Áprilisi Kiruccanás a Vág Völgyébe

Nyitra - Pöstyén - Trencsén - Nagyszombat

49 500 Ft -tól
A Felvidék nyugati határvidékén szinte látótávolságban vannak egymástól a látványosabbnál látványosabb várak, várromok, kastélyok. A régió fő ütőere a Vág lassú folyású széles folyama.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások.
3 éjszaka Pöstyén közelében.

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019. április 12-től / BETELT

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 350 Ft/fő/nap

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 5.400 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Fakultatív kirándulási
     lehetőségek
magyar nyelvű
     idegenvezetéssel,

     amit a helyszínen foglalhat le
     Stornó-biztosítás (4%)

Egyéb

Fakultatív programok árai:

2. nap: 60 EUR
3. nap: 60 EUR


Amennyiben az összes kirándulásra jelentkezik,úgy kedvezményesen
az ára: 88 EUR / fő

 

1.nap: Kistapolcsány - Nyitra - Pöstyén
Indulás a kora hajnali órákban, Parassapusztán keresztül Szlovákiába. Első állomásunk a Felvidék klasszicista ékszerdoboza, a Kistapolcsányi kastély lesz. Az egykori Bars vármegye legimpozánsabb kastélya a Hild József tervei alapján klasszicista stílusban átépített kistapolcsányi kastély. A jelentős történelmű várkastély, mely a Habsburgok kedvenc nyári rezidenciája, majd a Csehszlovák Köztársaság elnökeinek nyaralója volt, napjainkban múzeumként, valamint elegáns kastélyszállóként is várja az ide látogató turistákat. Majd tovább a legrégibb szlovák városba, Nyitrára. Legnagyobb látványossága a Nagy-morva Birodalom uralkodóinak és a nyitrai hercegek székhelyéül szolgáló hatalmas szláv vár helyén felépített nyitrai vár. Ma a nyitrai püspökség székhelye. A 11. században építették. Néhány építészeti egységből áll. Magva a székesegyház a szomszédos püspöki rezidenciával. A késő délutáni órákban érkezünk Pöstyénbe, ahol a következő három éjszakát töltjük. A világhírű fürdőváros különleges gyógyító erejét többezer gyógyult látogató, orvosok több mint 600 éve próbálják megfejteni.


2. nap: Bolondoc - Trencsén - Pöstyén
A délelőtt a Vág Völgye egyik legöregebb várához látogatunk. A legenda szerint Stibor vajda építette bolondjának, Beckónak, innen ered mesebeli neve is: Bolondóc. A 2012-ben befejeződött rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően most már összhangban a környék páratlan szépségével régi fényében pompázik a sziklaoromra húzott látványos erődítés. Ezután utazás Trencsénbe, ami Vág völgyének büszke sasfészke. Az erődítmény Trencsén városának, de talán az egész Vág mentének legnagyszerűbb látnivalója. Trencsén várának neve szinte egybeforr a fékevesztett rablóbáró, a vaskézzel uralkodó nagyhatalmú kiskirály Csák Máté nevével. Mielőtt visszaérkeznénk a szállodába egy közös séta keretében megismerkedünk Pöstyén városával.


3. nap: Bajmóci vár - Csicsmány
Napunk első állomása Bajmóci vár megtekintése. A romantikus, mesebeli várkastély az egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélya az ősparkkal övezett domb tetején álló festői, romantikus stílusú bajmóci kastély. A kitűnő állapotban lévő, alig több mint százéves épület több nemzetközi filmforgatás helyszíne, szellem- és kísértetfesztiválnak otthont adó mesés kastély. Majd tovább Csicsmányba, ahol az itt található egzotikus, festett házikókkal ismerkedünk. A Felvidék egyik legérdekesebb népi építészeti hagyományával találkozhatunk a magas hegyek által körülvett katlanban fekvő Csicsmányon. Az eredetileg bolgár lakosságú falu számos fából épült házát díszítik furcsa geometriai minták.


4. nap: Nagyszombat - Pozsony - Hazautazás
Reggelit követően utazás Nagyszombatra. A város történelmi központjában található műemlékek a városi műemlékrezervátum részét képezik. A máig fennmaradt, 13. és a 16. század között épített nagyszombati városfalak építészeti különlegességnek számítanak, és a maguk nemében a legfontosabb európai műemlékek közé tartoznak. A város és a főtér domináns épülete a Várostorony. Ezután irány Pozsony, ahol mindig érdemes egy kis időt eltölteni. Városnézés a belvárosban, majd a szabadidő után hazautazás Magyarországra.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló