KIS HORVÁT TAVASZ

29 900 Ft -tól
Három nap kultúrtörténeti és természeti örökségek nyomában.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

2 éjszaka szállás Zágrábban középkategóriás szállodákban.

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019. április 20 - tól / Betelt
2019. április 23 - tól / Betelt


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    2 éjszaka szállás félpanzióval Zágráb-ban

    középkategóriás szállodákban

Kötelezően fizetendő:
   betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   350 Ft/fő/nap
   Helyszínen fizetendő díjak összesen:
   75 Eur/fő


Extra fizethető díjak:
   Egyágyas felár: 5.400 Ft/éj
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (4%)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
díjak összesen: 
75 Eur

Az ár tartalmazza a Plitvicei belépőt is!

Felkeressük Horvátország régi fővárosát, Varasdot. Elragadó történelmi hangulat, macskaköves utcák és idilli kávézóteraszok várják a Varasdra látogató vendégeket. Zágrábban, a mai Horvátország fővárosában töltünk kettő éjszakát, és felkeressük többek között a magyar vonatkozású emlékeket is. Plitvicei tavakhoz minden évszakban érdemes ellátogatni, és megtekinteni ezt a természet alkotta csodát. A hazaúton Trakostyán várát , majd Ptuj városát keressük fel és a lendvai szőllőhegyek látványával zárjuk kirándulásunkat.

 

1. nap: Varasd - Zágráb
(Felszállási lehetőség a buszra Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa útvonalon, vagy ingyenes szállás lehetőség az indulást megelőző éjszakán Siófokon.)
Elragadó történelmi hangulat, macskaköves utcák, egy gyönyörű, gótikus-reneszánsz vár, idilli kávézóteraszok, kastélyparknak is beillő temető, gyógyfürdő. Ez mind megtalálható egy horvát kisvárosban, a határtól nem messze. A bájos városka – melynek neve egyébként a magyar város főnévből származik - központja autómentes, így nyugodtan átadhatjuk magunkat a bámészkodásnak. De ami a leginkább magával ragadó, az a város nyugodt, történelmi hangulata. Nem akármilyen idők tanúja volt - a török háborúban Varasd Horvátország fővárosa, kézműves céheinek és a
kedvező földrajzi helyzetnek köszönhetően már a 15. században a környék kereskedelmi és gazdasági központja volt, Mária Terézia pedig a horvát királyi tanács székhelyévé tette. Bármerre induljunk is a történelmi utcákon, egy idő után biztosan érintjük majd a főteret. Itt áll Európa egyik legrégebbi városháza épülete, mely 1523-ban épült, majd az 1700-as évek végén késő barokk stílusban gondolták újra. Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Szent István-székesegyház sem.

2. nap: Plitvicei tavak
Reggeli után Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjához látogatunk el, a 16 tóból álló szemet gyönyörködtető Plitvicei tavakhoz, amely 1979 óta az UNESCO Világörökségének része. A fűzérszerűen összefonódó tavak közel 200 kisebb-nagyobb vízeséssel kapcsolódnak össze egymással a Kapela hegységben. A szebbnél szebb smaragdzöld tavakon kívül megcsodálhatjuk az ország legnagyobb, 78 m magas vízesését (Veliki slap). Fontos a megfelelő, kényelmes túracipő megválasztása! Az egyedülálló természeti látványosságnál tett túránk után a délutáni órákban visszautazunk a szálláshelyünkre. Vacsora.

3. nap: Trakostyán - Ptuj - Lendva
Trakostyán a horvát szlovén határ közelében található. Várkastélya egy kúp formájú dombra épült, melyet gazdag növényzetű park együttes és egy tó vesz körül. A vár az északnyugat-horvátországi várrendszer része és a középkorban a Ptuj felől Bednja völgyében haladó utat tartotta szemmel. A várlátogatás után Ptuj városával ismerkedünk, amely Szlovénia legrégebbi települése. Ptuj a város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának műemlékvédelem alatt álló gyönyörű épületeivel, az apró terekkel, kacskaringós utcákkal és a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város főterén, a Szent György-székesegyházat és az itt magasodó Várostornyot, mely eredetileg őrtorony volt illetve az Orpheusz követ. A kellemes , élményekben gazdag három napot méltó képpen egy borkóstolóval zárjuk a lendvai szőlőhegyen.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló