Jordánia Színei 8 Napban

262 000 Ft -tól
Jordánia mesés világ, ahol Mózes a Nebo hegyen megpillantotta az ígéret földjét. Wadi Rum Jordánia leggyönyörűbb sivatagi tája, amelyről maga Arábiai Lawrence is nem egyszer szólt őszinte csodálattal.

Utazás

Utazás Amman - ba repülőgéppel a Wizzair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Amman - ból a Wizzair közvetlen járatával.

Szállás

Szállások:

1. és 2. éjszaka:
Holt-tenger 4*-os szálloda

3. és 4. éjszaka:
Petrában 4*-os szálloda

5. - 6. éjszaka:
Akabában 4*-os szálloda

7. éjszaka:
Holt-tenger 4*-os szálloda

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A összes reggeli és vacsora svédasztalos.

Időpontok

2024. március 16. - tól
   (Betelt)

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    7 éjszaka szállás félpanzióval
    Vízum díj (értéke: 60 USD)
    10 kg-os feladható poggyász
     (max. méret: 149 x 119 x 171 cm)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 860 Ft / fő / nap

   
Nemzetközi reptéri illeték:
    42.000 Ft/fő

    Baksis: 40 USA Dollár / fő

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:
    260 USA Dollár / fő


Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 12.900 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (3 %-tól)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:
260 USA Dollár / fő

 

1. nap / Amman - Holt tenger:

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután, majd transzfer a Holt-tenger mellett fekvő szállodánkba, amely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt. Délután már élvezhetjük is a Holt-tenger vize nyújtotta jótékony hatásait. Fürdőzés és kikapcsolódás tenger mellett, majd vacsora a szállodában (2 éj).

2. nap / Amman - Madaba - Nebo hegy:

Reggeli után kirándulás Amman-ba. A jordán főváros a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, Herkules-templom, Bizánci bazilika stb. Ezután a városközpontban folytatjuk utunkat: templomok, mecsetek és természetesen szabadidő a bazárban. A délután továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent Györgytemplomban, amely a Szentföld fontos helyeit mutatja be. Ezután a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét.3. nap / Hammamat Ma’in - Mujib Kanyon -
                      Kicsi Petra - Petra:

Reggeli után búcsút veszünk a szállodától és elindulunk dél felé. Délelőtt a világ egyik leglátványosabb sivatagi oázisát, Hammamat Ma’in-t tekintjük meg. Különleges élmény, ahogy a kietlen sivatagi tájból megérkezünk ebbe a lélegzetelállító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt található Jordánia legmagasabb vízesése. Majd a Jordán Grand Canyon, a Mujib Kanyon mellett haladunk el, ahol gyönyörű fokokat készíthetünk a völgyről. Ezt követően rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak váránál, amelyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A nap végén kis Petrát, más néven Siq al-Barid-ot keressük fel. Petrához hasonlóan ez is nabateus lelőhely, a homokkő kanyonok falába vésett épületekkel. Ahogy a neve is sugallja, sokkal kisebb, három szélesebb nyílt területből áll, amelyeket egy 450 métereskanyon köt össze. A késő délutáni órákban érkezünk meg Petrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. Szállás Petrában (2 éjszaka)


4. nap / Petra:

A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás fénypontja. A nabateusok a természettel harmóniában alkották meg nagyszerű építészetüket. A rózsaszín sziklában alakították ki templomaik, házaik és sírjaik homklokzatát. Petrában és környékén hozzávetőlegesen 800 emlék maradt fenn. 2007 óta Petra a világ hét „új csodája” közé tartozik. Szinte kanyarról-kanyarra áll meg az ember fotózni. Nem lehet betelni a színvilággal, mivel nincs két egyforma alakzatú és színű szikla.


5. nap / Wadi Rum, Aqaba:

Reggel továbbutazás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe. A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központhoz való megérkezést követően terepjárókba szállunk át, és kb. 4 órás, különleges ebéddel egybekötött barangolás következik a hatalmas sivatagi völgyben.  Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Akabába. Tiszta, homokos tengerpartja, áttetsző vize okán ideális helyszíne mind a hosszabb kikapcsolódást, mind a vízisportokat kedvelők számára. Napozás, úszás, vitorlázás, jet-ski - csak néhány a sok lehetséges időtöltés közül. Szállás Akabában (2 éj).


6. nap: Akaba

Tengerparti üdülés, fürdőzés és pihenés Akabában.
(fakultatív program lehetőségek pl.: hajókázás)
7. nap: Akaba - Jordán Völgy - Holt tenger

Reggeli után elindulunk északnak a Jordán Völgy mentén. Útközben megannyi látnivaló mellett visz az utunk, ahol hosszabb - rövidebb fotószünetre mi is megállunk, mint pl: Lót felesége sóbálványa, Lót barlangja, Mujib híd és szurdok, stb. A délutáni órákban érkezünk vissza Holt-tengeri szállodánkba, ahol az első két éjszakát töltöttük. A szállás elfoglalása után újra élvezhetjük a a sós tenger vizét.8. nap: Amman - Budapest
Reggeli után transzer az Ammani reptérre, és sok élménnyel gazdagodva hazautazunk Budapestre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló