KORFU ZÖLD SZIGETE

98 800 Ft -tól
Korfu, (Corfu) a smaragd sziget, amely Gerald Durrell könyveit ihlette, egyedülálló tengerpartjával rabul ejti a látogatót.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

1. éjszaka: Paraliai tengerparton
2.-5. éjszaka: Korfun
6. éjszaka: Paralian


Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanzió.

Időpontok

2019. április 29 - május 5. / Betelt

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     üdülőhelyi díj

 

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 400 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő kirándulás csomag

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (4%)

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulások
kedvezményesen 175 Eur. / fő

Vadregényes tájai, kis falvai, méltán teszik az ország egyik legkedveltebb úti céljává. A sziget fővárosa Korfu, görögül Kerkyra zegzugos, keskeny kis utcáival, Itália hangulatát árasztó ódon épületeivel varázsolja el látogatóit. Sokak szívét elrabolja Korfu, ahogyan tette ezt Sissi királynéval is, aki palotát is építtetett magának a szigeten. Korfura, a görög mitológia egyik legromantikusabb találkozásának helyszínére hívjuk Önt, ahol a nagy utazó Odüsszeusz és a szépséges Nauszika királylány is egymásra lelt valaha.

 

 

1. nap: Utazás
Indulás előző nap éjszaka felszállási helytől függően, hogy minél előbb élvezhessük Görögország vendégszeretetét. Érkezés a délutáni órákban az Olimposzi Riviérára. (Parália 1 éjszaka)

2. nap: Mateorák - Korfu
Korai reggeli után elindulunk Korfu irányába. De mielőtt megérkezünk, egy kihagyhatatlan megállót tartunk a világörökségét képező Meteora szikláinál és kolostorainál. Az egykoron 24 kolostor közül 7 maradt épen. Ezek közül a Nagy Meteora kolostorral mi is megismerkedünk és kívülről az összes többiben is gyönyörködhetünk. Ezt a csodálatos látványt magunk mögött hagyva buszozunk tovább szépséges tájakon és hajózunk át Korfu szigetére.

3. nap: Korfu
A mai napunkat a 35 000 lakosú főváros megismerésével kezdjük. Korfu, a főváros egy ámulatba ejtő hely. Kellemes, régimódi elegancia hatja át. Az erőd bástyaként emelkedik a város fölé. Tőle nyugatra található Görögország legnagyobb és legszebb tere az Espenada, körben gyönyörű régi épületekkel. A város utcáin sétálgatva együtt jutunk el a város védőszentjének, Szent Spiridonnak a templomához, ahol a szent földi maradványait egy ezüst koporsóban őrzik. Végig sétálunk a Listonon, mely egy boltíves csarnok, tele kávézókkal és éttermekkel. A város megismerése után utunk egy likőrgyárban vezet. Itt olyan különleges italokat kóstolhatunk, melyek csakis Korfun készülnek. Csodálatos partszakaszokat érintve buszozunk tovább a sziget északi részére. Ilyen például Sidari, ahol a híres szerelmesek csatornája található. Sok szép élménnyel a hátunk mögött érkezünk vissza a szállodába.

4. nap: Kanoni félsziget
Ezt a napot a Kanoni félszigettel indítjuk. Itt található az angol kormányzók nyári rezidenciája. A félsziget, mint régészeti, mint idegenforgalmi szempontból Korfu legérdekesebb része. Itt található a sziget jelképének számító Vlaherna kolostor. Innen egy földnyelvről, kis csónakokkal lehet átjutni az „egerek” szigetére, ahol egy kis kápolna áll. Utunk következő állomása a sziget talán legismertebb épületéhez az Achilionhoz vezet. Látogatás a neoklasszicista stílusú palotában. Sissi rajongott a görög mitológiáért, ezért vetette körül magát mitológiai hősöket ábrázoló szobrokkal. Palotáját is egy görög hősről Achilleusról nevezte el. A nap végén egy igazi kis görög hegyi falucskával ismerkedünk.

5. nap: Paleokastritsa - Bella Vista - Lakonest
Ma a természet szépségeivel ismerkedünk. Utunk első állomása, Paleokastritsa egyik dombján álló bizánci férfi kolostor lesz, melyet a 13. században alapítottak. A kolostor megtekintése után, egy csodás élmény során a Jón tengerrel ismerkedünk, egy üvegfenekű hajó segítségével. Majd buszunk ismét a magasba visz minket egészen a Bella Vistahoz. A kilátóból lepillantva értjük csak meg igazán miért is hívják Korfut a smaragd szigetnek. Amerre csak nézünk, gyönyörű növényeket láthatunk. Utunk végén Lakonest, a hegyoldalba épült kis falucskát látogatjuk meg.

6. nap: Paralia
Reggeli után rengeteg sok szép élménnyel gazdagodva hajóra szállunk, és hátunk mögött hagyjuk Görögország smaragdzöld szigetét és visszautazunk Paráliára, ahol az utolsó éjszakát töltjük.

7. nap: Hazautazás napja
A reggeli után elindulunk hazafelé. Útközben rövid séta Thesszalonikiben.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló