Norvégia 8 napban

utazás a fjordok földjén

377 000 Ft -tól
Természetesen Norvégia a fjordjairól a leghíresebb. Az UNESCO Világörökségi listáján két elképesztő szépségű fjord is szerepel: a Geiranger- és a Nærøy-fjord, melyek az általunk összeállított programban is szerepelnek.

Utazás

Utazás Osloba közvetlen repülőjárattal

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás szintén Osloból

Szállás

Oslo közeli három
csillagos szálloda:  1. éjszaka

Lillehammer közeli három csillagos
szálloda: 2. éjszaka

Alesund közeli három csillagos

szálloda: 3. éjszaka

Leikanger közeli három csillagos

szálloda: 4. éjszaka

Bergen közeli három csillagos
szálloda: 5. éjszaka

Oslo közeli három
csillagos szálloda:  6. & 7. éjszaka

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt
biztosítjuk a félpanziós ellátást.

(sok irodával ellentétben Oslo-ban
      is biztosítjuk a vacsorát)

Időpontok

  2022 június 29. - től

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállást félpanzióval
    20 kg-os feladható poggyász

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás: 460 ft / fő / nap

    Nemzetközi reptéri illeték:
    35.000 Ft/fő

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  300 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 14.500 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

    Helyszínen fizetendő

Kedvezményes Csomagár: 300 EUR

Az ár a következő belépőket tartalmazza
:

- Lillehammer Olympiapark (lift)
- Lillehammer Maihaugen Múzeum
- Komp: Eidsdal → Linge
- Troll autó
- Komp: Mannheller → Fodnes
- Bergen Fløibanen-sikló (oda-vissza)
- Hardanger Híd
- Fram Múzeum
- Kon-Tiki Múzeum

  

1. nap: Budapest - Oslo

Elutazás Budapestről a norvég fővárosba. Az érkezést követően informatív városnézés Osloban,  mely során érintjük a parlamentet, a Királyi Palotát, a városházát, az egyetemet és a Vigeland Parkot is. A városnézést követően transzfer az Oslo környéki szállodába (1 éj).

2. nap: Oslo - Lillehammer

Reggeli után utazás észak felé Lillehammerbe, a téli olimpia városába. Látogatás az Olimpiai Parkban, majd a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeum megtekintésével folytatjuk napunkat. A skanzen területére hozott több mint 140 régi épület, kvázi betekintést nyújt a régi norvég vidéki életbe. Majd szabadidő Lillehammer kedves belvárosában. Szállás és vacsora Slåsæterbek környékén (1 éj).
3. nap: Trollok fala - Trollok útja -
                    Alesund

Reggeli után utazás Európa legmagasabb függőleges sziklájához, melyet a Trollok Falának neveznek. Utunk a Trollok útja szerpentinjein keresztül vezet. Miután a Trollok Falánál elkészültek a fotók folytatjuk utunkat a több szigetre épült Alesund irányába. A várost elsősorban csodálatos fekvése, másrészt a szecessziós stílusú épületei miatt keresik fel. Szállás Alesund környékén. (1 éj).
4. nap: Geiranger Fjord -
               Briksdal Gleccser - Sogne F.

Alesund-ban töltött éjszakát követően elindulunk a fjord vidék irányába, komppal átkelünk Eidsdal-ból Linge városába, hogy megérkezzünk Geiranger-be. Majd kb. 1 órás hajókázáson veszünk részt az egyik legszebb fj ordon a Geiranger fjordon. Hellesylt bájos falujában kötünk ki, és tovább indulunk a Briksdal Gleccserhez. Érkezést követően speciális járművekre szállunk fel, amelyekkel megközelítjük a gleccsert, majd sétát teszünk Európa legnagyobb összefüggő gleccsermezőjén. Szállás és vacsora Sognefj ord közelében (1 éj)
5. nap: Sogne Fjord - Bergen

Reggeli után kompátkelés Mannheller és Fodnes között, majd érkezés Flam-ba. Két órás hajóút a Nærøyfj ordon, amely során több helyen magasból lezúduló vízesésekben gyönyörködhetünk. Gudvangenben kötünk ki, majd továbbutazás a csodálatos fekvésű Bergenbe. Délután városnézés és szabadidő a városban. Városnézésünk során érintjük a világörökség részét képező rakparti házsort, majd a Floiban-nal felkapaszkodunk Bergen felé, ahonnan csodás képeket készíthetünk az elénk táruló városról és a vidékről. Szállás Bergen környékén (1 éj).
6. nap: Bergen - Vøringfoss-vízesés
                 Hardanger-fennsík

A reggelit követően kelet felé indulunk tovább, a Hardanger-fj ord mentén. Ezen a napon a a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, majd  a Hardanger-fennsíkon (Hardangervidda) utazunk keresztül. Ez a terület egy kb. 100 négyzetkilométer kiterjedésű, kietlen, vad fennsík, nyáron is hófödte magaslatokkal, kristálytiszta vizű tavakkal és óriási vízesésekkel. Útközben megtekintjük Norvégia egyik legismertebb turistalátványosságát, a gigantikus Vøringfoss- vízesést. Megközelítése a 7 km hosszú, szűk Mabodal-völgyön keresztül lehetséges. A kilátóhelyen szinte érezni, ahogy dübörög lábunk alatt a föld, amint a víztömeg 150 méteres mélységbe zuhan alá. Az esti órákban érkezünk Oslo környéki szálláshelyünkre. (1 éj).
7. nap: Oslo
              (Fram & Kon Tiki Múzeum)

Reggeli után visszatérünk Osloba, hogy megtekintsük leghíresebb múzeumait. A Fram múzeum Oslo egyik legérdekesebb múzeuma. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a „pincétől a padlásig” bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba. Majd ellátogatunk a Kon-Tiki Múzeumba, és megtekintjük a híres hajókat, amelyeket Thor Heyerdahl norvég felfedező használt a modern történelem néhány nagy tengeri utazása során. Délután szabadidő Oslo-ban.
8. nap: Oslo - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló