AZORI SZIGETEK

Ponta Delgada - Sao Miguel - Pico Szigete - Faial

265 800 Ft -tól
Az Azori-szigetek világa Európai szemnek szokatlan: csoportokba rendeződő piciny vulkáni sziget az Atlanti-óceán közepén. A felfedezések korától a nagy világkereskedelmi útvonalak középpontjában áll, s ez látszik épületei pompáján is.

Utazás

Utazás Sao Miguel szigetére repülőgéppel Budapestről, Lisszaboni átszállással
a TAP Portugál Légitársasággal.

A 4. napon helyközi járattal repülünk át Pico szigetére.

Hazautazás Pico-ról Budapestre, Lisszaboni átszállással a TAP Portugál Légitársasággal.

Szállás

Középkategóriás szállások:

3 éjszaka Sao Miguel szigetén
3 éjszaka Pico szigetén

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2017 június 24. - től / 5 szabad hely

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    6 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 300 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    79.500 Ft/fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  260 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 9,900 Ft/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (4 %)


 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:  260 Eur / fő

1. nap: Utazás Budapestről
átszállással Sao Miguel szigetére. Transzfer a szállodába, a szobák átvétele. Este közös vacsora. (3 éj Sao Miguelen Szigetén.)


2. nap: Ponta Delgada, és a híres azori-szigeteki ananász

Gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének fővárosában, Ponta Delgada-ban. Séta a portugál időket idéző hangulatos óvárosban. Délután látogatás egy ananásztermelő farmon, ahol megismerkedünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, megtekinthetjük a két éves fejlődés különböző fázisait, és természetesen kóstolásra, valamint az ananász kultúrkörrel kapcsolatos ajándékvásárlásra is mód nyílik.

3. nap: Szigettúra Sao Miguelen (a vulkánok és a tea földje)
Utazás a tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánpart mentén. Látogatás a sziget első fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Majd kis farmok között elhaladva érkezünk Furnas körzetébe, a vulkáni utóműködések birodalmába. Séta és fényképezés a Lagoa das Furnas mellett, ahol a gyönyörű tó mellett vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk. Továbbutazás Furnas-ba, ahol egy portugál gyarmati rezidencia kertjében álló, tavirózsákkal benőtt, hatalmas medencében, vulkáni utóműködés által természetesen fűtött meleg vízben fürödhetünk, gyönyörű, botanikus kertet idéző park közepén. Tovább a sziget északi partvonalára, Gorreana-ba. Az Azori-szigetek egyetlen teaültetvényének megtekintése. A gondosan művelt, festői látványt nyújtó teacserje ültetvények megtekintése után látogatás a teaüzemben, majd kóstoló és vásárlási lehetőség.

4. nap: A vulkáni kráter tavak földje
Reggeli után elhagyjuk szobáinkat, s a délelőtt Sao Miguel keleti partvidékére, Sete Cidades-be kirándulunk. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése után érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmarad, jellegzetes építészeti formákkal épített házakkal. Érkezés kora délután Ponta Delgada-ba. Szabad program, vásárlási lehetőség. Majd koraeste helyközi járattal továbbrepülünk Pico szigetére. Érkezés után transzfer a szállodaba. (3 éjszaka)

5. nap: Pico Szigete
Reggeli után a délelőttöt Madalena városában töltjük. Délután kirándulás a sziget északi partvonalán. A Santana és Lajido közötti festői lávamező megtekintése, mely az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás, majd Sao Roque do Pico-tól átkelés a sziget gerincén a déli partvonalra. Útközben egy helyi borászat megtekintése, ismerkedés a pico-i borok termesztésével, a borkészítés tudományával, majd kóstoló és vásárlási lehetőség.

6. nap: Faial szigetének felfedezésé
A reggeli után áthajózunk Madalena kikötőjéből a szemközti Faial szigetére (kb. 30 perc) és elindulunk a legvirágosabb sziget felfedezésére. Délelőtt az Espalamaca kilátópontot és a sziget legmagasabb részén elhelyezkedő Caldeirát is felkeressük. Egy helyi étteremben elköltött kellemes ebéd után folytatjuk utunkat Capelinhos felé, amely a sziget leghíresebb látnivalója. 1957. szeptemberében egy vulkán nőtt ki itt a tengerből, amely több mint egy évig aktívan működött. Az egykori kitörés epicentrumában, a föld alá épített színvonalas helyi múzeum látványos módon mutatja be az esemény geológiai hátterét. A múzeum után felmehetünk a világítótoronyba, vagy felsétálhatunk a kaldera széléig. Ezután ismét hajóra szállunk és visszatérünk picoi szállodánkba.

7. nap: Hazaút
Reggeli után - menetrendtől függően- transzfer a repülőtérre és elutazás Lisszabonba, majd Lisszabonból Budapestre. A két repülőjárat között lehetőség van egy Lisszaboni városnézésre, szabadidővel. (Ár: 15 Eur/fő)Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló