Délvidék és Belgrád

Újvidék - Pétervárad - Belgrád - Zimony - Szendrő

37 800 Ft -tól
Ismerjük meg együtt a Délvidék múltját és jelenét! Utunk során a történelmi Délvidék ma Szerbiához tartozó vidékét mutatjuk be. A rengeteg magyar emlék, várak és finom ételek jellemzi az utazást.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

3 éjszaka Belgrádban

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019. július 4-7. / Betelt

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 400 Ft/fő/nap

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 4.800 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Fakultatív kirándulási
    lehetőségek
magyar nyelvű
    idegenvezetéssel,

    amit a helyszínen foglalhat le
    Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Kirándulások árai:
2. nap: 55 EUR
3. nap: 55 EUR

Helyben fizetendő kedvezményes
kirándulás csomagára

90 EUR / fő

1. nap: Újvidék - Pétervárad – Belgrád
Indulás kora reggeli órákban az M5-ös autópálya mentén, Kecskemét, Szeged, Röszke útvonalon. A határátlépés után városnézés Újvidéken (Novi Sad), a Vajdaság fővárosában. Rövid autóbuszos városnézés a belvárosban: Báni palota, Fórum Ház, Városháza, katolikus templom, görögkeleti székesegyház. Tovább a Duna túloldalán magasodó Péterváradra, ahol az erődöt, („a Duna Gibraltárja”), és a híres Óratornyot nézzük meg. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Majd rövid megálló a karlócai békekötés emlékhelyénél álló kápolnánál. Ezután a Szerémségen keresztül átutazva érkezünk meg belgrádi szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk.

2. nap: Belgrád - Zimony
Reggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk, amely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretén belül fedezzük fel a Szerb fővárost. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A fő látnivalói a Kalemegdan Erőd - az egykori Nándorfehérvári Vár - mely a Száva és a Duna összefolyása fölé épült, színház épülete, királyi palota, koronázási templom, valamint a parlament épülete. A szabadidő után a délutánt már Zimonyban töltjük. Zimony macskaköves utcácskákkal tarkított középkori óvárosa ad helyet Hunyadi János emlékművének. A híres törökverő itt halt meg 1456-ban, nem sokkal a győztes nándorfehérvári csata után. Hangulatos utcácskái és híres folyóparti éttermei nagy turisztikai vonzerőt jelentenek.

3. nap: Szendrő - Székelykeve - Pancsova - Folklór műsor
Reggeli után utunk következő állomása a romantikus Szendrő vára lesz. A Duna és a Morava összefolyásánál 1428-ban emelt, ma is kiváló állapotú vár 11 hektáros területével a Délvidék egyik nagy erőssége volt, Kinizsi Pál védte a törökkel szemben. Ezt követően ebéd Székelykevén. A falu a magyar nyelv legdélibb bástyája, lakosságának közel 90 %-a magyarnak vallja magát. A település lakóinak többsége a 19 század végén az öt bukovinai székely faluból áttelepültek leszármazottai. Majd az ebéd után a Temes folyópartján fekvő Pancsovába teszünk egy rövid kitérőt. A késő délutánt már Belgrádban töltjük, ahol egy szerb folklórműsoron veszünk részt.

4. nap: Hazautazás - Szabadka - Palics
A reggelit követően elindulunk hazafelé, ám előtte még felkeressük Palicsot és Szabadkát. Délelőtt séta és nézelődés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Szabadka leghíresebb nevezetessége a Raichle Ferenc által tervezett gyönyörű palota, mely a magyar szecesszió egyik remekműve. Innen végigsétálunk a színes homlokzatú épületekkel tarkított Korzón, majd a klasszicista Népszínházhoz és a város főterére érünk. Meglátogatjuk a városházát is, mely Szabadka és a délvidéki szecesszió szimbóluma. Délután átmegyünk Palicsra, ahol gyönyörködünk a meseszép Palicsi-tóban és környezetében, majd utazásunkat egy helyi borkóstolóval zárjuk. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő délutáni, kora esti órákban.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló