Római Vakáció 4 Napban

Római Vakáció 4 napban

102 800 Ft -tól
Olaszország fővárosa, az ókori művészetek védőbástyája, az olasz csizma ékszere, a hajdani Római Birodalom bölcsője, melynek területén található a Vatikán, a katolikus egyház központja, a világ legkisebb független állama.

Utazás

Utazás Budapestről Rómába, közvetlen repülőjárattal.

Hazautazás Rómából, szintén közvetlen repülőjárattal.

Szállás

Középkategóriájú szállások.

3 éjszaka Rómában
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2022. szeptember 16. -19.

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    3 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban
    1 × Ingyen felvihető
    kézipoggyász mérete
    (40 × 30 × 20 cm)


Választható poggyászok
(csomagtérbe):
- max 10 kg-os: 11.000 Ft/fő
  méret: 140 x 110 x 170 cm

- max 20 kg-os: 18.000 Ft/fő
  méret: 140 x 110 x 170 cm

 

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 460 Ft/fő/nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    38.300 Ft / fő
    Idegenforgalmi adó: 6 EUR/fő/éj
    Helyben fizetendő 
    részvételi díj: 160 EUR / fő
 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 8.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag: 160 EUR


1. nap: Budapest - Róma
Utazás Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Olaszország fővárosába Rómába, majd onnan tovább a közeli szállodánkba ahol 3 éjszakát töltünk. Érkezés utáni fakultatív program: Keresztény Róma A világ legkisebb államával, a fallal körülvett Vatikánnal ismerkedünk, mely már hat évszázada a pápák lakóhelye. A Szent Péter tér, melyen a kereszténység legnagyobb temploma emelkedik, egyedülálló és lenyűgöző. A bazilika főbejárata felett található az „áldások erkélye”, ahonnan az „Urbi et orbi” áldást adják a szentatyák, majd ellátogatunk a Vatikáni Múzeumokba. Sixtusi kápolna, melyben oly kiváló mesterek hagyták kezük nyomát, mint pl. Botticelli vagy Michelangelo. Ezt követően a kb. 2 órás szabadidő alatt elsétálhatnak olyan emlékekhez, mint az Angyalvár, mely a császárok temetkezési helye, majd börtön volt. Az operarajongók tudják, hogy innen vetette magát a mélybe a tragikus sorsú Tosca Puccini halhatatlan művében. Szállás és vacsora a hotelben.

2. nap: Antik és barokk Róma
Délelőtt az ókori, antik Rómával, majd a nap második részében a város barokk tereivel, s főbb jelképeivel ismerkedünk. Sétánkat a város jelképénél, a Colosseumnál kezdjük, amelyről azt tartják: „Róma addig áll, amíg a Colosseum.” A Capitolium dombjáról megcsodálhatjuk magát a Forum Romanumot, az ókori Róma szellemi, vallási központjának műemléképületeit, és romjait. Felkeressük az ókorból legjobb állapotban ránk maradt építészeti csodát, a Pantheont, ahol festők és királyok alusszák örök álmukat. A Piazza Navona a város legmozgalmasabb tere, mely egy ókori stadion romjaira épült. Sétálunk a régi lovasversenyek helyszínén a Corson. Pénzt dobhatunk a Trevi kútba, s megpihenhetünk a Spanyol lépcsőn. Városnéző sétánkat rövid szabadidőkkel megszakítva Róma egyik legszebb terén, a tojásdad alakú Piazza del Popolon fejezzük be. Ezt követően a mai napon még ellátogatunk a város egyik jelentős, ó-keresztény sírhelyéhez; Calixtus Katakombához.

3. nap: Róma fénypontjai
Programunkat a reggelit követően Latateráni Szt. János bazilikánál kezdjük, melyet belülről is megtekintünk, majd egy informatív buszos városnézés során átfogó képet kapunk a városról. Végigbuszozunk a Tevere/Tiberis mindkét partján, láthatjuk a Circus Maximust, mögötte a Császári palotákat, s Róma megannyi nevezetességét. A délelőttöt Maria Maggiora bazilikánál fejezzük be, melyet a legenda szerint Liberius pápa építtetett a Szűzanya kérésére. Együtt megyünk le a Via Cavouron a Colosseumhoz, ahol a kb. 2 órás szabadidőben egyénileg ellátogathatnak a Colosseumba, s ugyanazzal a belépőjeggyel sétát tehetnek a Forum Romanum területén vagy elfogyaszthatnak egy igazi olasz ebédet egy hangulatos étteremben.

4. nap: Ostia - Hazautazás
Reggeli után Ostia Anticába látogatunk, ahol egy ókori város tárul a szemünk elé fürdőivel, kocsmáival, templomaival, a kikötő kereskedelmi képviseleteivel, színházával. A látogatás követően rövid szabdidő Ostia hangulatos tengerpertján. Ezután elindulunk a repülőtér irányába, ahonnan hazarepülünk Budapestre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló