Bánság: Vajdahunyadtól a Vaskapuig

Dél-Erdély Gyönyörű Tájain

49 900 Ft -tól
Székelyföld, és Félixfürdő után egy újabb csodás vidékre invitáljuk Önöket. Ezúttal Erdély és a Bácska közé beékelődött Bánság lesz úti célunk.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

2 éjszaka Déva környékén
2 éjszaka Szörényvárán

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019. augusztus 27 - 31. / Betelt
2019. szeptember 1-5.

 


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj


Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 300 Ft/fő/nap
    Helyben fizetendő
    kedvezményes csomagár:
    110 EUR / fő

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 3.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
     Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kedvezményes csomagár :
110 EUR / fő

A kirándulás csomagár tartalmazza az összes belépőt
és 3 órás hajózást a Kazán - szorosban.

 


Többek között Araddal, Temesvárral ismerkedünk, de megtekintjük Vajdahunyad várát, hajókázunk a Kazán szorosban, a Vaskapunál.
 

 


1. nap: Indulás Budapestről
a kora reggeli órákban.

Egy technikai szünetet, és a határlépést követően érkezünk meg utunk első állomására, Aradra. A város nevezetességeinek megtekintését követően – Szabadság tér, Új Színház, Bohus Palota , Fehér Kereszt hotel, Városháza, Csanádi Palota – lerójuk tiszteletünket az Aradon vértanúhalált halt, 48-as szabadságharc 13 tábornokának emlékművénél. Máriaradnán felkeressük a híres búcsújáróhely templomot, majd továbbhaladva Solymosvárnál a Maros völgyében gyönyörködünk, Marosillyén Bethlen Gábor fejedelem szülőházát láthatjuk. Késő délután érkezünk Dévára, s felvonó kabinokba szállva jutunk fel 250 méter magas sziklára épült magos Déva várhoz. (2 éjszaka Déván)


2. nap: Nagyszeben - Gyulafehérvár
A mai napon először Nagyszebenbe, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába utazunk, ahol ellátogatunk a Nagy és Kis piactérre, a Hazugok hídjához és az evangélikus székesegyházba, majd tovább Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában. Megtekintjük a Római Katolikus Székesegyházat, s benne több magyar történelmi személyiségünk síremlékét, a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput.


3. nap: Ezen a napon elindulunk az Al-Dunához.
Útba ejtjük Csernakeresztúrt, a dévai csángók legnagyobb települését (60% magyar), s megtekintjük a falumúzeumot, Vajdahunyadon, pedig Erdély, s a Hunyadiak egyik legszebb várkastélyában gyönyörködhetünk. Demsusban egy ortodox templomot keresünk fel, majd a Római Birodalom, Dacia tartományának fővárosa, Sarmizegetusa, ókorból ránk maradt romjai következnek. Délután érkezünk meg az egykor fényűző fürdővárosba, Herkulesfürdőre. Közös séta a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt utcákon, majd tovább Szörényvárra. A szállás és vacsora Szörényvárán (2 éjszaka).4. nap: Orsova - Vaskapu
A mai nap első állomása Orsova, ahol 1849-ben Szemere Bertalan elrejtette a magyar Szent Koronát, s itt hagyta el hazánkat Kossuth Lajos. Fontos látnivaló a Szent Anna kolostor. Ezt követően hajókázás a Dunán, Orsovától – Orsováig, a Vaskapu talán legszebb szakaszán, a Kis - Kazán szorosban. Gyönyörködhetünk a táj, természet alkotta szépségeiben. Fotószünet az erőműnél, majd vissza a szállodába.


5. nap: Bigér vízesés - Temesvár - Hazautazás
Elhagyva szállodánkat ismét útra kelünk, s egy jó óra buszozást követően érkezünk a Bánsági-hegyvidék szép természeti környezetében található Bigar (Bigér) vízeséséhez. Ezt Temesvár követi, a Bánság fővárosa. Városnézés; a Losonczy tér barokk épületei, római katolikus Székesegyház, Jenő-herceg- tér, a korzó vagy Lloyd-sor, az egykori Ferencz József Színház, de ellátogatunk Mária-szoborhoz is, Dózsa György kivégzésének állítólagos helyszínére. Bánság programunkat Nagyszentmiklóson, Bartók Béla szülőhelyén fejezzük be. Rövid helyi idegenvezetés, majd búcsút intünk a felejthetetlen tájnak, és szívet melengető élményekkel indulunk haza.


 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló