Tenerife 2024

Los Gigantes - Puerto de la Cruz - Teide - Orotava

Ár: 2023-10-18-tól

Mi a legnagyobbikra, Tenerife szigetére repülünk, ahol egyben Spanyolország legmagasabb pontja is emelkedik. Tenerife sok szempontból a legváltozatosabb, úgy is jellemzik, hogy az ellentétek világa. Földrajzilag Afrikához tartozik, mégis teljesen európai, azaz spanyolos jellegű.

Utazás

Utazás Tenerife szigetére a Wizzair közvetlen repülőjáratával, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Budapestre szintén a Wizzair közvetlen repülőjáratával.

Szállás

Négy csillagos szállás a sziget déli oldalán

7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban
A kerttel körülvett Hotel Best Jacaranda 550 méterre található a Fañabe strandtól. A szálloda 6 vízeséses úszómedencével, valamint erkélyes szobákkal várja vendégeit.

A Best Jacaranda tágas szobái légkondicionálóval és műholdas TV-vel felszereltek. Minden szobában
minibár és teljesen felszerelt fürdőszoba található.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2024. május 15-22. 


Részvételi díj tartalmazza:

   Utazás repülőgéppel,
   és modern autóbuszokkal
   Négy csillagos szállás
   félpanzióval
   7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
   szobákban
   20 kg -os feladható poggyász !!


Kötelezően fizetendő:
   betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   490 Ft/fő/nap
   Repülőtéri illeték: ár később
  Helyszínen kötelezően fizetendő ár:
  ár később

Extra fizethető:
   Egyágyas felár: ár később
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (3,5 %)
  

Egyéb

Helyszínen kötelezően fizetendő
ár:  ár később

 

 


    1. nap / Érkezés Tenerife - re
Indulás Budapestről repülőgéppel (a menetrend függvényében). Hét éjszaka szállás a sziget déli részén, négy csillagos Hotelben.  Transzfer a szállodába, majd egy üdvözlőital mellett megismerhetik a kirándulási lehetőségeket.      2. nap / Los Gigantes - Masca
                 - Garachico.

Ezen a csodás napon, megannyi látnivaló várja a csoportot! Először a sziget nyugati partján elhelyezkedő Los Gigantes felé utazunk, mely spanyolul „hatalmasokat” jelent, óriási sziklaképződményei után. Majd észak felé, Icod de los Vinosba vesszük az irányt, ahol Tenerife egyik jelképe a sárkányfa található, s annak is egyik legnagyobb és legrégebbi példány. E híresség mellett a Kanári-szigetek egyik legszebb terét (Plaza de La Pila), és a világ legnagyobb vulkáni barlangját is itt találjuk. Egy pici félszigeten fekvő Garachico városa történelmi épületeivel igazi kis ékszerdoboz, melynek tengerpartját a láva és az óceán találkozása alakította ki. A nap fénypontja pedig Masca 150 lakosú faluja, mely a hiedelmek szerint a kalózok rejtekhelye volt és sokak szerint még ma is kincsek vannak a barlangok mélyébe rejtve.

      3. nap /
La Laguna - Santa Cruz
               

A sziget északi részén fekvő La Lagu-na volt a Kanári-szigetek legelső városa, és ma az egyetlen a szigeten, amelyet a világörökség részévé nyilvánítottak. Gyarmati stílusú épületei, egyenes vonalú utcái egyedi arculatot kölcsönöz ennek az ősrégi egyetemi városnak. Ezután a sziget fővárosával ismerkedünk. Santa Cruz romantikus hangulatú utcácskákkal, festői szépségű főterével és kikötőjével várja az oda látogatókat. A város már 2000 évvel ezelőtt is lakott terület volt. Őslakói Guanche-ok voltak. Délután egy ba-nánültetvényt látogatunk meg, mely betekintést kínál egy működő kereskedelmi banánültetvény mindennapjaiba.

      4. nap /
La Gomera szigettúra
                 

Fantasztikus hajókirándulás La Gomera szigetére, mely az egyik legkisebb a 7 fősziget közül és a Világörökség részét képezi. Itt állt meg Kolumbusz Kristóf az új világ keresése felé vezető útján, megannyi kalandba keveredve.


     5. nap /
Teide - Orotava
          

Reggeli után a 3718 méter magas holdbéli Teide lábaihoz buszozunk, melynek csúcsa Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontja. Tengerészek szerint ez az a csúcs, amely az összes hegy közül a legmesszebbről látható. Aktív, de szunnyadó vulkán, a világ harmadik legnagyobbika. Majd Orotavába látogatunk. A várost a XVI. század elején alapították, és építészetével, kertjeivel, hagyományaival a mai napig gazdag történelmi örökséget tart életben. Ezután Puerto de la Cruz következik. Az észak-ra vezető út vadregényes, csodálatosan zöld, igazi trópusi hangulatot varázsol elénk. Botanikus kertjét III. Károly király alapította és több mint 200 különböző növény- és fafaj található a világ minden tájáról.

      6. nap /
Hajókázás (kalózhajón) -
                 Delfin szafari 

Ma, ha szerencsénk lesz, akár delfinekkel is találkozhatunk, mivel Tenerife vizeiben 27 különböző bálna- és delfinfaj él. Utunk során a személyzet borral és finom falatkákkal kedveskedik


     7. nap:
Szabadnap
               (pihenés és fürdőzés)


     8. nap: Hazautazás

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
EUB - kössön biztosítást