                      (reggeli, további ellátás a repülőgépen)


Reggeli, majd a déli órákban kijelentkezünk szállodánkból , ezután kora délután transzfer a repülőtérre és elrepülünk Dubaiba. Érkezés Dubaiba helyi idő szerint 23 óra körül. Transzfer egy reptér közeli szállodába. (1 éj)11. Nap: 2024.03.21 / Dubai – Budapest (reggeli, további ellátás a repülőgépen)


Reggeli a szállodában, majd transzfer a dubai reptérre és hazautazunk Budapestre. Várható érkezés Budapesre helyi idő szerint 13.35-kor.

Utazás

Utazás Bangkok-ba repülőgéppel Budapestről,
Dubai átszállással az Emirates Légitársasággal.
A repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat
a szálláshelyünkre
.

Belföldi járat a 3. és a 6. napon.

Hazautazás Budapestre,
szintén Dubai átszállással,
az Emirates Légitársasággal.

Szállás

4 és 5 csillagos szállások 

9+1 éjszaka elhelyezés két-,
illetve háromágyas szobákban.

Bangkok: 1. és 2. éjszaka
Chiang Mai: 3., 4. és 5. éjszaka

Phuket: 6.-9. éjszaka

Dubai: 10. éjszaka

Ellátás

Félpanzió

A következő napokon teljes ellátás:

(2.,3.,4.,5., és 7. napon)

Időpontok

2024. március 10.-21. // BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    Félpanzió + 5 x ebéd
    10 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-és betegség biztosítás
    hozzájárulás: 860 Ft / fő / nap
    Nemzetközi & belföldi rept. illeték:
    120.000 ft
    Baksis: 40 USD

    Helyben fizetendő
    részvételi díj: 600 USD

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.