CIPRUS

A szépség és a szerelem szigete

236 000 Ft -tól
A sziget a Fölközi tenger keleti medencéjében helyezkedik el. Kellemes, mediterrán éghajlata, történelmi múltja egész évben feledhetetlen ottlétet biztosít az odalátogató vendégeknek.

Utazás

Utazás Larnaca-ba  repülőgéppel menetrendszerű közvetlen járattal.

A repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Budapestre szintén menetrendszerű közvetlen járattal.

Szállás

Part közeli négy csillagos szálloda:

Az Amethyst Napa Hotel & Spa szabadtéri úszómedencével és wellnessközponttal várja vendégeit Ajía Nápában.

Az Amethyst Napa Hotel & Spa nyári színekkel és fabútorokkal berendezett, modern szobákat kínál. Valamennyi szoba síkképernyős TV-vel, iratszéffel, vasalóval és légkondicionálással rendelkezik. A szobákból a medencére és a Földközi-tengerre nyílik kilátás.Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2023. október 11. - 18. / BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern autóbuszokkal
    Félpanziós ellátás
    7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban, középkategóriájú
    szállodában
    max 10 kg-os feladott poggy.:
    (méret: 140 x 110 x 170 cm)

20 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: 21.000 Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    41.000 Ft/fő

    helyben fizetendő
    részvételi díj: 140 Eur.

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 12.500 Ft/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Kedvezményes helyben
fizetendő részvételi díj: 140 Eur.

Ezen a szigeten született Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője, de már Jézus előtt 10 000 évvel is lakott volt. Megannyi kultúra nyoma maradt az utókorra. A mindennapokban is tapinthatóan jelen van a görög, és török, a keresztény és muzulmán hatások keveréke. Városaiban megtalálhatók az elegáns butikok mellett a keleti hangulatot idéző bazárok nagy választéka.

  

1. nap: Ciprus

Indulás Budapestről közvetlen repülőjárattal Ciprus szigetére, majd transzfer Ayia Napa -ban található szállodánkba.

Ayia Napa Ciprus keleti részén fekvő népszerű üdülőváros. Nevét az egykor Ayia Napa központjában álló kolosotorról kapta. Az “Ayia” görög szó magyarul szentet jelent, míg a Napa jelentése erdős völgy.  Ayia Napa Cape Greco közelében fekszik Ciprus keleti részén, délre Famagustától és az úgynevezett “vörös falvak” közé tartozik. Nevét ezek a települések a vörös földről kapták, ami beborítja ezt a területet. Ayia Napa egy igazi multikulturális üdülőváros, ami leginkább a brit, skandináv, görög, német, svájci, izraeli turisták körében kedvelt. Az évek leforgása alatt a város egy apró kis halászfaluból nőtte ki magát egy népszerű, nemzetközi üdülőhellyé.

2. nap: Nicosia, Lefkara

Kirándulás Nicosiába, Európa utolsó kettéosztott fővárosába. Városnézés keretén belül megtekintjük: velencei városfalak, Famagusta-kapu, Érseki Palota, Szt. János-katedrális stb. Majd busszal átmegyünk a törökök lakta Észak-Nicosiába. Ismerkedés az óvárossal, látogatás a Selimiye-mecsetben, az egykori Szent Zsófia Székesegyházban. Délután szabadidő a Laiki Yitonia negyedben. A festői stílusban restaurált házak az árusokkal, kézműves üzletekkel, éttermekkel az évszázadokkal ezelőtti Nicosiába vezetik a látogatókat. Délután visszautazás a szállodába, útközben pihenő Lefkara faluban. A hangulatos hegyi falu lakói évszázadok óta hímzéssel foglalkoznak.

3. nap: Szabadnap, pihenés

4. nap: Kurion, Aphrodité szülőhelye, Paphos
Délelőtt a több mint 3000 éves ókori város, Kurion maradványait látogatjuk meg, mely Ciprus egyik leglátványosabb ókori emléke. Ezután Városnézés Paphos-ban: királysírok a Krisztus előtti III. századból, Szt. Pál oszlop, ásatási terület a csodálatos mozaikokkal. Majd szabadidő kikötőben, és vissza a szállodába.

5. nap: Troodos-hegység (Lania, Kikko-kolostor, Kakopetria)

Reggeli után kirándulás a Troodos-hegységbe, melynek legmagasabb csúcsa közel 2000 méter magas. Séta Lania elbűvölő falujában, majd Ciprus leghíresebb kolostorát, a Kikko-kolostort nézzük meg. Délután egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában töltjük. A település szélén álló XI. századi Ayios Nikolaos templom értékes freskóinak megtekintése.

6. nap: Észak-Ciprus
(Famagusta, Bellapais, Kyrenia, Szt. Hilarion vára)
Ezen a napon Ciprus északi részét fedezzük fel. Délelőtt ismerkedés Famagustával: velencei városfalak, Othello-torony, a gótikus francia katedrálisokra emlékeztető Lala Mustafa Pasa-mecset. Tovább a Pentadaktilosz-hegységen keresztül Bellapaisba. E falucska egy gyönyörű fekvésű hegyoldalban található. Látogatás az egykori premontrei-kolostor gótikus épületegyüttesében. A következő állomásunk Kyrenia, amely városka bűbájos kikötője és a mellett álló erőd mindenkit elbűvöl látványával. Végül autóbusszal felmegyünk 700 méteres magasságba, lélegzetelállító fekvésű Szt. Hilarion várába.

7. nap: Szabadnap, pihenés

8. nap: Larnaca

A város fő nevezetessége a látványos Szt. Lázár-templom. A legenda szerint Lázár, miután Jézus feltámasztotta, Ciprus szigetére hajózott, püspökké választották és itt is temették el. A templom és a Szt. Lázár ereklyék megtekintése után szabadidő. Kora este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
EUB - kössön biztosítást