Bulgária 7 Napban

119 800 Ft -tól
Fedezze fel a Bulgária valódi történelmi emlékhelyeit, csodálatos építészeti remekeit, világörökségi helyszíneit. Szófia, rilai kolostor, Plovdid, Kazanlak csak néhány helyszín, melyet alaposabban is megismerünk idegenvezetőnk segítségével. Utazásukat egy tengerparti fürdőzéssel is megfűszerezhetjük.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

1.-2. éjszaka: Szófiában
3.-5. éjszaka: Naposparton
6. éjszaka: Szófiában


Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

  2022. Június 1. -től

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     üdülőhelyi díj

 

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 460 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő kirándulás csomag

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 5.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulások
kedvezményesen 150 Eur. / fő

1. nap: Utazás
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Szállás Szófiában vagy környékén. (2 éjszaka)


2. nap: Szófia - Bojanai templom - Rilai kolostor
A reggelit követően gyalogos városnézéssel kezdjük a napot Szófiában. Sétánk során megnézzük többek között a város szimbólumának számító Alexandar Nevszki-székesegyházat, a város névadó bazilikáját, a Szveta Szofi át stb. Szabadidőt követően koradélután kirándulni indulunk. Első állomásunk a Vitosa-hegység lábánál fekvő, élettel teli freskóiról nevezetes bojanai templomnál lesz, majd onnan továbbmegyünk a Rila-hegységbe, ahol látogatást teszünk a pravoszláv világ egyik legismertebb kolostorában, a rilai kolostorban. Megtekintjük a Rilai Szent János tiszteletére épített templomot, a múzeumot, valamint a kolostor látogatható részeit.


3. nap: Szófia - Sipka - Kazanlak - Napospart
Elhagyjuk Szófiát, és egy hosszabb buszozást követően a rózsák völgyébe érkezünk, ahol Bulgária talán leghíresebb exportcikkéhez, a rózsaolajhoz szükséges rózsát termesztik. Majd a már messziről fénylő arany hagymakupolás, sipkai orosz templomot tekintjük meg. Délután érkezünk Kazanlak-ba, látogatásunkat a város északi negyedében található Türbe-dombon lévő trák sírkamra másolatának megtekintésével kezdjük. A kamra falát a Kr.e. IV. századból származó hellenisztikus freskók díszítik. Ezt követően a Fekete-tenger felé vesszük utunkat. Burgasz mellett elhaladva a Fekete-tenger gyöngyszeméhez, az ókori görögök által alapított Neszebárhoz érkezünk. Szállás a Neszebár melletti Naposparton.(3 éjszaka)


4. nap: Várnai városnézés
Reggeli után utazás a Várna melletti Aladzsa-kolostorhoz, valamint Bulgária legnagyobb kikötővárosába, Várna óvárosába. A napot a közeli Aladzsa-kolostorban kezdjük, ahol egy egyedülálló sziklakolostort fedezhetünk fel. Ezt követően Várnába utazunk, ahol ellátogatunk az 1444-es várnai csata emlékparkjába, ott megnézzük Hunyadi János szobrát, a kicsiny múzeumot és I. Ulászló király szimbolikus sírját. Buszos városnézésünk a városi katedrális érintésével a tengerparton ér véget, ahonnan szabad program veszi kezdetét.


5. nap: Pomorie - Szozopol - Nessebar
Napospartról kiindulva útba ejtjük Pomorie-t, ahol megtekintjük a Szt. György kolostort, majd Szozopolba látogatunk, ahol ismerkedünk a hangulatos óvárossal. Majd Neszebarba látogatunk. Nessebar egy félszigeten fekvő festői városka, amely közvetlenül a Napospart mellett található. A szárazfölddel egy hosszú, és keskeny "híd" köti össze, amely 9000 éves. A 10 ezer lakosú város szépségére jellemző, hogy óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Sok szép látnivaló után kora délután érkezünk vissza a szállodába, hogy legyen idejük fürdeni a Fekete tengerben.


6. nap: Plovdiv - Szófia
Elhagyjuk a Napospartot, és elindulunk vissza Szófia irányába. Útközben látogatást teszünk a Kelet-Rumélia fővárosában, Plovdivban. Itt időben visszacsöppenünk az ókorba, hiszen a város régészeti múzeumában páratlan szépségű trák leleteket láthatunk, de lehetőségünk nyílik megtekinteni a mai napig látogatókat fogadó ókori színházat, illetve egy dzsámit is. Ezt követően sétára indulunk a jellegzetesen balkáni hangulatú óvárosba, ahol gyönyörűen festett, XIX. századi gazdag polgári házakat, valamint felfedezésre váró keresztény templomokat láthatunk. Szabad időt követően elindulunk Szófiába, ahol még 1 éjszakát töltünk.


7. nap. HazautazásKapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló