Cseh Remekek

Prága - Plzen - Karlovy Vary - Kutna Hora

44 900 Ft -tól

Köszöntsük a tavaszt Csehország legismertebb látványosságainak méltán híres Világörökségi helyszíneinek megismerésével. A Cseh fővárost sok jelzővel illették, mint „arany Prága”, vagy „száztornyú város”…

Utazás

Utazás autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről, vagy a legközelebbi nagyobb településről

Szállás

3 éjszaka szállás félpanzióval,
Prága közeli középkategóriás szállodában

Ellátás

Félpanzió.

Időpontok

2019. május 19-22. / Betelt
2019. május 26-29. / Betelt
2019. június 13-16. / 15 hely


Részvételi díj tartalmazza:

  Utazás autóbusszal az Ön
  lakóhelyétől, vagy a legközelebbi
  nagyobb településről
  3 éjszaka szállás
félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   400 Ft/fő/nap

   Helyben fizetendő
   kirándulás csomag: 115 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 4.800 Ft/éj
   
(vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (4%)

Egyéb

Helyben fizetendő
kirándulás csomag:

Ára: 115 Eur / fő

Prága csodálatos történelmi központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Ellátogatunk a Hradzsin-negyedbe, a régi cseh uralkodók várkomplexumába, majd sétálunk a sokat fényképezett Károly-hídon. Plzenben kóstolóval egybekötött sörgyári látogatáson veszünk részt. Eljutunk az ország legismertebb gyógyüdülőhelyére, a IV. Károly német-római császár által alapított Karlovy Varyba (Karlsbad) is.

 

     1. nap:
Utazás Szlovákián át a Cseh fővárosba, Prágába.

A korai vacsorát követően fakultatív esti programot kínálunk a Moldva folyón hajókázással és belvárosi sétával. A hangulatos fényárban úszó Prága, a kivilágított Hradzsin, az ősi Károly-híd, a belváros fényei várják az ideérkezőket. A hajókázás után sétalehetőség a Károly-hídon.

    
     2. nap:

Prága egész napos buszos és gyalogos városnézés.

Reggelit követően az „Arany Prágaként” is ismert város legfontosabb látványosságaival ismerkedhetünk meg. Délelőtt a Moldva folyó felett épült, Európa legnagyobb várkomplexumának tartott Hradzsinhoz látogatunk, ahonnan régen a cseh királyok kormányoztak. Megtekintjük az egykori koronázó helyet, a Szt. Vitus székesegyházat, mely Csehország legnagyobb-, és legfontosabb egyházi épülete. Prága legjobb állapotában fennmaradt román emlékét a Szent György Bazilikát is megismerjük, előtte a Kolozsvári fivérek Sárkányölő szobra áll. Majd a középkori eredetű Aranyművesek hangulatos kis utcácskájában teszünk sétát, ahol Franz Kaffka egykori lakóházát is láthatjuk. Eljutunk a díszes őrségváltás színhelyére. Majd a Kisoldal (Malá Strana) barokk építészeti emlékei, hangulatos éttermei, üzletei, zegzugos utcácskái között sétálunk Prága legismertebb látványosságához, a Károly-hídhoz. Számtalan utcazenész, mutatványos, árus várja az ide érkezőket. A hídon át, a Moldva túlpartján Európa legépebben fennmaradt zsidónegyedét keressük fel, a II. József császár nevét viselő Josefov városrészben, ahol számtalan érdekes látnivalóval találkozhatunk, köztük kontinensünk második legrégebbi zsidó temetőjével. Délután az Óváros olyan nevezetességeit ismerjük meg, mint a Lőportorony, a Vencel király idejéből származó Betlehem-kápolna, világhírű Orloj asztronómia óra. A szabadidőben számtalan üzletet, étteremet, sörözőt találunk. Esti órákban vissza a hotelbe, vacsora.

     3. nap:
Látogatás a világhírű plzeni sörgyárba, majd délután Karlovy Vary - ba

Délelőtt a sörgyártás fellegváraként ismert Plzenbe utazunk, ahol évszázadok óta gyártják minden világos sörök atyját, a Pilsner Urquellt. Ellátogatunk a Serfőző Múzeumba, ahol betekintést nyerünk a cseh titokba, hogy készül a remek aranyló színű nedű. Alkalmunk lesz kóstolásra és vásárlásra is. Majd az ország legnagyobb és legismertebb üdülőhelyére, az elegáns Karlovy Varyba (Karlsbad) utazunk. A IV. Károly császár által alapított város a 16. században Európa első gyógyüdülőhelye és fürdője lett. A nagy gyógyforrásának vízét ivó–, fürdő– és speciális kúrákra használják. Számos híresség gyógyítatta itt magát, köztük: Goethe, Schiller, Gogol, Beethoven, Brahms, Liszt Ferenc és Arany János is. A főképp klasszicista stílusban újjáépült, 1992 óta műemlékvédelem alatt álló belváros legfontosabb látványosságai: az Imperial Gyógyszanatórium, a Császárfürdő, a gótikus Mária Magdolna templom, a Kastélykút-kolonnád, valamint a világhírű Thermál Hotel, amely egyben a neves filmfesztiválok színhelye. Szabadidőben bárki megkóstolhatja Karlovy Vary világhírű italkülönlegességét, a Becherovkát és a speciális tányér nagyságú, ropogós, ízesített ostyalapot, az Oplatkyt is. A híresek és gazdagok üdülőhelye után visszatérünk a prágai szálláshelyünkre.

     4. nap:
A misztikus Világörökségi helyszín Kutna Hora és hazautazás

Reggelit követően búcsút veszünk Prágától, és a fővárosiak egyik kedvelt kirándulóhelyére, Kutna Horaba látogatunk el, amely a középkori cseh királyok fontos bányavárosa, kincstára, pénzverdéje volt. Itt választották meg a cseh trónra Jagelló Ulászlót, aki II. Ulászló néven magyar királyként is uralkodott. A városközpontban, mely 1995 óta a Világörökség része, megismerjük az egykori patrícius házakkal díszített főteret és a bányászok védőszentjének szentelt gótikus Szent Borbála katedrálist. Szabadidőt követően egy igazán egyedülálló, túlvilági hangulattal bíró látványosságot tekinthetünk meg, a Csontkápolnát. A bizarr műremek megtekintése után hazautazás.

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló