Bordeaux és a Dordogne Vidéke

Saint Emilion - Arcachon - Paulliac

111 800 Ft -tól
Bordeaux és környéke Franciaország és a világ legnagyobb és leghíresebb bortermő vidéke, a Garonne és a Dordogne folyók torkolata közelében.

Utazás

Utazás Bordeaux - ba repülőgéppel a Wizzair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás szintén Bordeaux - ból Budapestre.

Szállás

Középkategóriás szállások:

1. éjszaka: Periguex környékén
2. - 4. éjszaka: Bordeaux-ban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2018. június 25.

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    4 éjszaka szállást reggelivel és
    vacsorával
    Az ár 1 nagy kézi poggyászt
   tartalmaz (56 x 45 x 25)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 300 ft / fő / nap
   
Nemzetközi reptéri illeték:
    37.600 Ft/fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  240 Eur / fő

   
Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 5.200 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb

kedvezményes 
kirándulás csomagár: 200 EUR

1. nap: Érkezés - Saint-Émilion - Périgueux
Utazás Budapestről Bordeauxba a kora reggeli órákban. Az érkezést követően Saint-Emilion festői városába indulunk, mely a Világörökség része. Román kori temploma, vára, hangulatos utcái, melyekről maga a történelem köszön vissza, mind-mind belopják magukat a látogató szívébe. A kisváros az egyik legjelentősebb borvidék közepén fekszik, méltán híres Pomerol boráról. Délután Franciaország belseje felé vesszük az irányt és Périgueux-be látogatunk. A város katedrálisa része a Santiago de Compostela zarándokútnak, az épület a velencei Szent Márk Bazilikáról lett formázva. Este szállás elfoglalása Périgueux környékén (1 éjszaka)

2. nap: Beynac - Roque-Gageac - Domme - Sarlat
Első kirándulásunk a szépséges Dordogne-vidékre vezet. Először Beynac várához utazunk. Az erőd egy sziklaszirten egyensúlyoz a folyó felett, feledhetetlen látványt nyújtva. A falu Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Továbbhaladunk a természetvédelmi területnek minősülő folyóvölgyben. Megállunk a félelmetes sziklafalak oldalában meghúzódó parányi település, Roque-Gageac mellett. Sétálunk egyet az ódon épületek között, amelyek részben a sziklafalba épültek. Ezt követően Domme-ba érkezünk, amelyet Périgord Akropoliszának is neveznek. A gyönyörű falu főteréről káprázatos kilátásban lehet részünk, szép időben belátható a Dordogne-völgy nagy része. A napot Sarlat-la-Cadenában zárjuk. A csodálatos állapotban megmaradt óváros miatt, Sarlat egyike volt Franciaország elsőként műemlékvédelem alá helyezett településeinek. Kevés helyen elevenedik meg olyan autentikusan a középkori hangulat, mint a kisváros érintetlen utcáin. Kora este órákban érkrzünk Bordeaux-ba (szállás 3 éjszaka)


3. nap: Atlanti-óceán - Arcachon - Pauillac
Napunkat Európa legnagyobb homokdűnéjének felkeresésével kezdjük, amely az Atlanti-parton magasodik Arcachon mögött. Az óriási dűne lassan a part menti erdősáv felé tolódik, kipusztulással fenyegetve azt. Fentről pazar kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Ezután Arcachonba látogatunk. A népszerű tengerparti kisváros évszázadok óta kedvelt kikapcsolódási terület. Különösen ismert viktoriánus jellegű villáiról és homokos óceánpartjáról. Délután a világ egyik leghíresebb borvidékére vezet utunk, Pauillac felé. Ez a Médoc borok őshazája, ahol kastélyokban és szőlőligetekben gyönyörködik a szem. A vidék látogatását borkóstolóval zárjuk.

4. nap: Bordeaux
A francia borvidékek fővárosával, az ország hatodik legnagyobb városával ismerkedünk. A reggeli órákban ellátogatunk a környék legnagyobb piacára, ahol a Garonne-vidék megannyi fi nomságát lehet megkóstolni, illetve ki tudunk sétálni a csodaszép Saint Michel Bazilikához. Később buszos városnézés keretében ismerkedünk a nagyvárossal, majd városnéző sétánk során érintjük Franciaország legnagyobb terét, az Operaházat, a híres sétálóutcát és a Szt. András katedrálist is. Szabadidőnket követően sétahajózásra invitálunk mindenkit a Garonne folyón.


5. nap: HazautazásKapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló