7 Nap Lengyelországban

Varsó - Krakkó

89 900 Ft -tól
Miért pont Lengyelország?  A magyarok iránti szeretet, a legendás városok, számos építészeti korstílus és gasztronómia, ahol napról-napra Európa történelmi hétköznapjait élhetjük át. Bájos falvak, izgalmas és nyüzsgő városok hangulata (Varsó, Lublin és Krakkó óvárosa) párosul, hegyek és völgyek friss levegőjével (Zakopane). Dombtetőn pihenő mesés monostor (Czestochowa).

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről,
vagy a legközelebbi nagyobb településről.

Szállás

Középkategóriájú szállások 

6 éjszaka elhelyezés 2 illetve, 3 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanzióval

Időpontok

2020. június 27. -től

Részvételi díj tartalmazza:

   Utazás modern autóbuszokkal
   6 éjszaka szállás félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
   poggyászbiztosítás: 450 Ft/fő/nap
   Helyszínen fizetendő
   kirándulás csomag:  160 Eur / fő

Extra fizetendő:
   Egyágyas felár: 6.3
00 Ft/éj
   (vagy társítás)
   Stornóbiztosítás (2,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
Kedvezményes csomagár:
160 Eur

1. nap: Indulás a hajnali órákban
Komárom - Nagyszombat - Trencsén - Zsolna útvonalon Lengyelországba. Technikai szüneteket követően 1 óra magasságában érkezünk meg Auschwitzba, az egykori koncentrációs táborba. Látogatás a legnagyobb hitleri haláltáborban, a temetőbe, majd az Emlékezet emlékműve megtekintését követően tovább Czestochowa-ba, utunk első szálláshelyére. (1éjszaka)

2. nap: Czestochowa - Lodz - Varsó
A délelőtt egy részét Czestochowa-ban töltjük. A város Jasna Gorával, Lengyelország vallási fővárosa. Az védőfallal és parkkal övezett egyházi és lakóépület együttest, Pálos rendi monostort nevezik Jasna Goranak, - magyarul Fényes Hegynek. Itt található a Fekete Madonna ikon. Varsóba vezető utazásunkat Lodzban szakítjuk meg. Rövid városnézés szabadidő a neoreneszánsz és szecessziós épületek, kávézók, éttermek, sörkertek szegélyezte, 5 km-es hosszú - Európa leghosszabb sétálóutcájában -, a Piotrkowska utcában. Itt áll a Grand Hotel. Vendégei között volt Roman Polanski, Tito és Himmler is. A hotel előtti járdán látható a hollywoodi mintára készített lodzi “Walk of Fame”, Lengyelország leghíresebb színészei és rendezői kézlenyomatával. A 78-as szám alatti házban született, és töltötte gyermekkorát a világhírű lengyel zongoraművész, Artur Rubinstein. Késő délután foglaljuk el szobáinkat Varsóban, az ország fővárosában (2 éjszaka)

3. nap: Varsó
Egész napos városnézés a Visztula által kettészelt lengyel fővárosban, Varsóban. Megtekintjük óvárosát, a Királyi Palotát, majd sétálunk a kedvelt Lazienki parkban, ami rengeteg kis mókusnak ad otthont. Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát, a Nagyszínházat, a jelképes Kultúra és Tudomány Palotát és a városközpont modern felhőkarcolóit. A délután folyamán mindenkinek lehetősége lesz egyénileg is felfedezni Varsót.

4. nap: Varsó - Lublin
A délelőttöt még a fővárosban töltjük, és déli órákban indulunk tovább Lublinba. Szállás elfoglalása, majd a vacsorát követően közös esti séta. (2 éjszaka Lublinban)

5. nap: Lublin
Az ország keleti részében található az évszázadok során többször, különböző háborúkban lerombolt Lublin. Ma Lengyelország egyik legszebb városa. A 2. világháború előtt itt élt a legnagyobb zsidó közösség, így azt lengyelországi zsidóság informális fővárosának is nevezték. A múltban a nyugati és keleti kultúrákat találkozó pontja. Szép példája a Szentháromság-kápolna épülete, ahol a katolikus és a (keleti) bizánci építészet jegyei csodás együttest alkotnak, de ilyen szemet gyönyörködtető látvány vár, a hatalmas, reneszánsz védőbástyával. Közelében találhatók a Szt. Lázár kórház régi épületei és a Szt. Adalbert templom. A város építészeti szimbóluma máig a Krakkói Kapu, ahol a Várostörténeti Múzeum található. Ellátogatunk a piactérre is, melynek eredete a VI. századra datálható.

6 nap: Krakkó
Reggeli után továbbutazunk Krakkóba. Délután városnézés Kis-Lengyelország fővárosában, Krakkóban. Séta a zsidó negyedben, majd tovább busszal a Wawel dombjára épült Királyi-palotaegyütteshez, mely egykor a lengyel királyok rezidenciája volt. A katedrálisában található a nemzeti Pantheon, tiszteletünket tesszük Báthori István sírjánál is, akit sokan Mátyás király óta az egyik legsikeresebb magyar politikusnak tartanak. Sétát teszünk a csodálatos óvárosban. Itt található Európa legnagyobb főtere, az egykori kereskedelmi központ, a posztócsarnok, és Mária-templom, mely egyedülálló fából készült szárnyas oltáráról ismert. Szabadidő, vásárlási lehetőség. (1 éjszaka)

7. nap: Zakopane - Hazautazás
A szállodát elhagyva először Zakopane-ba indulunk. A város fölé magasodó a festői táj szépsége mindenkit elbűvöl. Faragásokkal díszített házai, és lakói, a górálok, s az ő meséik ámulatba ejtik a látogatókat. Sétálunk a Krupówki utcában, mely Lengyelország öt leghíresebb utcájának egyike és ahol kedves kereskedők árulják helyi portékájukat. Felkeressük a Szent Kelemen fatemplomot és a mellette álló Gasiennica Kápolnát, a környék legrégibb szakrális létesítményét. A rövid közös séta után, szabadidő, piacozás. Ezt követően búcsút intünk Lengyelországnak és haza indulunk.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló