Brassótól a Duna deltáig

99 800 Ft -tól
Színes, változatos 7 nap keleti szomszédunknál, Romániában. Ismerkedés a fővárossal, az évszázadokon át szászok lakta Brassóval, a talán legszebb Drakula várral, végül a román tengerparttal, s a természeti csodaként számon tartott  Duna-deltával

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

1.-2. éjszaka: Brassó
3.-5. éjszaka: Konstanca
6. éjszaka: Déva


Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2020. június 6. - tól / 8 hely

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     üdülőhelyi díj

 

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő kirándulás csomag

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.200 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (2,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulások
kedvezményesen 180 Eur. / fő

1. nap: Budapest - Brassó
Indulás kora reggel Brassó környéki szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk. Útközben csodás helyeken állunk meg, hogy utazásunkat még érdekesebbé tegyük. Érkezés a késő délutáni órákban.


2. nap: Sinaia Kolostor - Peles Kastély - Törcsvár - Brassó
Reggelit követően a Sinaia Kolostoregyüttest keressük fel, melynek legősibb tagját 1695-ben fejeztek be. Napunkat a Peles Kastély megtekintésével folytatjuk, ami a román királyok nyári rezidenciájának épült. Osztrák és német építészek tervezték a neoreneszánsz kastélyt, melybe számos olyan technikai újdonság került, amely az adott korban csöppet sem volt megszokott. Kora délután városnézés és szabadidő Brassóban. A város a múltban az erdélyi szászok központja volt, ahol hangulatos középkori utcákon, sikátorokban, barokk házak között sétálhatunk Majd felkeressük a Törcsvár melletti Drakula várkastélyt, mely Erdély legismertebb és legszebb várkastélya.


3. nap: Brassó - Bukarest - Konstanca
Brassói szálláshelyünket elhagyva Bukarestbe buszozunk. Városnézés a fővárosban; amely során érintjük az új román Parlamentet, a Pentagon méretű kormányzati épületkomplexumot, a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Ceausescu magánrezidenciáját. Majd elindulunk Konstancába, a Fekete tengerhez. Szállás Konstanca környékén, part közeli szállodában, 3 éjszaka.


4. nap:  Tulcea - Duna-delta hajózás
A reggelit követően Mamain át Tulceaba utazunk, ahonnan egy kb. 5 órás hajózásra indulunk a Duna-deltába. A hazánkon is átfolyó Duna további 9 országot érintve Románia délkeleti részén éri el a Fekete-tengert. Itt lelassul, sok-sok mellékágra osztódik, megannyi szigetet, lagúnát, és belső tavat alkot. Növény- és állatvilága a mintegy 3.000  km2-es területen, egyedülálló ökológiai rendszert képez. Ma az UNESCO világörökség része.


5. nap: Félnapos kirándulás Konstanca-ba
Délelőtt közös városnéző sétát teszünk Konstancában. Ellátogatunk a  Nemzeti Történelmi és Archeológiai Múzeumba, ahol megtekintjük a híres mozaikokat, de láthatjuk a nagymecsetet, az 50 méter magas minaretet  és Publius Ovidius Naso szobrát, aki negyed századot töltött itt Augustus császár által száműzve. Délután szabad program, kis pihenés a tengerparton.


6. nap: Konstanca - Nagyszeben - Déva
Búcsút intve a Fekete tengernek elindulunk a Déva irányába. Útközben megállunk Nagyszebenben. Gyalogos városnézés keretében ellátogatunk a Nagy és Kis piactérre, a Hazugok hídjához és az evangélikus székesegyházba. Majd szabadidő. Az esti órákban érkezünk meg Dévába (1 éjszaka)

7. nap: Déva - Budapest
Reggeli után felvonó kabinokba szállva jutunk fel 250 méter magas sziklára épült magos Déva várhoz. Ezután búcsút intünk a felejthetetlen tájnak, és szívet melengető élményekkel indulunk haza.
 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló