Prága - Drezda - Cesky Krumlov

Prága - Karlovy Vary - Drezda - Cesky Krumlov

84 500 Ft -tól

Köszöntsük a tavaszt Csehország legismertebb látványosságainak méltán híres Világörökségi helyszíneinek megismerésével. A Cseh fővárost sok jelzővel illették, mint „arany Prága”, vagy „száztornyú város”…

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal

Szállás

3 éjszaka szállás Prágában


Ellátás

Félpanziós:

(Svédasztalos reggeli & vacsora)

Időpontok

  2023. május 5.- től

Részvételi díj tartalmazza:

  Utazás autóbusszal az Ön
  lakóhelyétől, vagy a legközelebbi
  nagyobb településről
  3 éjszaka szállás
félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   490 Ft/fő/nap

   kirándulás csomag: 140 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 8.800 Ft/éj
   
(vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő
kirándulás csomag:

Ára: 140 Eur / fő

Prága - Drezda - Cesky Krumlov


Prága csodálatos történelmi központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Ellátogatunk a Hradzsin-negyedbe, a régi cseh uralkodók várkomplexumába, majd sétálunk a sokat fényképezett Károly-hídon. Eljutunk az ország legismertebb gyógyüdülőhelyére, a IV. Károly német-római császár által alapított Karlovy Varyba (Karlsbad) is.

 

     1. nap: Budapest - Prága
Utazás Szlovákián át a Cseh fővárosba, Prágába.

Indulás a kora reggeli órákban. Délután érkezés Prágába. Városnézésünket a várban kezdjük. Megtekintjük az egykori koronázó helyet, a Szt. Vitus székesegyházat, mely Csehország legnagyobb-, és legfontosabb egyházi épülete. Prága legjobb állapotában fennmaradt román emlékét a Szent György Bazilikát is megismerjük, előtte a Kolozsvári fivérek Sárkányölő szobra áll. Majd a középkori eredetű Aranyművesek hangulatos kis utcácskájában teszünk sétát, ahol Franz Kaffka egykori lakóházát is láthatjuk. Séta a kisoldalon a Károly hídig. Szabadprogram a belvárosban, majd az esti órákban érkezünk prágai szállásunkra, ahol három éjszakát töltünk.

    
     2. nap: Drezda

Drezda egész napos buszos és gyalogos városnézés.

Reggelit követően Drezda felé vesszük az irányt. Drezda az európai barokk korszakában élte fénykorát. A világháború során lerombolt város ma ismét régi fényében tündököl, történelmi épületeit újjáépítették. A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk templomig, érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t. Délután látogatás a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában, ahol a híres drezdai képtár, valamint a kincstár található. Esti órákban vissza a hotelbe, vacsora.

     3. nap: Karlovy Vary  - Prága
Látogatás a világhírű fürdővárosban, majd délután folytatjuk a Prágai városnézést

Reggeli után elindulunk az ország legnagyobb és legismertebb üdülőhelyére, az elegáns Karlovy Varyba (Karlsbad). A IV. Károly császár által alapított város a 16. században Európa első gyógyüdülőhelye és fürdője lett. A nagy gyógyforrásának vízét ivó–, fürdő– és speciális kúrákra használják. Számos híresség gyógyíttatta itt magát. A főképp klasszicista stílusban újjáépült, 1992 óta műemlékvédelem alatt álló belváros legfontosabb látványosságai: az Imperial Gyógyszanatórium, a Császárfürdő, a gótikus Mária Magdolna templom, a Kastélykút-kolonnád, valamint a világhírű Thermál Hotel, amely egyben a neves filmfesztiválok színhelye. Szabadidőben bárki megkóstolhatja Karlovy Vary világhírű italkülönlegességét, a Becherovkát és a speciális tányér nagyságú, ropogós, ízesített ostyalapot, az Oplatkyt is. Karlovy Vary látogatásunk után a délutánt már ismét Prágában töltjük. Rövid városnézés a zsidó negyedben és a  történelmi városközpontban,  melyet az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánított Marad elég szabadidő, hogy újra sétálgathatunk az ősi utcákon. Vacsora a szállodában.

     4. nap: Prága - Cesky Krumlov - Hazautazás
Cesky Krumlov és hazautazás

Reggeli után elhagyjuk prágai szállodánkat, majd utazás Český Krumlovba. A város a Moldva folyó kettős kanyarulatában fekszik, s Prága után az ország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. Történelmi negyede a világörökség része, 54 m magas vártornya a város jelképe. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost, majd  városnéző séta és szabadidő az óvárosban. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló