Szlovénia, Európa Zöld Szíve

49 900 Ft -tól
Az Alpok, a Dinári-hegység, a Kárpát-medence és az Adriai-tenger találkozópontjában zöldellő hegyek, kristálytiszta tavak és folyók, természeti ritkaságok, romantikus hangulatú középkori városok, cukrászati remekek várják az odautazót.

Utazás

Utazás egyénileg Siófokra, majd onnan autóbuszokkal folytatjuk utunkat Szlovéniába.

Szállás

Az első és utolsó éjszakát a siófoki Hotel Magisternben töltjük


Majd kettő éjszakát töltünk a Szlovén fővárosban, Ljubljana-ban. Szállodánk, az "Ambient Hotel" fekvéséből és kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően kellemes pihenést nyújt a fáradt utazó számára. Szálláshelyünk egy jól felszerelt, jó konyhával rendelkező három csillagos szálloda.

www.ambienthotel.si/en/hotel/

 

Ellátás

4 x büfés reggeli

4 x vacsora

Időpontok

2019. szeptember 16-20. / 4 hely

Részvételi díj tartalmazza:

   Utazás egyénileg, majd modern autóbuszokkal
   Siófoktól Siófokig
   4 éjszaka szállás félpanzióval

 

Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
   poggyászbiztosítás
   hozzájárulás: 450 ft / fő / nap
   Helyszínen fizetendő
   kirándulás csomag:  90 Eur / fő

 

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 5,000 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás: 4 %

 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:  90 Eur / fő


Amely a Következőket tartalmazza:
• autópálya díjak
• Magyar nyelvű idegenvezetést
   az utazás teljes ideje alatt
• Belépők:
  -Postojnai cseppkőbarlang
  -Pletnazás
  -Orchidea farm
  -Lendva, Cuk pince borkóstoló

1. nap / Érkezés Siófokra: 
Érkezés a Hotel Magistern-be egyénileg (igény szerint transzfer a vasút-, illetve a buszmegállótól). Szobák elfoglalása 14 órától. Délután szabadprogram, séta a parton. Este vacsora a szállodában.


 

2. nap / Szlovénia – Trojane – Ljubjana:
Reggeli után indulás Szlovéniába. A déli órákban érkezünk Trojáneba, ahol ebédelési, illetve fánkozási lehetőség nyílik.
Innen a szlovéniai szállodánkhoz utazunk,
ahol elfoglaljuk szobáinkat. (2 éjszaka)A kora délután folyamán Ljubljanába látogatunk. A szlovén főváros egy igazi kis ékszerdoboz. Bűbájos utcácskái és kicsiny terei mesébe illők. Látnivalói, múzeumi negyed, parlament, operaház, egyetem, Prešeren-tér, Hármas híd, Árkádos Vásárcsarnok, Szent Miklós-katedrális, Sárkány híd stb. Szabadidő a belvárosban és a várban. A ljubljanai fellegvár a várdomb tetejéről hívogatóan tekint le mindenkire. A látogatók körében nagyon kedvelt a modern sikló, mely különösen szép időben vonzó, hiszen nagyszerű kilátást, rálátást kínál a városra. (A sikló kb. 4,00 EUR, extra). A városnézés után visszatérünk szállodánkba (vacsora a hotel éttermében).


 

3. nap: Postojna – Bled - Škofja Loka

A mai nap folyamán először a világhírű Postojnai Cseppkőbarlangot keressük fel, mely Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. Több mint 200 éve vonzza a látogatókat, melynek száma meghaladja 36 milliót. Járatainak hossza 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva, melyből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg.

Következő állomásunk Bled. Érkezést követően pletnázás (hajókázás) a tavon. A kb. 20 személyes (kézi meghajtású bárka) pletna a tó közepén lévő Szűz Mária zarándok templom szigetre viszi utasait, miután a templomhoz 99 lépcső vezet fel. Kívánságharang megszólaltatása, a harangkötéllel a templom belsejében található. Belépő a templomba: 2,50 - 4,00 €/fő (EXTRA fizetendő!) Ezt követően szabadidő, séta a tóparton, de akár a híres bledi krémest is megkóstolhatjuk. A nap hátralévő részét Škofja Loka-ban töltjük. Csodás állapotban megmaradt óvárosa 1987 óta műemlék védelem alatt áll. Főterét csupa műemlék ház öleli körbe, utcácskáit pedig antik épületek sokasága alkotja. Nevezetessége a 600 éves Kapucinus híd, amely Közép-Európa egyik legrégebbi hídja.

 

4. nap: Maribor – Ptuj – Oceán Orchidea farm, Dobrovnik – Lendva Cuk pince, borkóstoló

A szállodát elhagyva Mariborba utazunk. A város Szlovénia második legnagyobb városa. Egyetemi város, katolikus érseki székhely, a Dráva partján. Épületei, utcái a Monarchiát idézik szemünk elé. Sétánk során láthatjuk a Víztornyot, Zsidótornyot, s a Fő tért, a reneszánsz Városházzal, de nem maradhat ki Európa legöregebb, mintegy 400 évesnek tartott szőlőtőkéje sem. Következő állomásunk Ptuj, Szlovénia legrégibb települése, ami már a Kr.e. 2. évezredben is lakott volt. Ptuj a középkorban virágzott. Séta, szabadidő az épen maradt óvárosban. Majd Európa legnagyobb Orchidea farmját keressük fel, ahol válogathatunk a szebbnél szebb virágok közül. Utunk végén a Cuk pincészet boraival köszönünk el az országtól, betekintést nyerve az ott élő magyarság életébe.

Érkezés Siófokra az esti órákban. Szállás a Hotel Magistern-ben (1 éjszaka). Szállás és vacsora a hotelben.


5. nap: Reggelit követően hazautazás egyénileg

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló