8 Nap Máltán

Valletta - Gozo - Mosta - Mdina

129 800 Ft -tól
Aligha van még egy olyan hely a Földön, ahol ilyen szűk területen ennyi kultúrtörténeti műemlék, emléktárgy és az emberiség valamennyi korszakából származó egyéb alkotás maradt volna fenn, mint itt.

Utazás

Utazás Máltára, menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Szállás

Szállodánk egy kellemes, jól felszerelt, jó konyhával rendelkező tengerpart közeli szálláshely.

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2019 október 18-25. / 1 szabad hely

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállás félpanzióval

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 400 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    39.800 Ft/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 6,800 Ft/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (4 %)
    Fakultatív programok

Egyéb

A Fakultatív program árak:

  • 2. nap: 60 EUR
  • 3. nap: 80 EUR
  • 4. nap: 50 EUR
  • 5. nap: 55 EUR
  • 6. nap: 40 EUR

Kedvezményes Csomagár:
220 EUR

A történelmi városok szűk macskaköves utcái, a katedrálisok és barokk paloták tündökölnek a ragyogó napsütésben. A sziget közel 300 éven át a Szent János Lovagrend, azaz a johanniták székhelye volt. A 136 kilométer hosszú partszakaszán aprócska kikötők, izgalmas barlangok, toronymagasságú sziklafalak mellett nagyszerű homokos tengerpartok is találhatók. Fedezzék fel velünk Málta szépségeit!

 

1. nap: Utazás Budapestről Máltára, közvetlen menetrend szerinti járattal. Transzfer a szállodába.

2. nap /  Valletta: Egész napos városnézés a sziget fővárosában, Vallettában. A városnéző séta után a Szent János Társ Katedrálisba látogatunk el, a lovagok lelkéhez, ahol többek között a híres Caravaggio képben is gyönyörködhetünk. A program után szabadidő, vásárlási lehetőség Valletta rendezett sétálóutcáiban. A nap végén a Felső Barakka kertbe látogatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a „Grand Harbour-ra”, azaz a Nagy Kikötőre, majd transzfer vissza a szállodába.

3. nap / Gozó, Málta testvérszigete: Egész napos program Gozo szigetére. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt találjuk a belső tengert. A szabadidőben a lenyűgöző sziklaszirtekben és a 2017-ben leomlott azur ablak maradványaiban gyönyörködhetünk. Majd Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a Citadellát, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. A Séta és a szabadidő után visszautazunk Máltára.

4. nap /  Mosta - Ta Qali - Mdina: Reggeli után első utunk Mostába vezet, ahol megtekinthető a híres Dómot, majd rövid megálló a kézművesiparáról nevezetes Ta Qali-ban, ahol a helyiek saját termékeiket kínálják. Málta első fővárosában, Mdinában folytatódik a sziget nevezetességeinek megismerése. Mdina, történelmi város és híres zarándokhely (Szent Pál) melyet a helyiek csak „csendes városnak” neveznek. Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX.századba érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre.

5. nap / Blue Grotto – Marsaxlokk - Ħaġar Qim templom - Három városok:
Reggeli után a Blue Grottóhoz (Kék barlang) kirándulunk . Buszunkkal olyan ponton állunk meg, ahonnan gyönyörű fényképeket készíthetünk ezekről a szikla, illetve barlang képződményekről. A szabadidőben lehetőség van csónakokról is megtekinteni a színes barlanghasadékokat (motorcsónakjegy nincs az árban, kb. 10 euró/fő, időjárás függő!). Ezután elutazunk a sziget legdélebbi pontján fekvő halászfaluba, Marsaxlokkba. Itt találjuk a képeslapokból ismert élénk színekkel tarkított halászcsónakokat, a luzzukat. Érdemes körülsétálni a hangulatos halászkikötőt, vásárolni a helyi bolhapiacon. Ezután megtekintjük a híres Ħaġar Qim templomot. A templom központi apszisát kelet nyugati irányban kibővítették és további szobákkal, fülkékkel egészítették ki e. 3000 és i. e. 2500 között. Programunk utolsó állomása a Három városok, ahol izgalmas bepillantást kaphatunk Málta világába és történelmébe. Szent János Lovagrend első otthonaként, a városok palotái, templomai és bástyái sokkal régebbiek, mint Vallettáé. A több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon gyalogos városnézésen veszünk részt.

6. nap / Fél napos program. Naxxar - Botanikus kert – Dingli Sziklák: Reggelit követően utazás Attard városba, ahol a San Anton Botanikus kertet tekintjük meg, ami egyben az elnöki rezidencia is. Majd tovább Naxxar-ba. Séta a város régi részein, ahol közösen felfedezzük a szűk utcáit, a régi házait, a fából készült erkélyeket és a színes virágokat. Napunk utolsó pontja a Dingli Sziklák. Ezek a félelmetes sziklák több, mint 200 méter magasból „esnek” bele a tengerbe.

7. nap: Szabadnap, lehetőség nyílik fürdőzni a tengerben és napozni a homokos tengerparton

8. nap: Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló