LONDON és DÉL-ANGLIA

OXFORD - CARDIFF - BATH - WINCHESTER

144 800 Ft -tól
A brit főváros Európa legnagyobb, a Temze folyó két partján fekvő városa, csodaszép épületekkel. Dél-Anglia a nyüzsgő városok, a vidéki és partmenti falvak eklektikus keverékét nyújtja az odalátogatónak.

Utazás

Utazás autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről,
vagy a legközelebbi nagyobb településről

Szállás

Az első éjszakát a németországi Ludwigshafenben egy jól felszerelt, kellemes pihenést kínáló jó szállodában töltjük el. A hotel a belvárostól alig ezer méterre található. A szálloda részét képezi egy úszómedence és szauna is, amit vendégeink ingyenesen használhatnak.

Három éjszaka szállás London egyik kellemes elővárosában egy jó minőségű
középkategóriájú szállodában.

Egy éjszaka szállás Bristol környékén

Egy éjszaka szállás Southampton környékén


Utolsó éjszaka az első éjszakán már megismert tranzitszállodában lesz.

 

 

Ellátás

7 x büfés reggeli

7 x három fogásos felszolgált vacsora

Időpontok

2019. július 17 - 24. / 5 hely

Részvételi díj tartalmazza:
• Utazás modern autóbuszokkal
• 8 nap / 7 éjszaka középkategóriás
   szállodákban félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
• betegség- baleset és
  poggyászbiztosítás
  hozzájárulás: 400 Ft/fő/nap
• Helyszínen fizetendő
  kirándulás csomag


Extra fizethető díjak:
• Egyágyas felár: 7.700 Ft/éj
  (vagy társítás)
• Stornó-biztosítás (4%)

Egyéb

Helyben fizetendő
kirándulás csomag

kedvezményesen 220 Eur. / fő

0. nap: Indulás a késő esti órákban

1. nap: Ludwigshafen
Érkezés a németországi tranzitszállásunkra a délutáni órákban. Egy kis séta után vacsora.2. nap: Ludwigshafen - Canterbury - London
Reggeli után elindulunk, és a Csatorna Alagúton át érjük el Angliát. A szállásunk elfoglalása előtt meglátogatjuk az angelikán egyház fellegvárát, Canterbury városát. Fallal körülvett, keskeny, zegzugos utcácskái, régi templomai, csodálatos katedrálisa megejtően középkori hangulatot árasztanak. A város korábban azoknak a zarándokoknak köszönhette fellendülését, akik Szent Tamás sírját keresték fel. Évszázadokon át Európa szinte minden királya elzarándokolt ide, most nekünk nyílik rá lehetőségünk. Esti órákban érkezünk London melletti szálláshelyünkre.

3. nap: London I: Westminster negyed - Whitehall - Trafalgar Square
Egész napos városnézés Londonban, melynek során többek között megnézzük a főváros legfőbb nevezetességeit: Nagy-Britannia uralkodóinak temetkezési helyét és koronázó templomát a Westminster apátságot, a Parlamentet, a Big Ben-t, a miniszterelnök rezidenciáját a Downing Streeten, a királyság központját a Buckingham palotát, a nyüzsgő Trafalgar teret és a Piccadilly Circust, de sétálunk az Oxford streeten is.

4. nap: London II
A reggeli után a Towerben ismerkedünk Anglia történelmével. Majd felfedezzük a Temze déli partját, amelynek látnivalói közül nem egy újdonságnak számít. A séta a London Bridge-nél kezdődik és érinti az alábbi látnivalókat: Southwark Katedrálist, Sir Francis Drake hajóját (a Golden Hinde), a George fogadót és az Anchor Innt, valamint a Shakespeare Globe színházát is. A délután folyamán hajókázunk a Temzén, majd szabadidő a híres Harrods Áruház környékén, ahol idegenvezetőnk segítséget nyújt a hasznos időeltöltésben (múzeumlátogatás és vagy vásárlási lehetőség).

5. nap: Oxford - Cardiff
Délelőtt ellátogatunk Európa egyik legrégebbi egyetemi városába - a krónikák szerint még a szászok alapította - Oxfordba. Falai közt 1090-től folyik oktatás, de a pápa csak 1214-ben ismerte el egyetemi rangját. Ma 22 kollégium működik, melyek egyikébe be is látogatunk. Szabadidőben sétálhatunk a „the High” –nak becézett főutcán, mely a földrész egyik legutolsó, viszonylag épen maradt reneszánsz utcája. Majd városnézés Európa legfiatalabb fővárosában, Cardiff-ban. Építészetét a viktoriánus és Edward korabeli épületek határozzák meg, karöltve a városképbe remekül illő ultramodern épületegyüttesekkel és a rengeteg zöldfelülettel. Szállás Bristol környékén. (1 éj)

6. nap: Bath - Salisbury - Winchester
Reggeli után következik Bath városának felfedezése, mely több mint 2000 éves múlttal rendelkezik, és a világörökség része. A várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb látnivalói: az Apátság, a Római Fürdő, a Szivattyú-terem és a Pultney híd. Autóbuszról megtekintjük a Royal Cresentet, Queen teret, Circus teret. Bath számos nyilvános parkja közül egyik a Royal Victoria Park. A következő állomásunk Salisbury városa. Katedrálisában található a Magna Charta legjobb állapotban megmaradt példánya, a templom óratornya pedig a legmagasabb Angliában. Napunkat Winchester történelmi kisvárosában zárjuk, ahol több mint 1000 év történelmének lehetünk szemtanúi. A Várból mindössze a Nagy Terem maradt meg, ahol megismerhetjük az angol uralkodók családfáját, s megtekinthetjük az asztalt, melyet Arthur király lovagjainak kerekasztalaként tartanak számon. Szállás London környékén. (1 éj)

7. nap: Dover - Ludwigshafen
Reggeli után elindulunk Dover irányába, majd kompra szállunk. Érkezés a ludwigshafeni tranzitszállodánkba az esti órákban. ( 1 éj)

8. nap: Hazautazás

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló