8 Nap Marokkóban

CASABLANCA - MARRAKESH - FES - MEKNES - AGADIR

159 800 Ft -tól
Marokkó a legváltozatosabb éghajlatú és földrajzú afrikai ország. A hegyek, a sivatagok és oázisok, a csodák és az ellentétek országa. Az arabok, berberek, tuaregek és nem utolsó sorban Rejtő Jenő világa.

Utazás

Utazás Marrakesh - be repülőgéppel a Ryanair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás szintén Marrakesh - ből a Ryanair járatával.

Szállás

7 éjszaka minőségi négycsillagos szállodákban:

Marrakesh: 1. és 2. éjszaka

Fes: 3. és 4. éjszaka

Casablanca:  5. éjszaka

Agadir: 6. és 7. éjszaka

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A reggeli és a vacsora svédasztalos rendszerben kerül felszolgálásra.

Időpontok

2019. október 11. -től / Betelt

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával
   

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 400 ft / fő / nap

   
Nemzetközi repülőtéri illeték: 39.800 Ft
    Marokkói baksis : 30,- EUR
    Helyszínen fizetetndő
    kedvezményes csomagár: 220 EUR


Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 4,900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb

Kedvezményes csomagár:
220 EUR

Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idők bölcsei, építészei és kézművesei építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit. A „legnyugatibb Kelet” országa, az „arab Nyugat”. Mese, romantika, egzotikum keveredése, varázslatos királyi városok, az Atlasz-hegység hófödte csúcsai, cédruserdők, homoksivatagok. Itt megtalálja a Kelet rejtelmeit és eljuthat Humphrey Bogart Casablancájába, vagy a tündöklő Marrakeshbe.

1. nap:
Indulás Budapestről repülőgéppel (a menetrend függvényében) Marrakeshbe. Transzfer a szállodába. (2 éjszaka)

2. nap: Marrakesh
Ma felfedezzük a régi karavánutak kereszteződésében, datolya- és pálmaligetek tövében fekvő ősi királyi várost. Marrakesh műemlékekben igen gazdag, ezért rengeteg látnivaló vár ránk, mint a rózsaszínű óvárosban található Koutoubia-mecset, a Saadiana sírok, vagy a Holtak-tere, melyet Afrika legnagyobb szabadtéri színpadaként is ismert.

3. nap: Beni Mellal - Fes
Ébredés és reggeli után hosszabb útra indulunk. Az utazás során az ország változatos természeti kincseit ismerjük meg. Berber-falvakon és a Közép-Atlasz erdein keresztül jutunk el Beni-Mellalban, mely bájos gyümölcsöseivel egy igazi kis kereskedőváros. Séta az Ain Asserdoun forrásnál. Késő délutáni órákban Marrakeschbe érve már messziről látszanak az Atlasz hófedte hegyei, mely különlegesen hat egy trópusi világban, s mutatja, hogy a város varázsával semmi sem vetekedhet. Szállás és vacsora Fesben (2 éjszaka).

4. nap: Fes

Mai napunkat Fesben töltjük, mely az ország szakrális és kulturális központja. Medinájában, azaz óvárosában szinte kézzel fogható a múlt, mivel utcáival, mecseteivel, kézművesiparával akár egy élő múzeum. A város I. és II. Idrisz alatt lett Marokkó első fővárosa, kiknek köszönhetően Fes ma a Világörökség része. Ellátogatunk a mauzóleumhoz, majd a sikátorokban tett séta után eljutunk a Királyi palotához, Mellah főutcájára, mely egykor magába foglalta a zsidó negyedet is.

5. nap: Meknes - Rabat - Casablanca
Délelőtt Meknesbe utazunk, melyet Marokkó leghatalmasabb városának szántak. A város neve szorosan összekapcsolódik a nagy szultán, Moulay Ismail nevével, aki egy igazi álomvárost alakított ki hosszú városfallal, hatalmas városkapukkal és palotákkal. Nem kis túlzással a marokkói Versailles-nak is nevezik. A szultánmauzóleumának megtekintése után elindulunk Rabatba királyság fővárosába, melynek műemlékekkel teli óvárosa (Medinája) szép példája a múltnak. Olyan csodákat találunk itt, mint a Hasszan-toronyból való kilátás, a hangulatos piacok, a királyi palota előtti gárdisták felvonulása, vagy épp az újvárosban található V. Mohamed mauzóleuma. Szállás Casablanca-ban. (1 éjszaka).

6. nap: Casablanca - Agadir
Buszos városnézés keretén belül megismerkedünk Casablanca oly nevezetességeivel, mint az iszlám világ egyik legnagyobb vallási épülete, a II. Hassan mecset, vagy az óceán partján elhelyezkedő Anfa negyed, mely egykor a karthágóiak kereskedelmi helye volt. Kora délután térünk vissza a szállodába, hogy elfoglaljuk a szobáinkat, hogy kipihenjük a hosszú utazást és felkészüljünk az előttünk álló csodás élményekre. Szállás Agadir-ban. (2 éjszaka).

7. nap: 
Szabadnap, séta, vásárlás, vagy fürdés az Atlanti Óceánban.

8. nap: Hazautazás Marrakesh- ből
Búcsút veszünk Marokkótól. Transzfer a repülőtérre, majd indulás Budapestre.

 

 

 KAPCSOLAT_DATA

AJANLAT_DATA

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

ENTRY_ANTISPAM


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló