Skócia Körút Busszal

Edinburgh - Loch Ness - Glasgow - St. Andrews

399 400 Ft -tól
Európa ősi vidéke, amely a Nagy-Britannia egyik legszebb területe. Az ide látogató csodálatos városokat, idilli falvakat, mesékkel teli romkastélyokat és páratlan szépségű tájat talál, egy olyan szegletét a világnak, ahol még ma is a nyugalom és a visszafogottság uralkodik.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal

Szállás

Középkategóriás szállások:

01. éjszaka: Ludwigshafen

02. éjszaka: Komphajón
03. & 4. éjszaka: Edinburgh
05. éjszaka: Perth
06. éjszaka: Inverness környékén
07. éjszaka: Felföldön
08. éjszaka: Glasgow közelében
09. éjszaka: Dover környékén
10. éjszaka: Ludwighafen

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019.07.29. - 08.08.


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    félpanzióval
    10 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    Belépők a programsorban
    leírtak szerint

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 9,500 Ft/éj
   
Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb


0. nap: Utazás
kb. 23:00 órakor indulás Budapestről M1 – Ausztrián át – Németországba (970 km)

1. nap: Érkezés a tranzitszállásra Ludwigshafenbe
Szállás elfoglalása, szabadidő, wellnessezés, pihenés. (1 éjszaka)

2. nap: Utazás Amszterdamba (485 km)
Kora délután érkezünk Amszterdamba, idő függvényében rövid buszos Amszterdam városnézés, szabadidő, majd tovább a kikötőbe a komphajóhoz. Beszállást követően elfoglaljuk a hajókabinokat (1 éjszaka) vacsora és az éjszaka folyamán áthajózunk Nagy-Britanniába.

3. nap: Newcastle - Alnwick - Bamburgh - Berwick - Edinburgh
A hajón elfogyasztott reggelit követően elfoglaljuk helyeinket a buszon, elindulunk északra. Első állomásuk Alnwick várkastélya lesz, mely Anglia 2. legnagyobb, ma is lakott vára, s Northumberland grófj ának birtoka. Évente 800 000 keresik fel, a népszerűségét az itt forgatott filmeknek is köszönheti (pl.: Harry Potter) Építése 1096-ban kezdődött, de mai olasz reneszánsz stílusát, formáját a 19. század során nyerte el. Falain Turner, Canaletto, Tintoretto művei sorakoznak. Továbbhaladva fotószünet Bamburgh váránál, ezt követően érünk Berwick-upon-Tweed-be, a skót – angol határvárosba. Anglia történelmi hangulatú városai közül egyértelműen Berwick-upon-Tweed viszi a pálmát. A település fordulatos, véres múltra tekint vissza. Várának romjai és a városfalak, rendkívül jó állapotban vészelték át a századokat. Dávid skót király, királyi város címmel jutalmazta. Ezt követően érkezünk meg első skót szállásunkra, Edinburgh-ba (2 éjszaka)

4. nap: Edinburgh
A mai nap a Világörökség részét képező Edinburgh felfedezésével kezdődik, amely Skócia fővárosa, Észak-Európa gyöngyszeme. Vára a skót területek leglátogatottabb műemléke. Itt őrzik a koronázási ékszereket, többek között a híres koronázási követ is, melyet minden brit uralkodó megkoronázásakor használnak. Délután ellátogatunk a katedrálisba, megnézzük a doboló kisfi úról elhíresült Tron templomot és elsétálunk a Holyrood Palotához, amely a brit uralkodók városi székhelye. Buszos városnézésünk során megismerkedünk a György-kori Újvárossal és a Sir Walter Scott emlékművel is.

5. nap: Forth Bridges - St. Andrews - Dundee - Angus - Perth
Indulást követően fotószünetet tartunk a frissen Világörökségi rangot nyert Forth Railway Bridgenél, amely a világ egyik leglátványosabb hídja. Ezt követően St. Andrews-ba, a golf őshazájába indulunk, ahol a szürreális romkatedrális megtekintése mellett sétálunk az óvárosban, majd megtekintjük a világ egyik legősibb golfpályáját. Lehetőség nyílik lefotózni a híres tengerpartot, amely a Tűzszekerek című fi lm futójelentében vált ikonikussá. Délután Dundee-ban, az Angus-marháról elhíresült vidék központjában teszünk rövid látogatást. Itt horgonyoz az Antarktisz és a Déli Sark kutatóhajója, a Discovery. Szállás Perth környékén (1 éj)


6. nap: Felföld I. rész
Pitlochry (whisky) - Blair kastély - Inverness Irány a Felföld, az igazi skót jelképek őshazája: a reggelit követően a Blair Atholl whiskyfőzdét látogatjuk meg, amely 220 éve főzi a skótok imádott nedűjét. A Whiskykóstolás után Skócia egyik legnagyobb kastélyát, a meseszép park közepén elterülő Blair kastélyt tekintjük meg, amelynek ura tartja fent Európa utolsó, hivatalos magánhadseregét. Fotószünetekkel tarkított utunk Európa egyik leglakatlanabb, vad vidékére vezet, a legészakibb skót város, Inverness felé. Szállás Inverness közelében. (1 éj)

7. nap: Felföld II. rész
Loch Ness - Fort Augustus - Fort William - Glencoe-völgy Elindulunk délnek a fantasztikus szépségű Kaledóniai-csatorna mentén. Először Loch Ness mellé érkezünk, amelynek legendája Skócia legismertebb természeti látványosságává teszi. Kitekintünk a tóra Urquhart várából, remélve, hogy mi fedezhetjük fel a tó titokzatos lakóját. Majd délnek haladva megállunk Fort Augustus történelmi zsilipjei mellett, és fotózunk a Loch Lohry partján valamint a Commando Memorialtól, ahonnan szép idő esetén még az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa a Ben Nevis is látszik. Estefele végighaladunk a festői és megdöbbentő Glencoe völgyön. Szállás a Felföldön. (1 éj)


8. nap: Stirling-Glasgow
Reggelit követően Stirling vára felé vesszük az irányt. Ez Skócia legfőbb erődítménye (az Edinburgh-i vár mellett) ahol számos királyt koronáztak, és amely 8 ostromot élt át. A várból kitekintve a „Rettenthetetlen” William Wallace emlékművét láthatjuk a távolban. Délután érkezünk Glasgowba, amely Skócia legnagyobb városa, fontos kikötő évszázadok óta. A katedrális meglátogatása után a belvárosban sétálunk és utolsó skót délutánunkat szabadidővel zárjuk. Szállás Glasgow környékén (1 éj)

9. nap: Hexham - York - Ashford
A reggelit követő első úti célunk Hexham lesz. Hexham a Tyne-folyó völgyének romantikus városa. Történelmi épületekben itt igazán nincs hiány, köztük a legjelentősebb az apátság, melyet 674-ben alapítottak. Belsejében lépcsősor vezet az elképesztő teljességében megmaradt szász kriptához, melyet részben római kövekből építettek. Hexham központjában Erzsébet- és György-korabeli házak között sétálhatunk. A következő megállónk már York városában lesz. Yorkot az Egyesült Királyság legrégebbi városnak is szokták nevezni. Gyönyörű és egyben nagyon sok látványossággal van tele ez a páratlannak mondható város.  Számtalan régi emlék épségben megőrizte jellegzetes mivoltát. A város középkori városfallal van körülvéve, ahol a turisták körbejárhatják a várost. Szűk kis utcák vezetnek a főtérre, ahol megtalálhatjuk a York-i katedrálist is, ami Észak-Európa legnagyobb gótikus temploma. Az esti órákban érkezünk az ashfordi szállásunkra, ahol az utolsó éjszakánkat töltjük a szigetországban.

10. nap: Ludwigshafen
Reggeli után Dover irányába buszozunk, ahol kompra szállunk.
Miután kikötöttünk Calais-ban elindulunk Ludwigshafen felé. ( 1 éj)


11. nap: Amszterdam - Köln - Ludwigshafen
Hazautazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló