Jordánia Színei 8 Napban

Jordánia Színei 8 Napban

262 000 Ft-tól

 

1. nap / Amman - Holt tenger:

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután, majd transzfer a Holt-tenger mellett fekvő szállodánkba, amely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt. Délután már élvezhetjük is a Holt-tenger vize nyújtotta jótékony hatásait. Fürdőzés és kikapcsolódás tenger mellett, majd vacsora a szállodában (2 éj).


2. nap / Amman - Madaba - Nebo hegy:

Reggeli után kirándulás Amman-ba. A jordán főváros a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, Herkules-templom, Bizánci bazilika stb. Ezután a városközpontban folytatjuk utunkat: templomok, mecsetek és természetesen szabadidő a bazárban. A délután továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent Györgytemplomban, amely a Szentföld fontos helyeit mutatja be. Ezután a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét.3. nap / Hammamat Ma’in - Mujib Kanyon - Kicsi Petra - Petra:

Reggeli után búcsút veszünk a szállodától és elindulunk dél felé. Délelőtt a világ egyik leglátványosabb sivatagi oázisát, Hammamat Ma’in-t tekintjükmeg. Különleges élmény, ahogy a kietlen sivatagi tájból megérkezünk ebbe a lélegzetelállító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt található Jordánia legmagasabb vízesése. Majd a Jordán Grand Canyon, a Mujib Kanyon mellett haladunk el, ahol gyönyörű fokokat készíthetünk a völgyről. Ezt követően rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak váránál, amelyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A nap végén kis Petrát, más néven Siq al-Barid-ot keressük fel. Petrához hasonlóan ez is nabateus lelőhely, a homokkő kanyonok falába vésett épületekkel. Ahogy a neve is sugallja, sokkal kisebb, három szélesebb nyílt területből áll, amelyeket egy 450 métereskanyon köt össze. A késő délutáni órákban érkezünk megPetrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. Szállás Petrában (2 éjszaka)

4. nap / Petra:

A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás fénypontja. A nabateusok a természettel harmóniában alkották meg nagyszerű építészetüket. A rózsaszín sziklában alakították ki templomaik, házaik és sírjaik homklokzatát. Petrában és környékén hozzávetőlegesen 800 emlék maradt fenn. 2007 óta Petra a világ hét „új csodája” közé tartozik. Szinte kanyarról-kanyarra áll meg az ember fotózni. Nem lehet betelni a színvilággal, mivel nincs két egyforma alakzatú és színű szikla.

5. nap / Wadi Rum, Aqaba:

Reggel továbbutazás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe. A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központhoz való megérkezést követően terepjárókba szállunk át, és kb. 4 órás, különleges ebéddel egybekötött barangolás következik a hatalmas sivatagi völgyben.  Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Akabába. Tiszta, homokos tengerpartja, áttetsző vize okán ideális helyszíne mind a hosszabb kikapcsolódást, mind a vízisportokat kedvelők számára. Napozás, úszás, vitorlázás, jet-ski - csak néhány a sok lehetséges időtöltés közül. Szállás Akabában (2 éj).


6. nap: Akaba

Tengerparti üdülés,fürdőzés és pihenés Akabában.
(fakultatív program lehetőségek pl.: hajókázás)7. nap: Akaba - Jordán Völgy - Holt tenger

Reggeli után elindulunk északnak a Jordán Völgy mentén. Útközben megannyi látnivaló mellett visz az utunk, ahol hosszabb - rövidebb fotószünetre mi is megállunk, mint pl: Lót felesége sóbálványa, Lót barlangja, Mujib híd és szurdok, stb. A délutáni órákban érkezünk vissza Holt-tengeri szállodánkba, ahol az első két éjszakát töltöttük. A szállás elfoglalása után újra élvezhetjük a a sós tenger vizét.


8. nap: Amman - Budapest
Reggeli után transzer az Ammani reptérre, és sok élménnyel gazdagodva hazautazunk Budapestre.

Utazás

Utazás Amman - ba repülőgéppel a Ryanair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Amman - ból a Ryanair közvetlen járatával.

2024.03.15
Budapest (05:45) - Amman (11:20)
Járatszám: FR5097

2024.03.22
Amman (11:55) - Budapest (13:45)
Járatszám: FR5096 


Szállás

Szállások:

1. és 2. éjszaka:
Holt-tenger 4*-os szálloda

3. és 4. éjszaka:
Petrában 4*-os szálloda

5. - 6. éjszaka:
Akabában 4*-os szálloda

7. éjszaka:
Holt-tenger 4*-os szálloda

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A összes reggeli és vacsora svédasztalos.

Időpontok

2024. március 15. - től

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    7 éjszaka szállás félpanzióval
    Vízum díj (értéke: 60 USD)
    20 kg-os feladható poggyász
     (max. méret: 120 x 120 x 80 cm)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 860 Ft / fő / nap

   
Nemzetközi reptéri illeték:
    42.000 Ft/fő

    Baksis: 40 USA Dollár / fő

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:
    260 USA Dollár / fő


Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 12.900 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (3 %-tól)

Ország bemutatása
JORDÁNIA

Jordánia hivatalosan Jordán Hásimita Királyság ázsiai, közel-keleti arab ország.Fővárosa Ammán.


Éghajlata:
Északnyugaton mediterrán. A nyár forró és száraz, a tél hűvös. Az éves csapadékmennyiség Ammán környékén 800 mm évente. Kelet és dél felé ez gyorsan csökken, a Holt-tenger vidékén már csak 120 mm évente. Eső jóformán csak télen esik. Ammán környékén néhány évente előfordul hó. Jordánia többi részén kontinentális sivatagi éghajlat van. A hőmérséklet nyáron 31-38 °C, télen 13-19 °C Ammán környékén.


Újkor és a közelmúlt:

A Jordán folyótól keletre eső terület a 16. század elejétől 1918-ig a Török Birodalom része, 1920-ban népszövetségi mandátum-terület angol közigazgatás alá került, amelyen 1922-ben megalakult a Transzjordániai Emirátus. Ez az állam Transzjordánia 1945-ben az Arab Liga tagja lett. 1946-ban felvette a Transzjordániai Hásimita Királyság nevet. 1948-ban Jordánia részt vett az első arab–izraeli háborúban, csapatai megszállták Palesztina keleti részeit és Kelet-Jeruzsálemet az óvárossal együtt. 1949-ben függetlenné vált Nagy-Britanniától. 1955-ben lett az ENSZ tagja.


Népesség:
A népességnövekedése nagyon gyors, 1960 óta a lakosság több mint tízszeresére nőtt. 2019 elején az ország lakossága 10 millió fő, népsűrűsége 113 fő/km². A városi lakosság aránya 67 %. Mivel a 113 fő/km² népsűrűségi mutató országos átlag, és a sivatag miatt csak az ország bizonyos részei lakottak, ez a szám a lakott helyeken nagyon magas népsűrűséget jelez. A lakosság zöme nyugaton és különösen északnyugaton, továbbá Ammánban és környékén él.


Turizmus:
Jordánia színes és változatos kínálatot nyújt a vendégek számára. A kulturális idegenforgalom mellett fontos szerepe van az aktív turizmusnak és az egészségturizmusnak. A két leglátogatottabb célpontja a Vörös-tenger búvárparadicsomaként ismert Akaba, illetve az iszapja miatt gyógyító hatásúnak tartott Holt-tenger.
Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Utazás adatai

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.
Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.