Tengertől az Óceánig

Barcelona - Andora - Lourdes - Pau - Biarritz

192 900 Ft -tól
Egyedülálló látványosságokat tartalmaz ez az utazás a Földközi-tengertől egészen az Atlanti-óceánig: számos kulturális és vallási élmény, kastélyok, katedrálisok és természetesen gyönyörű tengerparti szakaszok.

Utazás

Utazás repülőgéppel és modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban
3 éjszaka Lourdesban és
4 éjszaka Lloret de Mar - ban

 

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2023. szeptember 23-29. // BETELT

Részvételi díj tartalmazza:
   Utazás repülőgéppel,
   és modern autóbuszokkal
   Középkategóriájú szállások
   félpanzióval
   8 nap / 7 éjszaka
   Idegenforgalmi adó
   20 kg - os feladható poggyász
  

Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   490 Ft/fő/nap
   Repülőtéri illeték: 46.400 ft / fő
   Helyszínen fizetendő kirándulás:
   csomag ára: 245 EUR / fő


Extra fizethető:
    Egyágyas felár: 8.800 Ft/fő/éj
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő kirándulás csomagár: 245 EUR

 

1. nap / Indulás Budapestről Barcelonába:

Elutazás a Liszt Ferenc Repülőtérről. Az érkezést követően spanyol buszainkkal indulás Lourdes-ba, a híres zarándokhelyre. Útközben ellátogatunk a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező mini államba, Andorrába. Európa ötödik legkisebb állama, a Pireneusok hegycsúcsai között helyezkedik el. Területe mindössze 468 km2, tehát az ország kisebb, mint fővárosunk, Budapest. Az UNESCO 2004. július 1-én a világörökség részévé nyilvánította az ország csaknem egyötödét. Érkezés az esti órákban a Lourdes-ba, a világhírű francia kegyhelyre. Szállás és vacsora (3 éj). A vacsora után lehetőség van az esti körmeneten részt venni.


2. nap / Kirándulás a Navarrai hercegek várához Pauba, és az Atlanti-óceánhoz:  

Aki velünk tart a reggelit követően újabb élményekben lehet része, ugyanis ellátogatunk a navarrai hercegek kastélyához, Pauba. Itt született 1553-ban Navarrai Henrik, aki IV. Henrik néven lépett a francia trónra. A hajdani lovagvárat a XIV. században építették, majd reneszánsz kastéllyá alakították át. A délutánt pedig már a kedvelt üdülővárosban, Biarritzban, az Atlanti-óceán partján töltjük. (Fürdőruháját ne hagyja otthon!) Mint üdülőhely, 1854-ben vált ismertté, amikor Eugénia francia császárné palotát építtetett az óceánparton. Eugénia császárnő palotája ma Hotel du Palais néven szállodaként üzemel. Ezután Európa királyi családjai rendszeres nyaralóvendégeivé váltak a városnak.

 3. nap / Carcassonne vára - Lloret de Mar: 

Reggeli után elhagyjuk Lourdes városát és Loret de Mar felé vesszük az irányt. Útközben látogatás Carcassonne-ban, amely Európa legnagyobb épen maradt 13. századi kettős városfallal körülvett középkori városa, amelyet Szent Lajos király alapított. A mesebeli erődvárosnak 50 tornya van, emellett a Világörökség része. Gyalogos séta a várfalon belüli hangulatos kis utcákon. Majd tovább a „Vad Partszakaszra”, Lloret De Mar - ba. Szállás és vacsora a Top Hotel Royal Beach ****-ben. (3 éj).

4. nap / Tossa de Mar - Borkóstoló
                   (Félnap
os kirándulás):

Az előző napok fáradalmait kipihenve egy kellemes, könnyed programot állítottunk össze erre a napra. Délelőtt Tossa de Mar-t, a mintegy 1 km átmérőjű, 6000 állandó lakosú települést keressük fel. A „spanyol St. Tropez” természeti adottságai miatt méltán vonz évről évre megannyi turistát. A patkó alakú öböl, a XII. századi vár, az ódon óváros, a homokos strand együttese különleges atmoszférát teremt. Majd egy jó hangulatú borkóstolón veszünk részt, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes spanyol borokat. 

  5. nap /Montserrat: 

A reggeli órákban elindulunk a híres katalán kegyhelyhez, Montserratba („fűrészelt hegy”), ahol a bizarr sziklaalakzatok közé épült Benedek-rendi kolostor templomában őrzik a híres „fekete arcú” Madonnát, melyhez évente több millióan zarándokolnak el. A bazilikában megcsodálhatjuk még Caravaggo, Monet, Picasso vagy El Greco festményeit is. Kora délután érkezünk vissza szállodánkba, hogy vacsora előtt még legyen idő egy sétát tenni a Földközi tenger partján vagy beszerezni az elmaradt ajándéktárgyakat.

6. nap / Figueras & Girona:  

Salvador Dalí, a XX. század egyik leghíresebb művésze volt. Reggeli után elindulunk a mester szülővárosába, a francia határ mentén fekvő Figuerasba, ahol saját tervei szerint készült múzeumát keressük fel, mely haláláig egyben lakóhelye is volt. A rózsaszínű, tojás alakú szobrokkal díszített múzeum tele van meglepetésekkel (pl. Al Capone Cadillec) nyújt képet Dalí életművéből. Hazafelé a "halhatatlan" jelzőt kiérdemlő várost, Gironát keresüsk fel, mely több, mint 200 évig arab uralom alatt állt, s ennek hatását tükrözi a város hangulata is. Az óvárosban megtekintjük a gótikus katedrálist, az épületet körülvevő kertet, majd séta Nyugat-Európa legépebben fennmaradt zsidónegyedében.

7. nap / Nagy Barcelona városnézés & hazautazás:

Kirándulás Katalónia fővárosába, a világ egyik leghíresebb és legizgalmasabb metropoliszába. Barcelona nemcsak a modern várostervezés egyik legszebb példája - főként Gaudi műveiben tükröződik vissza -, de a gótikus építészeté is; melyet labirintusszerű, középkori hangulatot árasztó szűk utcácskákban sétálva ismerhetünk meg. Főbb látványosságok: La Sagrada Familia Gaudi életének fő műve, melyen több mint 40 évet dolgozott; a szintén a Világörökség részéhez tartozó Güell park; Santa Eulália Katedrális; Olimpiai létesítmények stb. Délután korzózás a La Rambla-n, ahol kávézók, butikok, üzletek, trafi kok és piacok várnak ránk. Este 18:00 órakor elköszönünk a várostól, Spanyolországtól, és a repülőtérre utazunk, hoogy élményekkel gazdagodva hazarepüljünk.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
EUB - kössön biztosítást