Észak-Svájc, Mesés Tájak, Mesés Városok

Zürich - Bern - Basel - Cormar

119 900 Ft -tól
Kirándulásunk csodás városokon és álomszép tájakon, három országon keresztül mutatja be Svájc, Németország és Franciaország gyöngyszemeit.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállás.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

 

Időpontok

2023. július 10 - 15. / BETELT
 

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    5 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 ft / fő / nap

    Helyben fizetendő 
    részvételi díj: 170 EUR/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 5.900 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)
    Helyben fizetendő
    kirándulás csomagár 

 

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulások
kedvezményesen: 170 EUR/fő

 

A Fekete-erdő, a Római Birodalom egykori északi határa elsősorban onnan cseng oly ismerősen, hogy itt ered a Duna; továbbá olyan nevezetességek, mint a kakukkos óra, a Feketeerdősonka, a Fekete-erdő torta, és „A Klinika” című Tv-sorozat is növelik látogatottságát. A gazdag természeti kincsek mellett olyan méltó emlékeket őrző városokat látogatunk meg, mint a semlegességét óvva féltő svájci Zürich, Basel és Bern, vagy értékeit védő Freiburg Németországban. Ellátogatunk Strasbourgba, mely ma már a franciaországi Elzász mellett, az Európai Parlament társ fővárosa is, de nem hagyjuk ki mesevárosait Colmart és Ribeauvillé-t sem. Magas hegyekkel szakadékokkal szabdalt utakon és szelíd, szőlővel borított dombokkal-völgyekkel szegélyezett határvidéken járva kalauzoljuk gótikus, reneszánsz és barokk műemlékekben gazdag helyekre.

 

1. nap: Utazás
Indulás előző nap a késő esti, illetve a kora hajnali órákban felszállási helytől függően, hogy minél előbb élvezhessük németországi szállásunk nyújtotta szolgáltatásokat. Utazásunkat Schiltach városában szakítjuk meg egy kis pihenésre. A festői városka két folyó torkolatánál fekszik és egész óvárosa műemlékvédelem alatt áll. Szállásunk 5 éjszakára a Fekete-erdő középső részén lesz, ahol helyi képviselőnk várja a csoportot.
 

2. nap: Fekete erdő - Freiburg - Titisee
Első fakultatív programunk a Fekete-erdőt és Freiburgot érinti. Délelőtt a világ legnagyobb kakukkos óráját csodáljuk meg, mely több emelet magas. Az órakolosszus történetét egy élethű, népviseletbe öltözött viaszfi gura meséli el. Megkóstolhatjuk a helyi borkülönlegességet és lehetőségünk adódik szebbnél szebb ajándékok vásárlására. Buszunk ezután a Triebergi vízeséshez visz minket, mely Németország egyik legnagyobb és legváltozatosabb vízesése. A könnyű séta után gyönyörű utakon jutunk el a Titisee hez, mely a „Fekete-erdő klinika” egyik kedvelt helyszíne volt. Rövid fotószünet után Németország legrégebbi egyetemvárosába, Freiburgba utazunk. Itt található az ország egyik legszebb óvárosa, mely felett a székesegyház 116 méter magas gótikus tornya őrködik.

 

3. nap: Bern - Basel
Ma is egy izgalmas nap vár ránk. Bern városában kezdünk, mely az UNESCO Világörökség része, és egyben Svájc fővárosa. Tündéri utcácskái, díszes szökőkútjai, és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A város sok nevezetessége közt itt áll az Einstein-ház, illetve a 16. sz-ban kialakított Medveverem is. Bázel (Basel), a svájci-német-francia hármas határnál, a Rajna két partján elterülő város lesz délutáni programunk. Autómentes központja az óvárosi piactér, ahol a városháza és Rotterdami Erasmus sírját rejtő Münster templom is áll. És ha már Svájcban járunk, ne feledkezzünk meg a csokoládévásárlásról sem.

 

4. nap: Zürich - Schaffhausen - Rajnai vízesés
S íme egy újabb svájci nap, amly során az ország legnagyobb városával, Zürich-hel ismerkedünk, melynek óvárosa hűen megőrizte ősi jellegét. A Grossmünster, azaz a Nagykatedrális ikertornyai uralják a város sziluettjét. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb utcáján. A délutánunk is csodásan kezdődik. Schaffhausen óvárosában, az ország legszebb XVI.-XVII. századból ránk maradt szobrokkal és freskókkal díszített házai közt barangolunk. A nap fénypontja sokak számára Európa legszélesebb és legnagyobb vízhozamú vízesése, a Rajnai vízesés lesz. Zúgóját, hogy látványa felejthetetlen élmény maradjon, hajóval közelítjük meg.

 

5. nap: Strasbourg - Ribeauvillé - Colmar - Eguisheim (borkóstoló)
Utolsó fakultatív kirándulásunk Franciaországba, Elzász régióba vezet, melynek érdekessége, hogy jelentős német kisebbséggel bír. Buszunk először a tartomány és egyben Európa fővárosába, Strasbourgba vezet, melyet az „utak városának” is hívnak. Buszos városnézés után gyalogosan folytatjuk utunkat a Világörökséghez tartozó történelmi városmagban, mely az Ill-folyócska szigetén terül el. Továbbutazunk az elzászi borúton. Franciaország egyik legmesésebb városában, már a francia királyok által is kedvelt Colmarban sétálgatunk. A "legelzászibb" város rengeteg látnivalót kínál, de főként középkori favázas házakkal teli macskaköves utcáin szeretnek az idelátogatók sétálni. Középkori várfalai közt szinte egy időutazás részeseinek érezhetik magukat. Eguisheimben finom borokat kóstolunk.

 

6. nap: Élményekkel telítve búcsúzunk. Reggeli után elindulunk hazafelé.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló